Pred tekmo: Aluminij - Triglav Kranj

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

ALUMINIJ - TRIGLAV KRANJ

30. marec 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 435 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Nik Marinšek in Ilija Martinović

Predpraznični petek bodo za tekmo 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije izkoristili tudi nogometaši Aluminija in Triglava. Kidričane in Kranjčane čaka pomembna preizkušnja, saj jih na lestvici ločijo vsega tri točke. Za zdaj bolje kaže Štajercem, ki pa so v primerjavi z Gorenjci odigrali tekmo več, a pod vodstvom Oliverja Bogatinova še niso okusili sladkobe zmage. Rdeči so pred premorom gostovali še ob Kamniški Bistrici in v obračunu z razigranim tekmecem doživeli visok poraz. Po Ljubljančanih so kidričevsko mrežo napolnili tudi Domžalčani, saj se je štajerska četa domov vrnila s pol ducata prejetih zadetkov. Kidričani so popustili predvsem v drugem polčasu, ko so prejeli kar pet zadetkov, štiri po izključitvi mladega Nika Marinška, ki bo tekmo s Triglavom spremljal na tribuni. Tam se mu bosta pridružila tudi Ilija Martinović in poškodovani kapetan Matic Vrbanec.

Kdo je vroč?

Kdo bo povlekel kidričevski voz in prekinil zmagovalni post? Oliver Bogatinov v šestih tekmah na klopi Aluminija še ni našel razpoložene enajsterice, ki bi Štajercem prinesla prvo zmago v nadaljevanju sezone. Ob luknjah v obrambi rdečim ne steče niti v napadu, saj spomladi še niso dosegli več kot zadetka na tekmo. Eden od tistih, ki bi lahko razživeli igro Kidričanov, je tudi Luka Štor, kar je Ajdovec pokazal že z odličnim prodorom, ki ga je po podaji posojenega člana Maribora v zadetek pretvoril Rok Kidrič. Štor še čaka na debi v začetni enajsterici, bo priložnost dobil že v petek?

Ali ste vedeli?

Aluminij je ob Triglavu edino moštvo Prve lige Telekom Slovenije, ki v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije še ni vknjižilo zmage. Pravzaprav Kidričani na slavje čakajo že vse od sredine novembra, ko so na Gorenjskem ugnali tokratnega nasprotnika. Za zmago Aluminija so v 16. krogu prvenstva zadeli Žiga Škoflek, ki ga ni več med »šumari«, ter Alen Kranjc in Marko Nunić. Že sedem mesecev pa je stara zadnja domača zmaga rdečih. Tudi v tem primeru so bili žrtev Kidričanov nogometaši Triglava, 27. avgusta sta Elvisa Džafića ugnala Vedran Mesec in Damir Bartulović, ki sta pozimi zapustila kidričevske vrste.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Matej Poplatnik

Oliver Bogatinov bo poleg poškodovanega Vrbanca pogrešal Marinška in Martinovića, povsem brez skrbi pa niso niti v taboru Triglava. Gorenjci se na Štajersko odpravljajo brez prvega strelca Mateja Poplatnika, ki je z 12 zadetki najučinkovitejši nogometaš prvenstva. O Poplatnikovi vlogi dovolj pove že podatek, da se je podpisal pod 12 od skupno 19 kranjskih golov. Siniša Brkić bo moral, če želejo orli domov prinesti novo zmago, pred tekmo z osmo ekipo prvenstva prebuditi tudi druge adute, med katerimi pa ni nogometaša, ki bi doslej dosegel več kot zadetek. V trenutnem kadru so se ob Poplatniku med strelce vpisali še Dejan Robnik, Nejc Pušnik, David Tijanić, Luka Majcen in nazadnje še Rok Elsner, prvenec katerega pa ni bil dovolj za presenečenje v tekmi z Gorico. Kdo bo breme na svoja pleča prevzel v Kidričevem?

Dejan Robnik, vezist Triglava: »Tokratna tekma šteje dvojno, to je treba priznati. Kljub slabšemu startu v drugi del sezone se vsi nadejamo dobrega rezultata. Moramo biti pošteni, vsaka tekma je za nas izjemno pomembna in čaka nas trdo delo ter garanje za obstanek v prvi ligi. Točka proti Gorici je vsekakor zelo vzpodbudna, ampak smo še daleč od uresničitve cilja. Verjamem, da bomo po petkovi tekmi že bližje temu.«

Kdo je vroč?

Tudi za Triglav velja nekaj podobnega kot za Kidričane. Gorenjci iščejo zasedbo, ki bi uspešne rezultate nizala v zaporedju, a orlom le stežka steče igra v konici napada. Kranjčanom šepa realizacija, saj so bordo-rdeči doslej dosegli le 19 zadetkov, toliko kot tudi Ankarančani. V Kidričevem bodo tako izjemno pomembne tudi izkušnje Vlada Šmita, Alena Krcića, Dejan Robnika in Roka Elsnerja, ki je v dveh nastopih z nekaj potezami že nakazal, da bi lahko bil pomembna pridobitev orlov. Lahko mlajši od bratov Elsner odigra vidno vlogo tudi v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Na roko gostov pred petkovo tekmo v Kidričevem gre dejstvo, da Aluminij pred svojimi gledalci v zadnjih šestih tekmah ni osvojil niti točke. V Kidričevem so se veselili Mariborčani, Ljubljančani, Goričani, Domžalčani, Velenjčani in Celjani, kot že zapisano, pa Štajerci na zmago čakajo zadnjih sedem krogov. To sicer ni najdaljši niz brez zmage v letošnji sezoni, saj ta pripada prav Kranjčanom. Triglav, ki je med tekmovalnim premorom oživil veteransko sekcijo, je zmago neuspešno lovil v začetku sezone. Orli so se prvič veselili v 12. krogu sezone, ko so s 3:1 ugnali Krčane. Kdo se bo pomembnih točk veselil v petkovem večeru?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do pomembne zmage
    Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 3:1 (0:0).

DELI NA