27.03.2023 | WU19
Pred mladinkami zahtevne kvalifikacije

Pred mladinsko dekliško reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2023, ki bo med 18.7. in 30.7. v Belgiji.

Slovenija bo kvalifikacije igrala v švicarskem mestu Nyon, tekmice pa bodo Anglija, Španija in Belorusija.

Letošnje evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji bo že 24. po vrsti. Nemke premorejo šest naslovov, Francija pet, Španija štiri.

Na lanskem evropskem prvenstvu so naslov prvakinj osvojile Španke, ki so bile boljše od Norveške.

Kvalifikacijske skupine kvalifikacij za EP 2023, Liga A, WU19:
skupina A1: Norveška, Nemčija, Irska, Hrvaška
skupina A2: Srbija, Poljska, Švica, Češka
skupina A3: Francija, Portugalska, Madžarska, Romunija
skupina A4: Španija, Anglija, Slovenija, Belorusija
skupina A5: Danska, Švedska, Ukrajina, Islandija
skupina A6: Avstrija, Italija, Grčija, Bosna in Hercegovina
skupina A7: Nizozemska, Finska, Belgija, Bolgarija

Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa.

„Pred nami je izredno težka skupina: z ekipama Anglije in Španije, obe spadata v evropski vrh, v skupini je še Belorusija. Mislim, da bo to glede na kakovost nasprotnikov za nas najtežji turnir do sedaj v tej starostni kategoriji. Vsekakor želimo nadgraditi igro iz jesenskega dela ter iskati tudi svoje priložnosti. Čaka nas velika preizkušnja, a hkrati to prinaša tudi nova spoznanja in neprecenjive izkušnje: tako za igralke kot tudi strokovno vodstvo,“ je pred akcijo povedala selektorica Petra Mikeln.

Prvakinje skupine se uvrstijo na evropsko prvenstvo, četrta ekipa turnirja izpade v Ligo B.

Slovenija WU19:
Korina Lara Janež (FC Leipzig), Nina Kajzba (Roma ITA), Neža Forštnarič (LUV Graz), Tia Tasič (LUV Graz AVT), Timea Rojnik (SK Slovan Bratislava SVK), Vita Dodič (ND Primorje), Anja Eferl (DNŠ Mura), Iva Kocijan (DNŠ Mura), Živa Rakovec (DNŠ Mura), Tija Šoštarič Karič (DNŠ Mura), Rubi Krmelj (ŽNK Krim), Zala Lucija Balažic (ŽNK Olimpija Ljubljana), Noelle Vilčnik (ŽNK Radomlje), Margit Kosirnik (ŽNK Radomlje), Laura Šenk (ŽNK Radomlje),Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Ana Gerjolj (ŽNK Radomlje), Nea Podbevšek (ŽNK Radomlje), Maša Osojnik (ŽNK Radomlje), Lori Škulj (ŽNK Cerklje).

Igralke na čakanju:
Mia Tuvić (ŽNK Krim), Julija Poplašen (ŽNK Krim), Zala Šenk (ŽNK Cerklje), Špela Perčič (ŽNK Cerklje), Živa Mikložič (ŽNK Cerklje), Nika Bazjak (ŽNK Radomlje), Jona Javorič (ŽNK Radomlje).


Kvalifikacije za EP 2023:

5.4.
Slovenija – Anglija (14.15)

8.4.
Španija – Slovenija (14.15)

11.4.
Belorusija – Slovenija(14.15)

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.04.2023 | WU19
  Po porazu v Ligo B
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Belorusiji (0:3) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Belgiji. Z eno točko je Slovenija v svoji kvalifikacijski skupini osvojila 4. mesto in bo jeseni kvalifikacije za EP 2024 začela v Ligi B.
 • 10.04.2023 | WU19
  Za konec še tekma proti Belorusiji
  Prva ekipa skupine se bo uvrstila na evropsko prvenstvo (po dveh tekmah najboljše kaže Španiji), zadnja pa izpade v Ligo B. Slovenija bi si zagotovila obstanek, če ne izgubi. Belorusija za obstanek potrebuje zmago proti Sloveniji.
 • 08.04.2023 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  Aktualne evropske prvakinje so slavile zmago z rezultatom 6:0. Kvalifikacije se bodo sklenile v torek, 11.4. Slovenija se bo ob 11. uri pomerila z Belorusijo.
 • 08.04.2023 | WU19
  S preizkušenim načrtom proti evropskim prvakinjam
  Dekliška mladinska reprezentanca s tekmo proti Španiji nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Belgiji. Po uvodni točki proti Angliji varovanke selektorice Petre Mikeln tekmo 2. kroga začnejo ob 14.15.
 • 05.04.2023 | WU19
  Kvalifikacije začele z remijem
  Naša dekliška mladinska reprezentanca je z remijem proti Angliji (1:1) začela drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Belgiji. Za Slovenijo je gol dosegla kapetanka Korina Lara Janež. V soboto, 8.4., se bo Slovenija pomerila s Španijo.
 • 04.04.2023 | WU19
  Kvalifikacije začenjajo proti Angliji
  Pred mladinsko dekliško reprezentanco so kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2023, ki bo med 18.7. in 30.7. v Belgiji. Varovanke selektorice Petre Mikeln so danes odpotovale v Nyon, jutri pa jih čaka uvodna tekma.
 • 03.02.2023 | WU19
  Mladinke na priprave
  Pred dekliško mladinsko reprezentanco je uvodna akcija v letu 2023, ki jim prinaša tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, ki so vabljene na priprave, ki bodo med 13.2. in 15.2.
 • 09.01.2023 | WU19
  Februarja zbor mladink
  Prihajajo meseci, ko bo aktivna tudi dekliška mladinska reprezentanca. Selektorica Petra Mikeln bo svoje varovanke prvič zbrala prihodnji mesec, ko bosta na sporedu dve tekmi proti Bosni in Hercegovini.
 • 07.12.2022 | WU19
  Mladinke proti evropskim prvakinjam
  Po žrebu kadetskih dekliških reprezentanc je bil na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen še žreb kvalifikacij za EP 2023 mladinskih dekliških reprezentanc. Evropsko prvenstvo bo gostila Belgija.

DELI NA