24.04.2021 | 1. SŽNL
Pred TV kamerami poudarek na napadu

Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje (11.00) (prenos na www.nzs.si)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor (17.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 28
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 27
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 20
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 19
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 17

Čast, privililegij, pritiski in pričakovanja

Na obeh frontah, tako ligaški kot prvenstveni, se za sam vrh bori tudi ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. V prvenstvu so krepko vodilne, v polfinalu se merijo s krimovkami. Vmes pa trener Sandi Bauer pripravlja ekipo na novo sezono. „Moram vnovič pohvaliti naše igralke, ki si zaslužijo poklon in pohvalo za prizadevno delo in angažiranost. Pravo zadovoljstvo je biti trener v taki ekipi,“ pravi Bauer.

„Igralkam želim tudi pojasniti, da je privilegij in čast igrati v tem hipu v najboljši ekipi v Sloveniji. Vse to prinaša tudi pritiske, zahteve, pričakovanja. A to je davek, ki ga terja tak nivo. Tega davka ni na nižjih nivojih, kjer se igra nekaj za dušo. V tem hipu smo nekaj stopnic naprej,“ nadaljuje Bauer, ki je že ob začetku pomladi napovedal, da bo zadnji del sezone posvetil igri.

Obramba in napad

„Tako je na vsaki tekmi, ki jo igramo v SŽNL. V nedeljo gostimo ŽNK Cerklje, ki se odlično brani. Zato je načrt, da vse sile usmerimo v napad, temu smo prilagodili vse sisteme. V nedeljo me zanima le in samo zaključek na gol,“ izvemo od Bauerja, ki nadaljuje tudi s tekmami, kjer se njegove varovanke merijo s fantovskimi ekipami.

„Vsak teden ob torkih igramo s fanti, zdaj s kadeti NK Mura. Če proti ŽNK Cerklje treniramo napad, potem proti kadetom obrambo in iznos žoge do napadalne cone. Dekleta se učijo, da nekaj počnejo pod pritiskom. Te tekme tudi izgubljamo. A nam uspe iznesti žogo na teh tekmah, bo na ostalih proti dekliškim ekipam precej lažje,“ Bauer pojasni smisel in namen tekem.

Maja se v Slovenijo vrača tudi Lana Golob, ki je v ZDA sklenila s študentsko ligo, zaključek sezone pa bo preživela v dresu ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 07.09.2019 | 1. SŽNL
  Praznik v Kopru: prenos tekme z Bonifike
  V ekipi Obala Koper so pripravljeni na nadaljevanje SŽNL, v nedeljo jih pred kamerami Nogometne zveze Slovenije čaka tekma proti Ajdovkam. Obračun se prične ob 11. uri.

DELI NA

0