15.10.2021 | Sodniki
Praktičen trening z uporabo protokola VAR in analiza sojenja drugega dela jesenskega dela prvenstva

V nacionalnem nogometnem centru Brdo so imeli včeraj sodniki A in A1 liste ter sodnice SŽNL liste in pomočnice SŽNL A1 liste na sporedu drugi jesenski seminar, po drugi tretjini jesenskega dela prvenstva v tekmovanjih NZS.

Pred analizo sojenja v upravni stavbi NZS za sodnike in sodnice in v paviljonu športnega kompleksa za pomočnike in pomočnice, se je izvedel praktični trening vezan zlasti na uporabo VAR protokola, na katerem so vadili licencirani pomočniki 1.SNL za sojenje v sistemu VAR skupaj s certificiranimi glavnimi sodniki (VAR sodniki).

Pomočniki so opravljali trening odložene signalizacije ofsajda in sodelovanja pod vodstvom Vodje VAR projekta Jureta Praprotnika, kateremu so pri treningu z nasveti sodnikom in pomočnikom pomagali Slavko Vinčić, Tomaž Klančnik, Andraž Kovačič in Robert Vukan, ki imajo veliko izkušenj s sojenjem v sistemu VAR tudi na mednarodni ravni. Pri izvedbi treninga so simulacije dogodkov na igrišču izvajali mlajši sodniki A liste. Skupno 98 izvedenih akcij sta posneli dve kameri, sodniški oddelek pa bo editiral posnetke, ki se bodo uporabili za analizo.

Preostali del sodnikov in sodnic, ki ni aktivno sodeloval pri izvedbi treninga z uporabo VAR protokola, je na sosednjem igrišču pod vodstvom Mitje Novaka opravili fizičen trening v NNC Brdo.

Po končanem delu na igrišču je posebej za sodnike in posebej za pomočnike sledilo predavanje s strani vodje projektov družbene odgovornosti pri NZS Daniela Videtiča na temo zaščite otrok v nogometu.

Seminar pa se je nadaljeval z analizo sojenja za sodnike in posebej analizo delovanja pomočnikov pod vodstvom Robija Krajnca, Darka Čeferina in Zorana Novarliča. 

Na dogodku sta bili prisotni tudi bančnici iz Gorenjske banke, ki je uradni sponzor Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Bančnice sta sprejela predsednik ZNSS David Mcdowell in vodja oddelka za sodniške zadeve pri NZS Žiga Dobrun.

Tokrat je Gorenjska banka podeljevala modre kartončke »Prvi koraki do novega doma«, z vsemi potrebnimi informacijami o najugodnejšem stanovanjskem kreditu Gorenjske banke ter organizirala privlačno nagradno igro za sodnike in sodnice.

Če se tudi vi zanimate za nakup novega doma ali prenavljate obstoječega, se naročite na sestanek in preverite akcijsko ponudbo stanovanjskega kredita.

Tekst: ZNSS/ ŽD

SORODNE NOVICE

 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.

DELI NA