23.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Koper

Prva liga Telemach, 23. krog

BRAVO KOSTEL - KOPER

26. februar 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Zdesetkani Bravo v Ljudskem vrtu ni uspel presenetiti Maribora, ki je z goloma Josipa Iličića in Arnela Jakupovića prišel do treh točk. Ljubljančani so po izenačenju Jana Gorenca poskrbeli za nekaj drame, a jim rezultata 1:1 ni uspelo ohraniti do konca. Za nameček je moral Aleš Arnol že v uvodu srečanja iz igre potegniti prvega asistenta lige Matijo Kavčiča, najboljši strelec Matej Poplatnik pa zaradi težav z zdravjem niti ni pripotoval v Maribor, tako kot še šest nogometašev Brava. V kakšni zasedbi se bodo Šiškarji lotili Koprčanov? Primorci so se poleti že veselili v prestolnici, domača mreža se je zatresla trikrat, dvoboj na Bonifiki pa se je končal brez zmagovalca, z izidom 1:1.

Aleš Arnol, trener NK Bravo: "Časa za regeneracijo ni veliko, še manj za treninge, naslednja tekma pa nas čaka že v ponedeljek. Upamo, da zdravstveni karton do tekme s Koprom ne bo še daljši kot je v tem trenutku."

Kdo je vroč?

Jan Gorenc se je na tretji tekmi v dresu razveselil prvega zadetka po vrnitvi v Prvo ligo Telemach. Bivši branilec Krškega, Olimpije in Mure je zadnji vrsti Ljubljančanov dodal pomembne izkušnje, saj gre za nogometaša, ki je s črno-belimi osvojil naslov pokalnih in državnih prvakov, nato pa zaigral tudi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Lahko 24-letni nogometaš Bravu pomaga tudi do zgodovinskega preboja v evropska tekmovanja?

Ali ste vedeli?

Pomemben člen zadnje vrste je tudi Mark Španring, ki je, podobno kot Jan Gorenc, v preteklosti igral tudi za Krško. Bočni branilec se je že jeseni zavihtel na vrh večne lestvice Brava, s katerega je izrinil Martina Kramariča. Dvaindvajsetletnik, ki ob odsotnosti Gašperja Trdina nosi kapetanski trak, je doslej za Bravo odigral 113 prvoligaških tekem.

 

KOPER

Prepoved nastopa: Bede Amarachi Osuji

Nogometaši Kopra med tednom niso odigrali načrtovanega srečanja z Muro, zato bo med obema ligaškima preizkušnjama minulo deset dni. Kanarčki so minuli petek gostovali v Kidričevem in v izdihljajih dvoboja prišli do prve spomladanske zmage. Timothe Nkada se je pred vrati Aluminija znašel na pravem mestu, Primorci pa so tako zacelili rane po porazu z Radomljami, ko so sami klonili po golu v zaključnih sekundah. Koprčani so se s sedmih gostovanj v Šiški trikrat vrnili z zmago, uspešni so bili tudi v začetku letošnje sezone. Mrežo Brava je ob koncu prvega polčasa načel že omenjeni Timothe Nkada, v nadaljevanju tekme pa sta zmago potrdila Andraž Ruedl in Luka Vešner Tičić.

Kdo je vroč?

Na Bonifiki so pozimi znova pošteno prevetrili svoje vrste in ekipi dodali nekaj novih obrazov. V nadaljevanju sezone je obe tekmi pričel Ahmed Franck Sidibe, ki se je v Koper preselil iz francoskega St. Etienna. Dvaindvajsetletnik je igral za drugo ekipo zeleno-belih, v koprskem taboru pa upajo, da bo ponovljal predstave svojega rojaka Omarja Correie. Slednji se je minulo poletje v zameno za odškodnino pridružil italijanski Triestini.

Ali ste vedeli?

V ponedeljek bomo v Šiški spremljali tudi dvoboj dveh gorenjskih strategov. Koprčane od zime vodi Kranjčan Aleksandar Radosavljević, na klopi Brava pa že dobro leto sedi Aleš Arnol. Škofjeločan, ki sicer živi v Radovljici, je tudi sam povezan s Kranjem, saj je nekaj časa pri Triglavu deloval kot trener mlajših selekcij. Radosavljević je zrasel v Triglavu, ki pa ga je zapustil kot 20-letnik in kasneje zgradil mednarodno in reprezentančno igralsko kariero.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2024 | Prva liga Telemach
    Tudi Koper in Bravo brez zadetkov
    Nogometaši Brava Kostela in Kopra so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA