Pred tekmo: Aluminij - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

21. september 2016, ob 16.00: ALUMINIJ - GORICA

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 600 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so serijo treh zaporednih domačih tekem pričeli s porazom. V nedeljskem popoldnevu je bila od Aluminija boljša Olimpija, ki je v domačo mrežo pospravila tri zadetke. V sredo k Aluminiju prihaja Gorica, ki med vikendom ni imela tekmovalnih obveznosti. Četa trenerja Bojana Špehonje ni imela veliko časa za regeneracijo in osvežitev, saj je pred Kidričani že četrta preizkušnja v manj kot dveh tednih. Tudi zaradi tega je kidričevski strateg v minulih dneh že nekoliko spreminjal zasedbo v začetni enajsterici, Tako so zadnji dve ligaški tekmi od prve minute prvič pričeli Lovro Cvek, Blaž Kramer in Mihael Rebernik. Zgolj tri dni po srečanju z Olimpijo pa gre kakšno rošado pričakovati tudi tokrat.

Kdo je vroč?

Lovro Bizjak bo znova eno nevarnejših orožij Aluminija, ki ob trdni obrambi veliko stavi tudi na hitre protinapade. Prav Bizjak je s svojo hitrostjo eden močnejših adutov takšne igre, ki jo je 22-letni nogometaš demonstriral že na prvi tekmi letošnje sezone. Kljub porazu bo nekdanji član Šmartnega gostovanje v Novi Gorici ohranil v lepem spominu, saj je na severu Primorske debitiral v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v dvoboju z Olimpijo vknjižili še 26. prvoligaški poraz, ob tem pa so rdeče-beli zabeležili še deset neodločenih izidov. Zasedba Aluminija bo v sredinem popoldnevu lovila jubilejno, deseto zmago v Prvi ligi Telekom. Dve od skupno devetih zmag so Kidričani vknjižili v letošnji sezoni, na domači zelenici je padlo Krško, v Ljudskem vrtu pa so se Kidričani veselili tretje gostujoče prvoligaške zmage.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Novogoričani so imeli v primerjavi s tokratnim nasprotnikom več časa za pripravo na dvoboj, saj so bili med vikendom prosti tekmovalnih obveznosti. Primorski derbi s Koprom bo zaradi zasedenosti novogoriškega Športnega parka odigran konec septembra, zadnjo preizkušnjo pa so Goričani odigrali v Prekmurju. Zasedba trenerja Mirana Srebrniča si je v Lendavi kot zadnja zagotovila uvrstitev v pokalni četrtfinale, v katerem se bo udarila z Mariborom. Sinje-modri so domačo Nafto ugnali po preobratu, avtogol Rifeta Kapića so izničili Miran Burgič, Andrej Kotnik in Gianluca Franciosi, ki se je veselil prvega zadetka v dresu goriškega kluba in po porazu v Stožicah potrdil primorsko vrnitev v zmagovalne tirnice.

Kdo je vroč?

Pokalno napredovanje Gorice so v Lendavi potrdili rezervisti. V drugem polčasu sta namreč zadela Andrej Kotnik, ki je izkoristil podajo še enega rezervista, Amarachija Osujija, pokalni četrtfinale pa je v sodniškem dodatku potrdil Gianluca Franciosi. Mirana Srebrniča tako lahko veseli dejstvo, da ima močna orožja tudi na klopi, kar bo v zgoščenem septembrskem ritmu tudi goriškemu strategu prišlo še kako prav.

Ali ste vedeli?

Gorica je ena dveh ekip, ki v letošnji sezoni še ni vknjižila neodločenega rezultata. Zasedba s severa Primorske je trem porazom dodala pet zmag. Letošnji niz pa je vseeno še daleč od lanskega, ko so si Goričani delili rekorden niz brez remija. Tako kot Krško in Rudar, se je tudi Gorica neodločenemu rezultatu izognila kar 12 tekem v nizu, podobno kot letos, v uvodu sezone. Ligaški rekord pripada Muri 05, ki se je v sezoni 2011/12 remiju uspešno izogibala kar 23 krogov zapored.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija in Gorice so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA