10.08.2012 | A
Ponovi mojstrovino Mladena Rudonje in pojdi z nami v Oslo

Sredina tekma med Slovenijo in Romunijo ni le zadnja preizkušnja reprezentance pred kvalifikacijami, pač pa tudi lepa priložnost za obujanje spominov. In na Romune nas vežejo izjemno lepi spomini. Kdo se namreč ne spomni 14. novembra 2001 in legendarne tekme v Bukarešti, ko si je Slovenija z zadetkom Mladena Rudonje zagotovila nastop na prvem svetovnem prvenstvu v zgodovini.

Mladen Rudonja je v svojem 53. nastopu dosegel svoj prvi in edini zadetek v dresu slovenske reprezentance, o njegovi pomembnosti pa govorimo še danes. Akcija je stekla v drugem polčasu, v protinapad je krenil Džoni Novak, romunski branilci so ga ustavili, žoga se je odbila do Rudonje, ki jo je mimo Bogdana Lobonta poslal v romunsko mrežo.

In kaj ima zadetek Rudonje z današnjim dnem? Enega izmed srečnežev, ki bodo med polčasom sodelovali v nagradni igri “Stopi v čevlje legende: Zadeni kot Mladen Rudonja”, bomo v družbi prijatelja ali prijateljice z reprezentančnim letalom in vsemi slovenskimi reprezentanti odpeljali na gostovanje slovenske reprezentance v Oslo (11. september 2012).

Kako pa lahko sodelujete v nagradni igri? Na elektronski naslov m`fq`cm`-hfq`?myr-rh pošljete podatke, opisane v pravilih nagradne igre (povezava spodaj), in upate na nekaj sreče pri naključnem žrebu med pravilnimi odgovori na vprašanje: “V kateri minuti je Mladen Rudonja 14. novembra 2001 dosegel znameniti gol proti Romuniji, ki je Slovenijo popeljal na prvo svetovno prvenstvo?”. Pet srečnežev bo med polčasom tekme med Slovenijo in Romunijo, 15. avgusta ob 20:45 v Stožicah, poskušalo čim bolje posnemati slovensko nogometno legendo, najboljšega posnemovalca pa bo izbral kar Mladen Rudonja sam. Si upaš?

Več informacij na www.nzs.si/nagradna-igra

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA