15.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Rogaška

Prva liga Telemach, 8. krog

ALUMINIJ - ROGAŠKA

16. september 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Po izredno uspešnem reprezentančnem premoru se na televizijske zaslone vrača Prva liga Telemach. Osmi krog bo bržkone minil v znamenju večnega derbija, še pred sobotnim večernim spektaklom pa bomo priča nič manj pomembnemu srečanju med Aluminijem in Rogaško. Kidričani so se med elito vrnili z dovolj zagona, da so uvodoma nanizali nekaj dobrih predstav, a so bili zanje le dvakrat nagrajeni s točkami. Trenutno se nahajajo v seriji treh zaporednih porazov (zadnjega so doživeli v Spodnji Šiški), ki jo bodo skušali prekiniti proti Rogaški. Točke bodo tokrat štele dvojno, saj gre za spopad novincev, ob koncu sezone pa verjetno tudi tekmecev za obstanek.

Luka Koblar, branilec NK Aluminij: "Vsaka tekma je za nas pomembna. Vsakemu nasprotniku, ki pride v Kidričevo, je težko. Rogaška je čvrsta ekipa, tekma ne bo lahka. Kot vedno gremo na zmago, upam na pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Letošnji trend hitrih zadetkov bi se nadaljeval tudi v prestolnici, če se ne bi zaradi prepovedanega položaja vmešal VAR. Že v tretji minuti je po podaji iz kota najvišje skočil Tin Martić in se razveselil zadetka, ki je močno spominjal na tistega izpred meseca dni. Kidričevski kapetan je takrat z glavo zatresel mrežo Radomelj, tokrat pa statistike torej ni izboljšal. Kakšna bo branilčeva vloga v soboto?

Ali ste vedeli?

Vpoklic v mlado izbrano vrsto, ki se je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pomerila z Bosno in Hercegovino ter Francijo, sta prejela Rene Rantuša Lampreht in Nejc Gradišar. Nogometaša Rogaške sta v dresu z državnim grbom sicer debitirala marca, ko so bili vrstniki iz Azerbajdžana boljši z 0:2, tokrat pa je priložnost za igro dobil le Gradišar. Ačimović je napadalca v igro poslal s klopi, a 20-letnik ni mogel preprečiti visoke zmage galskih petelinov.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Poleg prekmursko-ljubljanskega in štajerskega derbija je v prejšnjem krogu precej pozornosti pritegnil tudi spopad Rogaške in Radomelj. Nenazadnje sta ekipi pred prvim žvižgom zasedali zadnje oziroma predzadnje mesto na ligaški razpredelnici, kar pa se po devetdesetih minutah nogometne igre v Krškem ni spremenilo. Črno-beli in rumeno-črni so se razšli brez zmagovalca, iz cone izpada pa bodo Slatinčani ta konec tedna skušali skočiti v šumi. Tudi tokrat jim bo nasproti stala zasedba iz spodnjega dela lestvice, ki se kočljivosti položaja zaveda prav tako dobro kot četa Oskarja Drobneta. V lanski sezoni je vsaka ekipa vzela po eno zmago, kako bo tokrat?

Oskar Drobne, trener NK Rogaška: "Gre za tekmo s sosedi, s katerimi se zelo dobro poznamo. Zelo pomembno bi bilo, da bi mi narekovali tempo igre in postavili nasprotnika pod večji pritisk. Dobro bi bilo tudi, da zadanemo prvi in nadziramo potek srečanja."

Kdo je vroč?

Premoč svoje ekipe je malce pred iztekom prvega polčasa kronal Thalisson. Brazilec je radomeljsko obrambo odklenil s pomočjo dvojne podaje, ki si jo je izmenjal z Alenom Korošcem, nato pa je (v drugem poskusu) postavil končni izid. Vezist je v zdraviliško mesto sicer prišel pred dvema letoma, pred tem pa je bil član Slobode iz Varaždina. S predstavo proti mlinarjem si je prislužil mesto v enajsterici kroga.

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, v soboto bomo videli spopad ekip, ki sta se lani dodobra spoznali na drugoligaških zelenicah. Tekmo tretjega kroga je v prid šumarjev odločil Nik Marinšek, novembra pa sta se vlogi zamenjali. Tokrat so gostiteljem tri točke odnesli Slatinčani. Rogaška in Aluminij sta sezono sklenila na prvem oziroma drugem mestu, čeprav je vse do zadnjega kazalo, da se bodo med elito neposredno uvrstili rdeče-beli.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Prva zmaga Rogaške
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Rogaški z 1:2 (0:2).

DELI NA