15.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Olimpija

Prva liga Telemach, 27. krog

BRAVO KOSTEL - OLIMPIJA LJUBLJANA

16. marec 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Pisali smo že, da četrto mesto na koncu sezone verjetno ne bo vodilo v Evropo. Tega so se sredi tedna zavedali tudi Bravaši, ki so v Prekmurje odšli s ciljem, da izboljšajo spomladansko bero in zadržijo korak z vodilnimi. Na drugi strani so imeli svoje načrte tudi gostitelji, vložku primerno pa smo uvodoma spremljali precej nerazburljiv obračun. V nadaljevanju se je to spremenilo zahvaljujoč Sobočanom, ki nikakor niso znali strniti svojih vrst. Številne napake črno-belih so Šiškarji znali izkoristiti. Na lestvici so prehiteli Maribor, ki ima sicer dve tekmi manj, prednost pa bo Bravo v soboto – nekoliko ironično – branil proti največjemu rivalu vijoličastega kluba.

Kdo je vroč?

Strelsko sušo (Bravo je nasprotnikovo mrežo spomladi več kot enkrat zatresel le na prvi tekmi proti Domžalam) sta pomagala ublažiti Gašper Trdin in Matej Poplatnik. Kapetan je po pol ure igre okronal učbeniško akcijo, Poplatnik pa je status najnevarnejšega Bravaša potrdil v 71. minuti. Izkušeni napadalec je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen in popravil vtis izpred nekaj dni, ko ni znal prelisičiti vratarja Aluminija.

Ali ste vedeli?

Pod asistenco za že omenjeni Trdinov zadetek se je podisal Victor Gidado. Za nigerijskega vezista je to prva statistična dobrina, odkar je lani prišel na sončno stran Alp. Domači KSM Sport je za Bravo sicer zamenjal že novembra, a je prve tekme v dresu novega kluba odigral šele po zimskem premoru. Spomladi ga Aleš Arnol dvakrat uvrstil v začetno enajsterico, prav tolikokrat pa ga je v igro poslal s klopi.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Marcel Ratnik

Zmaji so sredi tedna za razliko od tokratnega tekmeca počivali. In razmišljali o zamujeni priložnosti, ki se jim je ponudila preteklo nedeljo. V Murski Soboti so bili nedvomno podjetnejši od gostiteljev, a prevlade niso unovčili, na koncu pa jih ni veliko ločilo celo od poraza. Tega, da sta se največja tekmeca za končno slavje dan poprej razšla brez zmagovalca, torej niso izkoristili, Celje pa jim je v četrtek nato ušlo na okroglih deset točk. Če hočejo zeleno-beli sanje o naslovu ohraniti pri življenju, bodo morali biti v naslednjih dveh mesecih praktično stoodstotni, začenši z mestnim derbijem v soboto. V Šiški je Olimpija septembra že položila orožje, bo tokrat drugače?

David Sualehe, branilec NK Olimpija: "Vemo, da je to zahtevno gostovanje. Zadnja leta nam niso namenila pozitivnih rezultatov, a to želimo spremeniti. Pripravljali smo se, trdo delali in verjamem, da bomo jutri dali vse od sebe. Še zadnjič želimo odgovoriti na vse kritike in popraviti sliko zadnjih let. Niz tekem na Žaku želimo končati z zmago. Verjamem v uspeh, v delo ekipe. Biti moramo kot eno, tako v obrambi kot v napadu. Verjamem, da nam lahko uspe. Naš cilj je vedno zmaga. Vselej je lepo zmagati pred reprezentančnim premorom. Tri točke bi vsekakor poskrbele za mirnejše nadaljevanje meseca. Borimo se za vrh, in čeprav je do konca sezone še kar nekaj tekem, je vsaka izredno pomembna in tudi ključnega pomena."

Kdo je vroč?

V Fazaneriji je končni izid postavil Justas Lasickas. Najboljši litovski nogometaš je na začetku drugega polčasa prodrl proti sredini igrišča in s kakšnih 25 metrov sprožil proti domačim vratom. Strel ni bil pretirano močan, a je bil dovolj natančen, da je ugnal Florijana Raduho. Lepšega prvenca med slovensko elito si Lasickas ne bi mogel želeti, zadovoljen pa bo tudi trener Zeljković, ki bo za premagovanje čvrste šišenske obrambe potreboval vsa razpoložljiva sredstva.

Ali ste vedeli?

Pred bližajočim se reprezentančnim premorom je nekaj vabil priletelo tudi v zmajevo gnezdo. Matjaž Kek bo na prijateljskih tekmah z Malto in Portugalsko spet računal na Timija Maxa Elšnika, Justas Lasickas bo Litvi pomagal v borbi za obstanek v ligi C UEFA Lige narodov, Marcel Ratnik in Marko Brest pa se bosta z mlado reprezentanco pomerila z vrstniki iz Bosne in Hercegovine, med katerimi je Admir Bristrić.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2024 | Prva liga Telemach
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Nogometaši Brava Kostela in Olimpije so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA