03.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Tabor

Prva liga Telemach, 16. krog

BRAVO - CB24 TABOR SEŽANA

6. november 2022, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Bravi so  Celjane v Šiški premagali dva dneva po tem, ko so pričeli tekmo, tudi v Mursko Soboto pa so morali odpraviti dvakrat. Gosta megla v nedeljo ni dovolila več kot 26 minut igre, tekma z Muro pa je bila dokončana v sredo. Točke so ostale v Fazaneriji, dvoboj je sredi drugega polčasa odločil Mihael Klepač. Ljubljančani so misli hitro preusmerili proti novi domači preizkušnji, v Šiški pa bodo skušali nadaljevati trend rezultatov, ki so ga pričeli v desetem krogu Prve lige Telemach. Bravo je sredi septembra na svoji zelenici premagal Gorico, nato napolnil mrežo Olimpije in pred dnevi premagal še Celjane. Bo zasedba Dejana Grabića uspešno serijo na domačih tekmah nadaljevala tudi v nedeljo, ko v prestolnici gostujejo Sežanci?

Kdo je vroč?

Bravo je v letošnji sezoni na domačem igrišču slavil štiri zmage, uvodno v drugem krogu, ko je v Ljubljani spodrsnilo Koprčanom. Martin Kramarič in soigralci so morali do naslednjega slavja čakati do sedmega kroga, ko se je Ljubljančanom po štirih zaporednih minimalnih porazih le odprlo. Na Krasu je v polno meril tudi Kramarič, ki si s šestimi goli deli tretje mesto ligaške lestvice strelcev. Bo Belokranjec udaril tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Bravo tudi po porazu v Murski Soboti ostaja ekipa z najtrdnejšo obrambo prvenstva. Ljubljančani so na 15 tekmah tekmecem dovolili zgolj 12 zadetkov, mreža pa je doslej petkrat ostala nedotaknjena. Gal Lubej Fink je v Fazaneriji prejel prvi gol po 291 minutah nepremaganosti, 20-letnik pa dobro potrjuje zaupanje trenerja Dejana Grabića. Sin Zorana Lubeja, bivšega člana rokometne reprezentance, je v letošnji sezoni odigral devet tekem, nastop na prekmurski ravnici pa je bil jubilejni deseti v Prvi ligi Telemach.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Kraševci so se po skoraj treh mesecih čakanja veselili druge zmage v letošnjem prvenstvu. Četa trenerja Dušana Kosića je v začetku avgusta z golom Jakoslava Stankovića premagala Celjane, nato pa je sledil dolg post, ki je prav gotovo vplival tudi na samozavest sežanskih nogometašev. Tabor je v obračun z Radomljami vstopil z zgolj eno osvojeno točko na zadnjih šestih tekmah, tudi v 15. krogu pa je dolgo časa bolje kazalo gostom. Nogometaši Tabora so preobrat pričeli z izenačenjem v 80. minuti, ko je izenačil Lan Štravs, v peti minuti sodniškega dodatka pa je Sežance odrešil Fahd Ndzengue in poskrbel, da so se rdeče-črni veselili krvavo potrebne zmage. Lahko v Ljubljani slavijo še drugič zapored?

Dušan Kosić, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Verjamem, da bomo predvsem lažje delali. Težko je delati, ko vsakič malo zmanjka, kakovost imamo. Fantje se vračajo, nekateri so že pričeli tekmo z Radomljami. Poklopiti se nam mora nekaj stvari, da je kader popoln in ni poškodb ali nepotrebnih kartonov. Sobotna zmaga daje energijo za prihodnost."

Kdo je vroč?

Sežanci bodo imeli v Šiški dodaten razlog za dokazovanje, saj jim je Bravo zadal najvišji poraz letošnje sezone. Ljubljančani so avgusta zadeli štirikrat, tako kot pred dnevi tudi Sobočani. Še en visok poraz je prebudil tudi Jana Koprivca, ki je v obračunu z Radomljami prikazal eno najboljših predstav sezone, Tabor pa je predvsem po njegovi zaslugi ostal v igri za preobrat v zaključnih minutah. Čeprav ni zaklenil svojih vrat, je tokratna predstava zagotovo okrepila samozavest izkušenega Primorca.

Ali ste vedeli?

Jan Koprivec se je po vrnitvi v domovino že dodobra uveljavil v golu Tabora, ki ga brani že tretjo sezono. Nekdanji reprezentant Slovenije je bil poleti eden redkih, ki so ostali na Krasu, vse višje pa je tudi na večni prvoligaški lestvici Tabora. Če bo Koprčan med vratnicama stal tudi v nedeljo, bo z 82. nastopom na četrtem mestu lestvice ujel Klemna Nemaniča. Koprivca najdemo še višje na lestvici glede na število odigranih minut, na kateri še za manj kot 400 minut zaostaja za prvouvrščenim Markom Ristićem.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2022 | Prva liga Telemach
    Bravo ob koncu strl Tabor
    Nogometaši Brava so v 16. krogu Prve lige Telemach premagali CB24 Tabor Sežano z 2:1 (0:1).

DELI NA