Pred nami zaključni boj v pokalnem tekmovanju
Ljubljanske Stožice bodo v sredo ob 20.45 gostile nogometno tekmo za Hervis pokal Slovenije. Za prestižno lovoriko se bodo pomerili nogometaši Maribora in Celja. Manjša vloga favoritov bo na nevtralnem igrišču prav gotovo na strani vnovičnih državnih prvakov Mariborčanov, vendar je pokalna tekma zgolj ena in s tem precej odprta za presenečenja.

Moštvi sta se v okviru prvenstva 2011/12 pomerili trikrat, na vseh treh tekmah pa so zmago slavili Mariborčani. Trener starih - novih državnih prvakov Mariborčanov Darko Milanič meni, da je za njegovo ekipo zelo naporna sezona, tudi zato bo varovance že danes odpeljal v "karanteno", da si bodo spočili in se psihično pripravili še na zadnje dejanje sezone. Nazadnje so Mariborčani pokal osvojili pred dvema letoma, saj so lani morali v Domžalah priznati premoč gostiteljem, medtem pa so Celjani pokal osvojili le v sezoni 2004/05. Mariborski klub je v letošnjem pokalu v polfinalu premagal Velenje, Celjani pa so bili po enajstmetrovkah boljši od Šenčurja.

"Pred nami je zelo pomembna preizkušnja, popolnoma jasno je, da želimo tako kot nasprotnik mi v zrak dvigniti pokal. Močno se bomo morali potruditi, gradili pa bomo na temeljih čudovite sezone, ki je za nami. To zadnjo preizkušnjo želimo končati zmagovito. Lani smo odigrali fantastično v finalu, a nam je zmanjkalo natančnosti, tokrat pa imamo lepo priložnost, da nadoknadimo zamujeno iz prejšnje sezone. Ne zgodi se velikokrat, da dobiš priložnost za dvojno krono, zato moramo narediti vse, da se dobro pripravimo in da tekmo zmagamo," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejal strateg vijoličastih.

"Finale je finale, naredili bomo vse, da zmagamo tudi slovenski pokal. To bi bilo čudovito, zmagati prvenstvo in osvojiti pokal. Favorita ni, tekma bo lepa, vsi se bomo borili, da bi zmagali," pa je bil kratek kapetan vijolic Marcos Tavares.

"Mi smo svoj cilj dosegli v prvenstvu, to je bil obstanek v ligi. Zdaj smo v finalu pokala, kjer so apetiti visoki, absolutno želimo dvigniti pokal zmagovalca. Za to bo treba imeti veliko sreče, znanja in spretnosti, če bomo imeli dober dan, če bomo razpoloženi, se lahko veselimo te lovorike. V moštvu je že zadnjih 14 dni tema samo ta pokal. V prvenstvu smo si želeli odigrati bolje, predvsem zaradi samozavesti. Pričakovanja so visoka, dejstvo, da smo si priigrali igranje v Evropi, pa v sredo na našo igro ne bo vplivalo," pa je svojo ekipo na pot v pokalnem tekmovanju pospremil celjski trener Damjan Romih.

"Igranje v finalu je nagrada za našo ekipo, dejstvo je, da smo letos delali in trenirali v težkih pogojih. To je velik uspeh, ko si enkrat v finalu in tako daleč, je vse mogoče. Z borbeno in požrtvovalno igro in dosti sreče lahko sezono zaključimo s fenomenalnim uspehom," pa je dejal kapetan Celjanov Sebastjan Gobec.

Nogometna zveza Slovenije je ob tem pripravila še posebno akcijo z imenom "Postani 12. igralec in dvigni Hervis pokal Slovenije tudi ti". Zmagovalca akcije sta Janez Rozman, kot 12. igralec Celja in Matjaž Muster kot 12. igralec Maribora. Oba bosta v sredo spremljala svoji moštvi, na koncu pa bo eden od njiju v zrak lahko dvignil tudi zmagovalni pokal.

Vstopnice za 21. pokalno tekmo so še na voljo, prodaja pa poteka preko spletnega mesta nzs.si, hervispokalslovenije.si, prodajnih mest Eventima, poslovalnic Petrola in servisov Petrola. Na voljo so tudi posebne vstopnice za navijače obeh klubov, sicer pa je potrebno zanje odšteti med pet in deset evrov.

Na isti dan bodo pokalno tekmo odigrala tudi dekleta, tekmo med Rudarjem Škale in Pomurjem pa bo ob 17. uri gostilo igrišče na Kodeljevem.

Tekst: STA
Foto:

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA