Pomurke lovijo sedmi naslov, Velenjčanke četrtega

V nedeljo smo dobili državne prvakinje, v sredo pa je čas, da se podeli še pokalni naslov. Zanj se bosta od 15.30 naprej v Kopru borila ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Rudar Škale. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na spletni strani NZS.si.

Ženski finala pokala NZS, 31.5.
ŽNK Teleing GMT Beltinci - ŽNK Rudar Škale (15.30)

Stadion: ŠRC Bonifika Koper
Glavna sodnica: Tanja Subotič
Neposredni prenos: NZS.si
Prepoved nastopa: Sara Makovec (ŽNK Teleing GMT Beltinci)

ŽNK Teleing GMT Beltinci, pot do finala: ŽNK Moje-lece.s Radomlje – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:7 (četrtfinale); ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Teleing GMT Beltinci 0:3 (polfinale).

ŽNK Rudar Škale, pot do finala: ŽNK Maribor – ŽNK Rudar Škale 0:3 (četrtfinale); ŽNK Ankaran – ŽNK Rudar Škale 0:1 (polfinale).

Dosedanje lovorike Ženski pokal NZS:
ŽNK Teleing Pomurje: 6-krat
ŽNK Krka: 5
ŽNK Škale: 3
ŽNK Jarše: 1
ŽNK Domžale: 1
ŽNK Jevnica: 1

Pred dvema letoma Rudar

Svoj čas sta bila Rudar in Pomurje vladarja slovenske ženske nogometne scene, uspešnejše so bile Pomurke, ki so se lani veselile dvojne domače krone. Pred dvema letoma pa so na svoj račun prišle tudi Velenjčanke, ki so presenetljivo po streljanju enajstmetrovk prav v finalu pokala ugnale Pomurke (4:6), bilo je v Kopru, junakinja pa tudi danes še vratarka Jadranka Zilić.

Pomembno za oba kluba

Danes sta ekipi v specifični, morda lahko zapišemo tudi nezavidljivi situaciji. Beltinčanke so v nedeljo v infarktni tekmi in končnici ostale brez naslova državnih prvakinj, čeprav so do 75. minute še vodile 2:0. Velenjčanke imajo kar nekaj gmotnih težav, zato bi jim naslov pomenil pomemben argument pri nadaljnjem udejstvovanju in podpori lokalne skupnosti.

Trenerske menjave

Sezona je (bila) za obe ekipi posebna tudi zavoljo trenerskih menjav. Lani se je prekinila tradicija, tako v Beltincih kot v Velenju. Poslovila sta se strokovnjaka, ki sta pustila pečat. Klop šestkratnih državnih prvakinj je zapustil Bojan Jančar, v Velenju ni sezone začel Dušan Uršnik. V Pomurju imajo v letu tretje ime na klopi – lani je delo končal Jančar, nadaljeval Sandi Bauer, sklenila pa jo bo Nuša Ladinek. V Velenju je sezono pričel Milan Petrovič, sklenil pa jo bo povratnik na klop Uršnik.

Pomurke so sezono končale na 2. mestu v domači ligi, Velenjčanke so bile četrte.

Pomurkam daje prednost

„Vsekakor je favorit ekipa iz Beltincev. To so pokazale že v medsebojnih tekmah, ki so jih dobile dokaj zanesljivo. Je pa finale pokala tekma zase. Moje izkušnje iz lanskega finala so, da gre na papirju boljša ekipa v tekmo veliko bolj previdno in spoštljivo, kot bi odigrala prvenstveno tekmo. Verjamem tudi, da se bodo Pomurke pobrale od nedeljskega bolečega poraza,“pa o finalu razmišlja trener Peter Kristan, ki je z ekipo ŽNK Moje-lece.si Radomlje v tej sezoni SŽNL nekajkrat prekrižal moči z obema finalistoma.

Več o finalu Ženskega pokala NZS:

:: Intervju: Dušan Uršnik proti Nuši Ladinek

:: Intervju: Manja Rogan proti Jadranki Zilić

;: Ključni dvoboji Ženskega finala pokala NZS

Pozor na mlade Velenjčanke

„Seveda ne smemo pozabiti na mlado velenjsko zasedbo, katere igralke se bodo hotele še posebej dokazati. Verjamem, da bodo pri Pomurju najbolj nevarne Rogan, Conjar in Tibaut. Na drugi strani pa Križaj, Golob, Agrež in Marolt,“ Kristan izpostavi imena, ki bodo krojila sredin finale.

Želi jima srečo

„Prepričan sem, da bo ekipa Rudarja začela tekmo bolj zaprto in čakala svojo priložnost za gol predvsem iz protinapada. Veliko vlogo za zmago pa zna imeti dnevna razpoloženost obeh vratark. Predvsem dajem prednost Rudarju v primeru, če se igralke Pomurja ne bi uspele psihično pobrati po nedeljskem porazu v zadnjem krogu SŽNL. V nasprotnem primeru bi stavil na ekipo Teleing Pomurja. Obema ekipama želim veliko sreče in naj zmaga ekipa, ki bo prikazala boljši nogomet,“ nadaljuje Kristan.

Napad in obramba

„Rudar bi lahko igral z petimi igralkami v zadnji liniji, mogoče tudi z klasičnim "liberom". Menim, da se bodo odločili za zaprto formacijo in jih bo nasprotnikov gol zanimal samo iz protinapadov. Vsaj dokler bo rezultat neodločen. Predvidevam, da bo Pomurje igralo po krilnih položajih , kjer lepo praznijo prostor za svoje bočne ali vezne igralke. V tem so res močni in dobri. Po mojem mnenju bodo Pomurke igrale sistem 4-2-3-1,“ še doda Kristan.

Tekst: D.P.
FOto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Znana para polfinala ženskega pokala
    Letos je na sporedu jubilejna 25. sezona ženskega nogometnega pokala. V oddaji Pod prečko, ki jo predvaja Sportklub, je bil nocoj opravljen žreb polfinala. Para sta: ŽNK Ljubljana - WFC Drava Ptuj in ŽNK Mura Nona - ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Ptujčanke prvič v polfinalu
    V četrtfinalu Ženskega pokala NZS so se zmag veselile ŽNK Mura Nona, ŽNK Ljubljana ter WFC Drava Ptuj in ŽNK Olimpija Ljubljana.
  • 04.10.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Kamere v Radomljah, naslov brani ŽNK Mura Nona
    Sreda prinaša četrtfinale ženskega pokala NZS. Tekme bodo v Radomljah, Ljubljani, Bratoncih in na Ptuju. Spletni prenos tekme se začne ob 14. uri, pred kamerami pa ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Ljubljana. Sezona pokalnega tekmovanja je s tekmama predkroga, pripadel je Ptujčankam in Primorkam, vstopila v 25. sezono
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Deseta jubilejna lovorika za Muro
    Igralke Mure None so zmagovalke ženskega pokalnega tekmovanja, potem ko so v finalu v Celju premagale branilca naslova Olimpijo s 3:1 (0:0).
  • 06.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Mura desetič ali Olimpija tretjič
    Danes se bosta ob 16.30 v Celju na štadionu Z'dežele za naslov prvakinj ženskega pokala NZS pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, vstop na tekmo pa je prost.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Oboji po pokal, lovorika le ena
    Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 22 tekem (trinajst zmag Pomurja oz. ŽNK Mure Nona, osem Olimpije, ena tekma se je končala z remijem), od prve medsebojne, 23.8. 2015, bo že skoraj osem let. Takrat je bilo 10:0 za Pomurke. V pokalu NZS sta se ekipi pomerili petkrat, prve tri tekme so dobile Pomurke, zadnji dve Olimpija.
  • 05.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Pripravljene in motivirane za sobotni pokalni finale
    V soboto bo v Celju nogometni praznik, del spektakla na celjskem štadionu Z'dežele pa bo tudi finale ženskega pokala NZS – pomerili se bosta zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 03.05.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Vodilni ekipi lige še za pokalni naslov
    Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta na celjskem štadionu Z'dežele pomerili zasedbi ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona, finale se začne ob 16.30, vstop na tekmo pa je prost.
  • 19.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Olimpija in Mura v finalu ženskega pokala
    Igralke Olimpije in Mure None so finalistke nogometnega pokala. Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, je v polfinalu s 4:0 (4:0) premagala Ljubljano, Mura Nona pa Radomlje Medex s 4:1 (1:0). Finale bo 6. maja v Celju.
  • 18.04.2023 | Ženski Pokal Pivovarna Union
    Za finale pokala pred kamerami
    Za mesto v finalu se bosta v Ljubljani pomerili ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, v Murski Soboti pa bosta pot v finale iskali ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex.

DELI NA