Pomurke čakajo tekmice v finalu

Ekipa ŽNK Telemach GMT Beltinci je prvi finalist ženskega pokala, tekmice pa bodo Beltinčanke dobile danes, ko se bosta v Ljubljani na Kodeljevem pomerila ŽNK Krim Rolljet in ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

Varovanke trenerke Nuše Ladinek so še enkrat več potrdile svojo prevlado v tej sezoni. Petnajst zmagam v SŽNL so dodale še dve v pokalu, tudi v polfinalu. Tam so bile s 3:0 boljše od ŽNK Olimpije. Za vodstvo gostij je v 17. minuti poskrbela Sara Agrež (najvišja na drugi vratnici po podaji s prostega strela), na 0:2 je povišala Špela Kolbl v 39. minuti (po podaji v prostor so Pomurke obšle offside zanko), za končnih 0:3 je bila uspešna Luana Zajmi.

Obračun v Ljubljani si je ogledal tudi selektor članske ženske vrste Borut Jarc.

Ženski pokal NZS, polfinale:

17.4.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Telemach GMT Beltinci 0:3
(0:2)
0:1 Agrež (17.), 0:2 Kolbl (39.), 0:3 Zajmi (55.)

Videoposnetek tekme:18.4.
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.00)

Ob 17. uri pa se danes začenja druga polfinalna tekma. V tej sezoni sta se v SŽNL ekipi ŽNK Krima Rolljet in ŽNK Moje-lece.si Radomlje merili dvakrat, vsakič je bilo tesno: 2:2 in 1:2 za Radomljanke. To bo tekma med 3. in 5. ekipo SŽNL.

„Za obe ekipi je to najbrž najpomembnejša tekma sezone, zato pričakujem težko tekmo. Pestijo nas poškodbe nekaterih ključnih igralk, zato so potrebne nekatere spremembe, a to ne spremeni cilja – zmagati,“ napoved trener krimovk David Fekonja.

"Z zmago proti Cerkljam smo dobile nov veter v hrbet, da naslednjo tekmo lahko zaigramo še bolje, bolj predano. Polfinalna tekma bo ena najpomembnejših v sezoni. Cilj ekipe je priti do finala in zmagati. Igrati moramo vse za eno in ena za vse! Če bomo igrale srčno, bodo imele ekipe, ki nam bodo stale nasproti velike težave. Moj občutek pred tekmo je odličen, v vsako tekmo stopim resno, z željo do zmage,“ pa za klubsko Facebook stran obračun s krimovkami napove Albina Butković.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 25.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana za pokalni naslov
  Prve finalistke so pred 500 gledalci po domači minimalni zmagi (1:0) postale nogometašice ŽNK Mura Nona, ki so doma porazile ŽNK Olimpijo Ljubljano. Druge finalistke so igralke ŽNK Ljubljane, ki so bile doma s 6:0 boljše od WFC Drave Ptuj.
 • 24.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V četrtek pred kamerami do finalistk pokala
  Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekmo iz Murske Sobote boste lahko spremljali na Sportklubu, tekma iz Ljubljane pa na voljo v spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Znana para polfinala ženskega pokala
  Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Ptujčanke prvič v polfinalu
  V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
  Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Deseta jubilejna lovorika za Muro
  Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
 • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Mura desetič ali Olimpija tretjič
  Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
 • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Oboji po pokal, lovorika le ena
  Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
 • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
  V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
 • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
  Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.

DELI NA