09.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Bravo

Prva liga Telemach, 30. krog

CELJE - BRAVO KOSTEL

10. april 2024, ob 14.45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: Aljoša Matko in Luka Menalo

Celje je s preobratom v Murski Soboti prišlo do nove zmage, s katero je četa Damirja Krznarja ostala trdno na vrhu lestvice Prve lige Telemach. V Fazaneriji so scenarij za preobrat spisali bivši član Mure Žan Karničnik, Damjan Vuklišević in Aljoša Matko, ki pa bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov izpustil prihajajočo tekmo. Tako kot tudi Luka Menalo. Vodilni grofje se bodo med tednom pomerili z Bravom, ki je po Rogaški izgubil še z Domžalami ter počasi izgublja stik s tretjim Mariborom. Celjani so se s Šiškarji opekli sredi februarja, ko se je obračun v prestolnici končal brez zmagovalcev. Kdo bo v sredinem popoldnevu boljši v knežjem mestu?

Damir Krznar, trener NK Celje: "Moramo nadaljevati. Delati, delati, delati. Tudi to bo prišlo. Še sedem tekem je do konca, sedem final, sedem tekem za trofejo, sedem tekem, ko je ena pomembnejša od druge. Ostajamo mirni. Če vsako tekmo igramo z energijo, ki smo jo imeli danes, se nimamo česa bati."

Kdo je vroč?

Vodilna ekipa državnega prvenstva se bo morala na sredini tekmi znajti brez Aljoše Matka, ki se z Arnelom Jakupovićem bori za vrh ligaške lestvice strelcev. Grofje z izjemo Matka nimajo izrazitega strelca, naslednja na klubski lestvici sta Edmilson in Denis Popović, ki sta dosegla pet zadetkov. Enega manj ima na svojem računu bočni branilec Žan Karničnik, ki se je konec tedna veselil tudi v Murski Soboti. Reprezentant Slovenije je prvenec v letošnji sezoni dosegel prav na tekmi proti Bravu.

Ali ste vedeli?

V celjskem taboru so tudi po zmagi v Fazaneriji poudarili, da boj za naslov državnega prvaka še ni odločen. Grofje imajo ob tekmi več deset točk naskoka pred drugouvrščeno Olimpijo. Če bo ostalo pri takšni razliki, bi se lahko Celjani drugega naslova državnih prvakov veselili že konec aprila, ravno po domači tekmi z ljubljanskimi zmaji.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: Lan Štravs in Mark Španring

Celjani bodo v 30. krogu Prve lige Telemach pogrešali Aljoša Matka in Luko Menala, s popolno ekipo pa v mestu ob Savinji ne bodo nastopili niti gostje. Aleš Arnol bo moral ekipo sestaviti brez Lana Štravsa in Marka Španringa, ljubljanski strateg pa bo skušal poiskati recept za prekinitev zmagovalnega posta. Bravo je namreč po porazu v Rogaški Slatini izgubil tudi domačo tekmo z Domžalami, še prej pa je točko osvojil v mestnem obračunu z Olimpijo. Zadnja zmaga bo počasi stara dober mesec, Ljubljančani so jo 13. marca dosegli v Murski Soboti. V Celju so doslej na skupno devetih gostovanjih slavili zgolj enkrat, februarja 2021 je tekmo odločil Milan Tučić.

Aleš Arnol, trener NK Bravo: "Da smo zbrali toliko točk, kot jih imamo, so morale biti skozi celotno sezono vse stvari maksimalno navite. Od fantov vselej zahtevamo ogromno in v večini primerov so svoje naloge opravili tudi z odliko. To potrjuje tudi nabor točk. Ko je postalo jasno, da za Evropo četrto mesto ne bo dovolj, je bila prisotna določena mera razočaranja, ki jo je tudi težje odpraviti. Ampak nimamo kaj. V letošnji sezoni smo imeli najdaljšo negativno serijo dveh porazov, tako kot zdaj. Poskusili bomo čim hitreje splezati iz slabše rezultatske serije in preko dobrih predstav iskali nove točke v prvenstvu."

Kdo je vroč?

Nedeljski obračun Brava in Domžal je bil odločen v zadnji četrtini, saj je bil prvi od štirih golov dosežen v 70. minuti, mreža Brava pa se je v razmaku 12 minut tresla trikrat. Častni zadetek ob porazu z 1:3 je v 88. minuti dosegel Beno Selan, mladi vezist pa se je podpisal pod prvenec v Prvi ligi Telemach. Mladinski reprezentant Slovenije je za prvi zadetek v članski konkurenci potreboval 40 nastopov, v letošnjem prvenstvu je zbral 22 nastopov, v članski ekipi Brava pa je prvič nastopil v sezoni 2021/22.

Ali ste vedeli?

Bravo Kostel je po raziskavi mednarodnega nogometnega observatorija CIES med nogometnimi klubi iz 61 svetovnih lig na petem mestu po minutaži, ki jih je namenil igralcem, mlajšim od 20 let. Po raziskavah inštituta so igralci do 20 let med aprilom 2023 in aprilom 2024 v dresu Brava odigrali kar 20,3 odstotka vseh razpoložljivih minut. Bravu v slovenskem prvenstvu sledijo Domžale, tretji je Aluminij, najmanji delež, le slaba dva odstotka, pa igralci do 20 let dobijo pri Kopru in Rogaški. V svetovnem merilu 23,2 odstotka celotne minutaže dobijo mladi upi slovaške Žiline.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do nove zmage za utrditev na vrhu
    Nogometaši Celja so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:0).

DELI NA