10.12.2023 | Prva liga Telemach
Poplatnik Bravu priboril zmago

Bravo - Rogaška 3:2 (1:0)

* Stadion Žak, sodniki: M. Jug, T. Jug, Špur.
* Strelca: 1:0 Gurlica (44.), 1:1 Gradišar (66.), 1:2 Gradišar (70. 11-m), 2:2 Štor (84.), 3:2 Poplatnik (89.).
* Bravo: Orbanić, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Španring, Štravs, Selan (od 71. Štor), Stanković (od 71. Janjić), Pečar, Kerin (od 78, Maher), Poplatnik.
* Rogaška: Vodišek, Flis, Satchwell (od 65. Kregar), Andrejašič (od 65. Braut), Rantuša Lampreht, Thalisson, Čuić, Benedičič (od 84. Pirtovšek), Majcenić, Korošec (od 90. Marcius), Gradišar (od 90. Vinogradac).
* Rumeni kartoni: Štraus; Flis, Kregar, Thalisson, Gradišar.
* Rdeči karton: /.

Po dveh preobratih je ljubljanska ekipa prišla do osme zmage v prvenstvu. Rogaška je do 84. minute vodila 2:1, na kocu pa ostala praznih rok.

Prvih četrt ure ni prineslo veliko dogajanja na igrišču v Šiški. V 16. minuti je Jakoslav Stanković diagonalno streljal tik nad levim zgornjim kotom vrat gostov. Mark Španring je podal do Mateja Poplatnika, ki je z glavo v 25. minuti streljal, a je vratar gostov Rok Vodišek uspel ubraniti mrežo.

Sodnik Matej Jug je v 38. minuti izključil trenerja Rogaške Oskarja Drobneta, ko je ta protestiral in se dolgo ni pomiril zaradi po njegovem mnenju nedosojenega prekrška ob avtu na sredini igrišča. Tri minute pozneje so gostje prišli do najlepših priložnosti v tem delu igre.

Alen Krošec je streljal sredi kazenskega prostora, izjemno je posredoval Matija Orbanič, Nejc Gradišar pa je odbito žogo poslal v prečnik. V protinapadu je Poplatnik sam prišel pred Vodiška in poslal žogo mimo njega, vratar pa je trčil vanj. V tem času je obrambi gostov uspelo poslati žogo v kot.

Var nato kazenskega strela Bravu ni prisodil. Jakov Gurlica je v 44. minuti zadel s prostega strela in žogo poslal mimo živega zidu v levi kot vrat domačih za svoj prvi gol v slovenski prvi ligi. Pred tem je Jug dosodil prosti strel po novem prekršku nad Poplatnikom.

Drugi polčas so bolje odprli domači, a so gostje hitro vzpostavili ravnotežje in pozneje prišli do preobrata. V 67. je Oliver Kregar v prvi akciji po vstopu sprožil dolgo podajo do Nejca Gradišarja, ki je Rogaško pripeljal do izenačenja. Oba igralca sta bila v akciji tudi dobri dve minuti pozneje, podajo je sprejel Kregar, ki ga je Lan Štraus podrl na tla in Jug je dosodil kazenski strel.

Gradišar je bil zanesljiv izvajalec v 70. minuti. Matic Ivanšek, Gurlica in Poplatnik so imeli dobre četrt ure pred koncem tri priložnosti v nizu, vendar se je izkazala obramba gostov. Luka Štor je bil v 84. minuti že v skoraj izgubljenem položaju po podaji Kavčiča, a je potem z diagonalim in natančnim strelom izenačil.

Pet minut pozneje je Poplatnik zadel za zmago Brava, ko je med padcem s sredine črte na desni strani kazenskega prostora poslal žogo v prazno mrežo, saj je šel vratar gostov pred tem v posredovanje za preprečevanje protinapada že iz gola.

Danes bosta še dve tekmi, med tretjim Koprom in drugouvrščeno Olimpijo, ter med Muro in Domžalami. Krog se bo sklenil v ponedeljek, ko bosta ob 18.30 v Radomljah igrala Kalcer in Maribor. V soboto je v Kidričevem Aluminij s 3:1 premagalo vodilno Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Rogaška
    Nedeljski spored odpirata Bravo in Rogaška. Kdo bo boljši?

DELI NA