20.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Rogaška

Prva liga Telemach, 22. krog

CELJE - ROGAŠKA

22. februar 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Niz sedmih prvenstvenih zmag se je končal v Spodnji Šiški. Tudi tokrat Celjani niso spreminjali pristopa: od prve minute so napadli zadetke, zmago, točke. Damir Krznar je z menjavo in spremembo formacije ob polčasu dal vedeti, da manj kot to ne pride v poštev. Toda Bravo je zdržal in ostalo je pri najbolj nepriljubljenem nogometnem izidu. Z delitvijo točk bodo seveda bolj zadovoljni v ljubljanskem taboru, a si tudi Celjani ne bodo pulili las zaradi izgubljenih točk. Nenazadnje jih od zasledovalcev še vedno loči precejšnja varnostna razdalja, ki jo bodo skušali v četrtek vsaj ohraniti, če ne povečati. V knežje mesto prihaja zadnja Rogaška.

Damir Krznar, trener NK Celje: "Rogaška je na prvih dveh tekmah delovala zelo dobro. Imamo dovolj časa, da se prilagodimo in opravimo analizo. Najpomembnejše je, da smo mi pravi. Takšni moramo iti v tekmo z Rogaško. Ko smo pravi, gredo stvari nam v prid. Čaka nas veliko dela, a verjamem, da bo vse v redu."

Kdo je vroč?

Celjani so v izdihljajih srečanja sicer prišli do zadetka, a je debitantu Adentunjiju, ki je Orbanića premagal z elegantnim lobom, veselje pokvarila sodniška piščalka. Če Nigerijec pred tem ne bi storil prekrška nad Jakšićem, bi postal že osemnajsti(!) nogometaš, ki se je za Celje letos vpisal med strelce. Bo 26-letni napadalec, ki so ga grofje pozimi pripeljali iz Čukaričkega, do prvenca v rumeno-modrem prišel tokrat?

Ali ste vedeli?

Celjska obramba je pretekli konec tedna znova ostala nepremagana. Svojo mrežo so grofje nedotaknjeno ohranili na kar 12 (torej na več kot polovici) obračunov v letošnji sezoni. Iz svoje mreže so pobrali zgolj 14 žog, kar je natanko enkrat manj od prve zasledovalke Olimpije. Maribor, ki se lahko pohvali z drugo najčvrstejšo obrambo lige, je prejel 23 zadetkov. Bo zasedba iz knežjega mesta v četrtek izboljšala bero?

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Charles Thalisson

Če so po remiju oziroma skorajšnji zmagi v Stožicah še obstajali dvomi, da gre zgolj za preblisk, jih po tekmi z Domžalami ni več. Zaslužena zmaga, ki je bila zares pod vprašajem le v drugem delu prvega polčasa, in tri točke so poskrbele, da je Rogaška bliskovito ujela priključek z glavnino ter tekmecem jasno in glasno sporočila, da je še ne smejo odpisati. Predzadnji Aluminij ji beži le še za tri točke, varno osmo mesto pa s petimi točkami več zasedajo Radomlje. Obeta se nam izredno oster boj za obstanek, ki bo novo poglavje dobil v Celju, kjer zgodovina ne bo na strani Slatinčanov (avgusta je bilo 2:0). Lahko zadnji vseeno preseneti prvega?

Kdo je vroč?

Po odhodu Nejca Gradišarja se je upravičeno porajalo vprašanje, ali bodo v zdraviliškem mestu znali zapolniti vrzel, ki jo je za seboj pustil talentirani napadalec. Po zimskih pripravljalnih tekmah ter uvodnih spomladanskih srečanjih se zdi, da je odgovor pritrdilen. Zamenjavo so Slatinčani našli v Patriku Mijiću, ki ne popušča. Srečanje z Domžalami je z zadetkoma v 5. in 7. minuti odločil praktično lastnoročno.

Ali ste vedeli?

Čeprav je, kot zapisano, Patrik Mijić dostojno zapolnil Gradišarjeve čevlje, so Slatinčani konkurenco v napadu še zaostrili. Pred iztekom prestopnega roka so si od Mariborčanov do konca sezone izposodili Erica Castra. Izkušeni angolski nogometaš je večino kariere preživel na Portugalskem, pozornost vijoličastih pa je pritegnil s predstavami v dresu luxemburškega Differdangea, za katerega je dosegel 13 zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.02.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani visoko ugnali Rogaško
    Nogometaši Celja so v 22. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško s 4:1 (1:0).

DELI NA