29.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Radomlje

Prva liga Telemach, 11. krog

CELJE - KALCER RADOMLJE

2. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov


 

CELJE

Prepoved nastopa: Grigorij Morozov in Dušan Stojinović

Enajsti krog Prve lige Telemach bo sklenjen s tekmo v knežjem mestu, Celje bo skušalo drugo mesto zadržati v dvoboju z Radomljami. Grofje lovijo peto zaporedno ligaško zmago, mlinarji pa si želijo prekinitve zmagovalnega posta. Četa Romana Pilipčuka, ki bo še tretjič v nizu zaigrala pred domačimi gledalci, je septembra zadihala s polnimi pljuči, savinjski prvoligaš pa se je s serijo zmag povzpel vse do drugega mesta. Prav Celjani so bili prvi, ki so zaustavili nalet Olimpije, po zmajih pa je po preobratu klonila še rumena družina. Domžalčani so vsaj deloma zaustavili Charlesa Ikwuemesija, a sta hitro vodstvo gostov izničila David Zec in adut s klopi Vasilije Janjičić. Gostitelji sicer ne bodo zaigrali v polni zasedbi, ob Dušanu Stojinoviću bo manjkal tudi odlični Grigorij Morozov.

Matic Vrbanec, vezist NK Celje: "Radomlje so nam v drugem krogu odščipnile točki v samem zaključku srečanja. Vsekakor si želimo poravnati račune, a se hkrati zavedamo, da ne bo lahko, saj si bodo želeli končati svoj slabši rezultatski niz. Cilj so tri točke, dosežemo pa ga lahko zgolj s pravim odnosom na igrišču."

Kdo je vroč?

Večina tekem drugega kroga Pokala Pivovarna Union bo odigran 19. oktobra, Celjani pa so se svoje obveznosti v tem delu tekmovanja opravili že sredi tega tedna. Na Stadionu Z’dežele je gostovala Dravinja, tretjeligaš iz Slovenskih Konjic pa je po minimalnem zaostanku ob polčasu v nadaljevanju tekme klonil še štirikrat. Celjsko zmago z izidom 5:0 je z dvema goloma potrdil Gregor Bajde, ki je po dveh pokalnih nastopih že pri osmih zadetkih. Si bo s tem izboril tudi več ligaške minutaže?

Ali ste vedeli?

Celjani so reprezentančni premor izkoristili tudi za pripravljalno srečanje, konec prejšnjega tedna so namreč gostovali na Reki. Obračun na Rujevici se ni razpletel po željah grofov, saj so gostitelji v celjsko mrežo pospravili štiri žoge. Roman Pilipčuk je priložnost za igro namenil tudi četverici mladincev, Lucasu Mačku, Senu Džumhurju in Luki Štravsu. V kadru pa je bil tudi bratski dvojec, saj se je starejšemu Dušanu Stojinoviću na klubskem avtobusu pridružil tudi mlajši Mark, ki pa je ostal brez minut.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Madžid Šošić, Emil Velić in Vedran Vrhovac

Če se Celjanom ni posrečil pripravljalni spopad z Rečani, so Radomljani skušali čimprej pozabiti izid zadnje ligaške preizkušnje. Moštvo Nermina Bašića je po tekmi v Kopru doživelo še en visok poraz, a tokrat tudi po zaslugi dveh izkjučitev. Mlinarji so že po desetih minutah igre izgubili vratarja Emila Velića, ki bo izpustil tudi gostovanje v Celju, na tribuni pa se mu bosta pridružila še Vedran Vrhovac in Madžid Šošić. Posojeni napadalec Hajduka je porumenel tik pred odmorom, Mariborčani pa so znali izkoristiti številčno prednost. Radomlje so po zmagi Brava zdrsnile na osmo mesto lestvice, niz brez zmage pa je zdaj dolg že sedem tekem. Rumeno-črno so se nazadnje veselili v tretjem krogu prvenstva, ko je tekmo v Novi Gorici odločil Nedim Hadžić.

Kdo je vroč?

Nermin Bašić bo moral zaradi trojice kaznovanih nogometašev pošteno premešati karte, pričakovati pa je, da bo tekmo v Celju pričel Samsindin Ouro. Posojeni vezist Mure se je dobro vključil v novo sredino, konec septembra pa je vnovič preživel v Afriki, saj je bil vpoklican v izbrano vrsto Toga. Ouro je pričel tako tekmo s Slonokoščeno obalo kot Ekvatorialno Gvinejo, na drugi tekmi pa je podal za oba zadetka Toga, ki je na tej tekmi iztržil točko.

Ali ste vedeli?

Radomljani, ki so se v minuli sezoni in v tretjem poskusu prvič obdržali med druščino najboljših slovenskih klubov, bodo v knežjem mestu odigrali 119. prvoligaško tekmo. Luka Cerar bo lovil stoti prvoligaški nastop v dresu Radomelj, že pred dnevi, na občinskem derbiju pa so mlinarji dosegli tudi stoti zadetek na tekmah Prve lige Telemach. Bolje zapisano, dosegli so ga Domžalčani, saj se je pod jubilejni gol Radomelj podpisal kar domžalski napadalec Ivan Durdov. Avtor avtogola se je v drugem polčasu odkupil z dvema žogama za hrbtom Emila Velića.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2022 | Prva liga Telemach
    Celjani v zaključku strli odpor Radomelj
    Nogometaši Celja so v 11. krogu Prve lige Telemach Slovenije doma premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (1:1).

DELI NA