Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

ANKARAN HRVATINI - RUDAR VELENJE

28. april 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 320 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: /

Troboj za naslov državnega prvaka se bo nadaljeval tudi ta konec tedna, ko bodo na sporedu tekme 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Pestro pa bo tudi na drugih frontah. Ankarančani lovijo točke za obstanek v prvoligaški druščini, Velenjčani pa za četrto mesto, ki bi ob pokalnem slavju Olimpije prineslo Evropo. Sobotna tekmeca se bosta pomerila še drugič ta mesec, saj je bil 12. aprila z zamudo odigran obračun 20. kroga. V Velenju so bili po rezultatskem preobratu uspešnejši Primorci, ki so se kar dvakrat znašli v zaostanku. Velenjsok vodstvo po golu Dominika Radića je izničil Tim Vodeb, a so knapi vsega dve minuti kasneje vnovič povedli po zaslugi Vlatka Šimunaca. Uvod drugega polčasa je prinesel novo izenačenje, tokrat v režiji Dos Santosa, pomembno zmago Ankarana Hrvatinov pa je v 83. minuti potril Raoul Junior Delgado. Kdo bo uspešnejši v zadnjem medsebojnem spopadu sezone?

Kdo je vroč?

Knapi so v prvem delu sezone dobili oba obračuna z ekipo Ankarana Hrvatinov. Primorci so se poleti v Šaleški dolini veselili zgodovinskega dosežka, pod katerega se je podpisal Tim Vodeb. Trboveljčan je bil strelec krstnega zadetka Ankarančanov v Prvi ligi Telekom Slovenije, a tedaj njegov gol ni prinesel točk. Je pa zadetek vsestranskega nogometaša več štel pred dnevi, ko je galebe v Velenju vrnil v igro in tlakoval pot do preobrata. Bo Vodeb, ki je v teh dneh dopolnil 28 let, uspešen mesec sklenil še s četrtim aprilskim zadetkom?

Ali ste vedeli?

Ankarančani se po dveh zaporednih gostovanjih pri konkurentih v boju za prvoligaški obstanek vračajo v vlogo gostitelja. Tekmi v Kidričevem in Kranju nista postregli z zmagovalcem, so pa Primorci na svoj račun dodali zlata vredni točki. Četa Vlada Badžima bo deveto mesto do konca sezone branila v Novi Gorici, saj so se Ankarančani poslovili od Dravograda. Gostje Ankarančanov na severu Primorske bodo po Rudarju še nogometaši Krškega, Celja in Aluminija.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani v zaključek letošnjega prvenstva vstopajo z drugačnimi željami in cilji. Knapi lovijo četrto mesto, ki je v »lasti« Rudarja večji del letošnje sezone. Zeleno-črni so namreč na četrtem mestu preživeli kar 14 krogov, torej kar polovico dosedanjega dela sezone. Z izjemo 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko so se pred sosede za nekaj dni zavihteli Celjani, pa knapi četrto mesto lestvice držijo vse od 18. kroga sezone. Tako verjetno ni potrebno ugibati, za koga bodo v velenjskem taboru konec maja stiskali pesti v finalu Pokala Slovenije. Ob pokalnem slavju Olimpije bi slovenski nogomet v kvalifikacije UEFA Evropske lige predstavljal tudi četrtouvrščeni klub državnega prvestva. Za potrditev četrtega mesta morajo varovanci Marijana Pušnika nabrati še nekaj točk, saj Celjani s tremi točkami zaostanka ostajajo v preži. Se bodo velenjski nogometaši po porazu v Domžalah pobrali že v Novi Gorici?

Kdo je vroč?

Dominik Radić bo v soboto lovil peti aprilski zadetek. Hrvaški napadalec je strelsko serijo pričel prav v dvoboju z Ankaranom Hrvatini, tri dni kasneje pa je dvakrat meril v polno na tekmi z Aluminijem. V nemškem Hannovru je bil zatem natančen tudi v Kranju, kjer je na svoj račun dodal še asistenco, Marijan Pušnik pa bo na njegova pleča tudi tokrat položil pomembno breme. Bo nekdanji up Interja Zaprešića in Slaven Belupa zadel še na tretji tekmi z ankaranskim prvoligašem?

Ali ste vedeli?

Knapi, predvsem tisti, ki v prvenstvu ne dobivajo veliko priložnosti za igro, so se v minulem tednu merili s šampionsko generacijo Rudar. Velenjski klub je počastil dvajsetletnico osvojitve Pokala Slovenije, v sredo pa je Marijan Pušnik svojim varovancem namenil tudi nekaj sprostitve. Milan Tučić in soigralci so nogometno igrišče zamenjali za golf zelenico. Kot je bilo moč opaziti na družabnih omrežjih, so se nekateri s palico in žogico hitro sproprijateljili, spet drugi pa bodo raje ostali zvesti kar nogometni žogi.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar klonil proti Ankaranu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici premagali velenjski Rudar s 3:2 (3:2).

DELI NA