24.04.2022 | Prva liga Telemach
Poraz Mure pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Mura 3:2 (2:0)

* Športni park, sodniki: Matoša, Žunič, Mikača.
* Strelci: 1:0 Šarić (18.), 2:0 Nuhanović (32.), 2:1 Daku (49.), 3:1 Mrkonjić (85.), 3:2 T. Cipot (94.).
* Kalcer: Šugić, Ševelj, Guček, Mužek, Primc (od 71. Rugašević), Zabukovnik, Bumbu (od 61. Ćalušić), Nuhanović (od 71. Jazbec), Cerar (od 61. Prohouly), Šarić (od 77. Čuić), Mrkonjić.
* Mura: Zalokar, Pucko (od 69. Šturm), Karamarko, Gorenc, Beganović (od 46. T. Cipot), Maruško (od 78. Ouro), Bobičanec, Horvat, Klepač, Kous, Daku.
* Rumeni karton: Primc.
* Rdeči karton: /.

Radomljani, ki so tokrat igrali brez kaznovanega Gedeona Guzine, so vse bližje obstanku v ligi, saj so z zmago proti branilcu naslova Muri zdaj že sedem točk pred predzadnjim Taborom. Na drugi strani je Mura zapravila priložnost, da vsaj začasno skoči na želeno tretje mesto, ki zagotovo prinaša nastope v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

Sobočani so bili v 13. minuti blizu vodilnemu zadetku, ko je Mihael Klepač sprožil z leve strani kazenskega prostora in zadel prečko. Toda pet minut pozneje so domači povedli, svoj šesti gol sezone je dosegel Ivan Šarić, potem ko je po podaji Vicka Ševelja z leve strani prišel pred svojega čuvaja Amarja Beganovića in z glavo matiral Marka Zalokarja.

V 29. minuti so Prekmurci, ki so narekovali ritem, še drugič na tekmi zadeli prečko, takrat je sprožil Mirlind Daku, žogo pa je pred vrati v okvir vrat preusmeril Mateo Mužek. Tri minute zatem so se domači, ki so pritiskali v teh trenutkih, veselili novega zadetka, iz osrčja kazenskega prostora ga je po Šarićevi podaji dosegel Sandi Nuhanović, ki pa je dokončno lahko proslavil gol šele po dobrih treh minutah, saj so sodniki pregledovali posnetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja Tomislava Mrkonjića.

Prekmurci so se vrnili v igro v 49. minuti, ko je po levi strani prodrl Mihael Klepač in podal pred gol, kjer je Daku osamljen z glavo zmanjšal zaostanek. Mura je še naprej iskala izenačenje, dvakrat še zgrešila cilj, do enega strela z glavo pa so prišli tudi domači, a tudi ta ni bil posebej nevaren.

Pozneje so domači uspešno in pravočasno preprečevali akcije gostov, še več, v 85. minuti so izvedli hiter napad, ki ga je z lepim strelom z roba kazenskega prostora učinkovito končal Mrkonjić. Žogo je za svoj sedmi gol sezone poslal pod prečko v desni zgornji kot tekmečevih vrat. V sodniškem dodatku je Tio Cipot le še kozmetično popravil končni izid, ko je iz bližine unovčil podajo z desne strani.

Radomlje bodo v 33. krogu v soboto gostovale v Sežani, Mura pa dan prej v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje so v prejšnjem krogu odščipnile točko Mariboru, v soboto pa ob Kamniški Bistrici gostujejo državni prvaki. Mura ostaja za petami Olimpije, kakšno bo razmerje po 32. krogu prvenstva?

DELI NA