08.10.2021 | 1. SŽNL
Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo

Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 7. krog, 10.10.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Ljubljana (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na www.nzs.si)
Krim – ŽNK Radomlje (18.00)

preloženo:
ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje

Dobri pogoji za delo

V taboru Ljubljančank samozavesti in odločnosti ne manjka, tega niti ne skrivajo. »Zelo dobro smo, odlično treniramo, na voljo imam vsakič znova med 18 in 20 članskih igralk, smo motivirani in komaj čakamo tekmo,« pove trener ekipe Miki Kondič. S formo ekipe je zadovoljen, prav tako z igro.

»Pred nami je vrhunska tekma, take bi si želel vsak teden. Bo pa zahtevno. Pomurke želijo na vsak način breme favorita prevaliti na nas. Kar ni nič narobe. Nenazadnje smo jih na zadnjih treh tekmah trikrat premagali. Tudi mi imajo svojo taktiko, svoj načrt, kako odigrati in kako zmagati,« nadaljuje Kondič.

Rajbar namesto Bauerja

Pomurke so od zadnje medsebojne tekme menjale trenerja; namesto Sandija Bauerja je zdaj tu Marjan Rajbar. »Novega trenerja ne poznam. Če menijo, da je pravi, naj mu dajo čas. Težko je karkoli spremeniti v manj kot mesecu dni. Ogledal si nisem nobene tekme, odkar imajo novega trenerja,« pravi Kondič, ki pa v isti sapi pove, da so tekmece detajlno analizirali, da svoj čas analize enakomerno porazdeli med svojo in tekmečevo ekipo. »Dejansko pa je res, da imajo iste igralke, kot so jih imele pred mesecem in pol, ko smo jih premagali. Vem tudi to, da si močno želijo zmage,« na glas razmišlja Kondič.

Ni skrivnost, da se o naslovu državnih prvakinj praviloma odloča na derbijih vodilnih ekip.
»Za nas je to zelo pomembna tekma! To je pač treba zmagati. Si pa ne nalagamo nobenega bremena. Smo pa lahko na pokazano na zadnjih medsebojnih tekmah precej samozavestni,« poudari Kondič, ki ob tem spomni, da so na šestih tekmah SŽNL zabile 87 golov, prejele so le dva, skupaj v sezoni pa razmerje doseženih in prejetih golov 92:5.

Ob tem spomni Kondič tudi na pokalni četrtfinale, ki so ga zmajčice ravno proti Pomurkam odločile sebi v prid, 3:5 je bilo. »Tam smo prejeli tri gole, vse po naših neumnih napakah,« kritično opozori trener Olimpije, ki zatrdi, da so napake odpravljene, zato bodo težko prejemali gole, jih pa bodo kar nekaj dali, še sklene trener Olimpije, ki ima sladke skrbi tudi zavoljo obiska in močne konkurence na treningu članic.

»Pred nami je praznik nogometa,« sklenejo v ljubljanskem taboru, kjer imajo pred derbijem na voljo vse razpoložljive igralke, manjka le dlje časa odsotna Manca Suhoveršnik.

Tekst: D.P.
Foto: Mi-Press/ŽNK Olimpija Ljubljana

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA