24.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Koper

Prva liga Telemach, 3. krog

ALUMINIJ - KOPER

26. november 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brezplačen vstop

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Spored zaostalega tretjega kroga Prve lige Telemach bodo s tekmo v Kidričevem zaključili nogometaši Aluminija in Kopra. Kidričani za razliko od nedeljskih gostov med tednom niso imeli tekmovalnih obveznosti, saj so se že poslovili od Pokala Pivovarna Union, pred reprezentančnim premorom pa so na domači zelenici remizirali z Bravom. Rdeči se v zaključek jesenskega dela prvenstva podajajo z devetega mesta in z 12 točkami na svojem računu. Zadnji Slatinčani zaostajajo zgolj za točko, osmi Domžalčani pa zasedbi iz "šume" bežijo za dve. V nedeljo bo nasproti stal tekmec, ki ga Aluminij na prvoligaških tekmah v Kidričevem še ni premagal, se je pa kar šest od osmih tekem končalo brez zmagovalca.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Verjamem, da smo dobro izkoristili reprezentančni premor in smo se zelo dobro pripravili na nedeljsko tekmo proti Kopru. Koper je individualno zelo močna ekipa, ima veliko izkušenih igralcev in individualno kakovost. V nedeljo moramo pokazati, kako se bori za klubske barve, s 'šumarsko' potrpežljivostjo in železno voljo moramo narediti vse, da tri točke ostanejo doma. Pričakujem zelo dinamično tekmo, proti zelo kakovostni ekipi, je pa naše razmišljanje, da v Kidričevem ne more biti drugega favorita kot mi. V tekmo gremo, da naredimo pozitiven rezultat, to pomeni, premagati Koper."

Kdo je vroč?

Jan Petek si je z dobrimi predstavami v golu Aluminija priigral reprezentančno vabilo selektorja Antona Žlogarja. Štajerec je na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo v Albaniji odigral vse tri tekme in dvakrat zaklenil svojo mrežo. Klonil je zgolj na uvodni tekmi z Belgijo, ki se je končala z izidom 1:1, po remiju brez zadetkov proti Irski pa so slovenski mladinci za preboj v elitni krog kvalifikacij z golom Lukasa Mačka premagali domačine Albance.

Ali ste vedeli?

Robert Pevnik bo lahko na tekmi s Koprom računal tudi na Toma Kljuna. Nekdanji up Celja, ki se je v Prvi ligi Telemach uveljavil v dresu sežanskega Tabora, je po skoraj trimesečnem čakanju dobil pravico nastopa še v jesenskem delu prvenstva. Devetnajstletnik se na slovenske zelenice vrača po izkušnji v italijanskem Lecceju. V nedeljo bo v primeru nastopa vknjižil 52. tekmo v Prvi ligi Telemach, na krstni zadetek pa še čaka.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprski prvoligaš se še drugič v nekaj dneh odpravlja na vzhod države. Kanarčki so v sredo opravili še z daljšim gostovanjem, saj so se v Odrancih z istoimenskim članom Pomurske nogometne lige pomerili za osmino finala Pokala Pivovarna Union. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, Primorci pa so napredovanje potrdili v nadaljevanju tekme, ko je Safet Hadžić v igro poslal tudi nekaj nosilcev igre. V nedeljo bo nasproti stala zasedba Aluminija, ki je to jesen na svoji zelenici že namučila Celje in Olimpijo, nato pa porazila Maribor. Tudi Koprčani nimajo pretirano dobrih spominov na zadnje gostovanje v Kidričevem, saj so spomladi v "šumi" izgubili pokalni obračun z moštvom Roberta Pevnika. Kakšen bo nedeljski izplen?

Kdo je vroč?

Nardin Mulahusejnović je v Odrancih dosegel prvi zadetek Kopra, že v prvem polčasu pa je zapravil izredno priložnost. Po golu bosansko-hercegovskega napadalca, ki je letos v pokalnem tekmovanju dosegel že štiri zadetke, pred tedni je trikrat zatresel tudi mrežo Komna. Poletnemu povratniku na Bonifiko za zdaj še ni steklo v Prvi ligi Telemach, saj je na devetih tekmah v polno meril dvakrat, zadel je na obeh tekmah z Olimpijo.

Ali ste vedeli?

Maks Barišić je izpustil pokalno preizkušnjo v Prekmurju, v Kidričevem pa bi znova lahko bil med najpomembnejšimi aduti Safeta Hadžića. Nekdanji up italijanskega Milana po treh golih v letošnjem prvenstvu lovi 20. prvoligaški zadetek, s katerim bi na večni klubski lestvici prehitel Mitjo Brulca in Patrika Ipavca, izenačil pa bi izkupiček Vilija Bečaja. Na dosegu so tudi Milan Osterc (22) in Darko Đukić (22), Oskar Drobne (23) in Jaka Štromajer (23). Matej Pučko je za Koper dosegel 28 prvoligaških golov, Saša Jakomin je z 62 zadetki zasidran na vrhu lestvice.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2023 | Prva liga Telemach
    Aluminij presenetil Koprčane
    Nogometaši Aluminija so v prestavljenem 3. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Koper s 3:2 (2:1).

DELI NA