02.09.2012 | A
Pozitivno pred začetkom kvalifikacij
Slovenska članska reprezentanca se bo v prihodnjih dneh na Kidričevem pripravljala na prvo tekmo novega kvalifikacijskega cikla, ko v petek, 7. septembra ob 20:30 v Ljubljani gostuje Švica. Na Ptuju so se danes zbrali prvi reprezentanti.

Prišla jih je le peščica, saj ima večina še tekom današnjega večera, nekateri pa celo v ponedeljek, klubske obveznosti. Na Ptuj je tako prvi prispel Jasmin Handanović, kmalu za njim pa še drugi nogometaš Maribora Aleš Mertelj. Ob dogovorjeni uri so bili na druženju z mediji prisotni še Valter Birsa, Andraž Kirm, Mišo Brečko, Dejan Kelhar in Dare Vršič. Slednji je prišel na pregled k reprezentančnemu zdravniku dr. Matjažu Vogrinu, slednji pa je ocenil, da Vršičevo koleno potrebuje pet do šest dni terapij. Seveda je to pomenilo, da vezist dunajske Avstrije ne pride v poštev ne za prvo, ne za drugo tekmo, zato je selektor Slaviša Stojanović v kader nemudoma dodal napadalca Cardiffa, Etiena Velikonjo.

Poškodba Velikonje pa je bila že druga slaba novica povezana s poškodbami v teh dneh. Sinoči so namreč iz milanskega Interja sporočili, da Samir Handanović ne bo v kadru svojega novega kluba proti tekmi z Romo, slednje pa je pomenilo, da je slovenski kapetan še naprej poškodovan in bo izpustil tekmi s Švico in Norveško. Stojanović je tako v reprezentanco vpoklical tudi mladega Jana Oblaka, ki bi se sicer jutri pridružil mladi reprezentanci. “Vsi trije vratarji imajo možnost, da v petek stopijo med vratnici, skozi treninge do takrat pa se bom lažje odločil, komu zaupati to nalogo,” je med druženjem z mediji povedal selektor.

Dobro voljo je bilo tako v strokovnem vodstvu težko pričakovati, a vendarle je iz Nizozemske prišla novica, ki je vsem zarisala nasmeh na ustnicah. Tim Matavž je ponovno zasijal v dresu PSVja in zabil dva zadetka AZju iz Alkmarja. “Seveda spremljam nastope Matavža v klubu, zlasti me navdušuje njegova realizacija,” je povedal Stojanović, zraven pa dodal, “upam, da bo v takšni formi tudi v reprezentanci.”

Sicer pa so bili reprezentanti, ki bodo že prespali prvo noč na Ptuju, dobre volje - posledica tega je bil predvsem pravkar zaključeni prestopni rok, v katerem sta svoj status uredila tako Andraž Kirm in Valter Birsa. Oba sta sijala od zadovoljstva, Kirm pa je na temo, kako se spopasti s Švicarji povedal: “Predvsem jim ne smemo dovoliti, da bi nas prebrali.”

Do konca dneva se bodo reprezentantom na Ptuju pridružili še nekateri soigralci - Dominic Maroh, Darijan Matič, Zlatko Dedič in Tim Matavž bodo prvo noć prespali v reprezentančni bazi, medtem ko se ostali pridružijo v ponedeljek. Kot zadnji bo v torek zjutraj prispel Marko Šuler.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 24.03.2024 | A
    V polnih Stožicah je vse mogoče
    V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah.

DELI NA