15.11.2023 | Futsal U21
Portugalci premočni

Futsal reprezentanca do 21 let je s porazom proti Portugalski sklenila tokratno reprezentančno akcijo. Portugalci, svetovna futsal velesila, je tudi v drugo ugnala naše fante – v Ajdovščini je bilo 1:4, na Škofijah 1:5. Edini gol za Slovenijo je dosegel Žiga Frank, ki je zabil svoj 8. gol za Slovenijo – predhodnih sedem jih je zabil za reprezentanco do 19 let.

Prijateljski tekmi:

Ajdovščina, 14.11.
Slovenija – Portugalska 1:4 (1:1)
1:0 Ruis (11.), 1:1 Dzyalochynskyy (19.), 1:2 Rodrigo Simão (22.), 1:3 Bruno Soares (36.), 1:4 Rodrigo Simão (38.)

Škofije, 15.11.
Slovenija – Portugalska 1:5 (0:2)
0:1 Gregorič (4./A), 0:2 Bruno Soares (17.), 0:3 Dzyalochynskyy (24.), 0:4 Freire (26.), 0:5 Santos (32.), 1:5 Frank (40.)

Slovenija FU21:
Luka Grm (FK Dobrepolje), Tilen Cupin (KMN Bronx Škofije), Žiga Kneževič Mrak (KMN Bronx Škofije), Aleksander Stanić (KMN Bronx Škofije), Luka Čop (The Nutrition Extrem), Nik Ambrožič (The Nutrition Extrem), Anže Žlindra (The Nutrition Extrem), Žiga Frank (FK Siliko), Žan Janež (FK Siliko), Gašper Trdin (FK Siliko), Luka Lovrec (KMN Meteorplast), Alen Ruis (KMN Meteorplast ŠIC bar), Tilen Rajter (KMN Meteorplast), Lovro Skrinjar (ŠD Mlinše).

Brez Janeža in Trdina

Naša reprezentanca je drugo od dveh prijateljskih tekem s Portugalci začela v postavi Nik Ambrožič, Luka Čop, Alen Ruis, Žiga Frank, Tilen Rajter, v drugi četvorki pa so sprva na teren prihajali Luka Grm, Andraž Gregorič, Aleksandar Stanič in Žiga Mrak Kneževič, poleg njih še Anže Žlindra in Aljaž Goznik.

Videoposnetek tekme:

Selektor Mile Simeunovič danes ni računal na poškodovani dvojec Žan Janež&Gašper Trdin, na golu pa je prednost dobil Nik Ambrožič, Luka Lovrec pa je branil na prvi tekmi v Ajdovščini. Že prej sta bila zavoljo zdravstvenih težav akcijo odpovedati Jure Suban in Rok Šnofl.

Izkoristili napake

Portugalci so prevzeli pobudo in v 4. minuti povedli z avtogolom Slovenije. Po tem vodstvu gostov je Slovenija zaigrala boljše: tako v obrambi kot v napadu, kjer si je pripravila nekaj priložnosti. V 5. minuti je sprva poizkusil Luka Čop, potem še nevarneje Alen Ruis. Ko je bilo v nogah naših fantov dovolj moči in zbranosti, so lahko ustavljali gostujoče napade. Ko pa je koncentracija popustila, so to Portugalci kaznovali – tako v 17., 24., 26. in 32. minuti.

Ob koncu so v zadnji minuti Portugalci ostali s tremi igralci v polju – po drugem rumenem kartonu je bil izključen Pedro Santos. Z igralcem več v polju je Slovenija zasluženo prišla do častnega zadetka.

Na prvi tekmi boljše

„Čestitam mojim fantom. Igrali smo proti ekipi z najvišjega nivoja. Smo se pa borili po najboljših močeh. V prvi tekmi smo se držali tako fizično kot psihično, na drugi tekmi smo malce padli. Dobili smo lahke gole. To se hitro zgodi: iz enega gola jih lahko hitro dobiš osem. Vsakemu dajejo po pet kosov. Mojim fantom ni kaj zameriti. Za kaj več bi bilo treba pokazati kaj več,“ je po tekmi povedal selektor Mile Simeunovič.

„Sam redko dosegam gole, bolj podajam. Vesel sem, ker sem zadel. Včeraj smo prvi polčas odigrali zelo dobro, danes pa so se Portugalci dvignili in odigrali boljše. Portugalci so premočni, od nas vsaj tri nivoje višje od vseh reprezentanc,“ je pristavil Žiga Frank.

97. tekema

Slovenija U21 je do danes odigrala 97 uradnih tekem – dosedaj je zbrala 37 zmag, 13 remijev in 47 porazov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 25.01.2024 | Futsal U21
  V dveh tekmah navdušili proti svetovni velesili
  „Fantje so odigrali vrhunsko, v drugo pa še boljše! A še zdaleč to nista bili prijateljski tekmi. Bilo je tako, kot bi igrali finale svetovnega prvenstva. Na meji... Sam si želim, da bi fantje s te tekme izkušnje prenesli na tekme 1. SFL, ki bo imela od tega korist. Prav tako smo se veliko naučili v strokovnem štabu,“ je nadaljeval selektor Mile Simeunovič.
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi navdušili in remizirali s Portugalci
  Slovenska in portugalska reprezentanca U21 sta za na drugi medsebojni tekmi v Taviri remizirali (2:2).
 • 24.01.2024 | Futsal U21
  Tesen poraz proti Portugalski
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Taviri na Portugalskem odigrala prvo od dveh tekem proti domačim vrstnikom in kljub porazu 1:2 pustila dober vtis. Edini gol za Slovenijo je dosegel Aleksander Stanić, ekipi pa se bosta v sredo pomerili še enkrat.
 • 22.01.2024 | Futsal U21
  Pripravljeni na Portugalsko
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes trenirali na Portugalskem, kjer jo jutri in v sredo čakata tekmi z domačo zasedbo.
 • 21.01.2024 | Futsal U21
  Na Portugalskem 40. in 100. uradna tekma reprezentanc
  Slovenski reprezentanci futsal članice in reprezentanca U21 sta danes odpotovali na Portugalsko, kjer ju v torek in sredo čakata po dve tekmi. Tako fantje kot dekleta bodo tekmi izkoristili za nabiranje izkušenj in lova na čim boljši izkupiček proti svetovni futsal velesili.
 • 17.01.2024 | Futsal U21
  Mladi upi na Portugalsko
  V prihodnjih dneh se bo v dveh prijateljskih srečanjih pomerila z reprezentanco Portugalske. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa na tekmah 23.1. in 24.1. v mestu Tavira.
 • 17.12.2023 | Futsal U21
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala še drugo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je bil tokrat boljši z rezultatom 2:1. Edini gol za Slovenijo je v 39. minuti zabil Aljaž Goznik.
 • 16.12.2023 | Futsal U21
  V nedeljo še enkrat z Madžari
  Futsal reprezentanca do 21 let je v Budimpešti odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem proti Madžarski. Domačin je slavil s 4:1. Jutri se bosta ekipi pomerili še enkrat.
 • 15.12.2023 | Futsal U21
  Veselijo se tekem na Madžarskem
  Futsal reprezentanca U21 se bo jutri in v nedeljo dvakrat pomerila z madžarskimi vrstniki. Tekmi bosta v Budimpešti.
 • 12.12.2023 | Futsal U21
  Dvakrat z Madžarsko
  V dveh tekmah se bo v Budimpešti (Aramis Sports Hall) pomerila z vrstniki z Madžarske. Prva tekma bo v soboto, 16.12.,, druga pa dan za tem. Selektor Mile Simeunovič je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

DELI NA