28.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telemach, 33. krog

DOMŽALE - ALUMINIJ

1. maj 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Sven Šoštarič Karič

V Spodnji Šiški smo videli reprizo pokalnega polfinala, ki je nekaj dni poprej po trilerju v končnici pripadel domači zasedbi. Tisto je bila tako za Ljubljančane kot tudi za Domžalčane v marsikaterem pogledu tekma leta, tokrat pa je bilo tekmovalnega naboja občutno manj. Dvoboj ni odločal o praktično ničemer: evropska mesta so za ene in za druge predaleč, hkrati so oboji dokaj varni pred izpadom. Temu primerna je bila raven nogometne igre, nekaj več pa so vendarle pokazali ravbarji in poskrbeli za (dokaj jalovo) tolažbo pred zaključkom sezone. Kako se bodo odrezali proti zadnjeuvrščenemu Aluminiju, ki bo bistveno bolj motiviran od Brava?

Kdo je vroč?

Maščevanje za pokalni poraz je v veliki meri zrežiral Arnel Jakupović. Avstrijski napadalec se je na četrtem mestu ligaške lestvice strelcev pridružil Kaheemu Parrisu in Dinu Stančiču. Na svoj račun je v prestolnici namreč dodal še dva zadetka: prvega je po krajšem prodoru z desne strani dosegel v 76. minuti (s slabšim posredovanjem mu je pomagal domači vratar), drugega mu je z odlično podajo omogočil Martinović.

Ali ste vedeli?

Benjamin Seško se je pretekli konec tedna s svojim Salzburgom veselil še enega naslova avstrijskih državnih prvakov. Rdeči biki so si lovoriko zagotovili z visoko zmago (5:0) nad dunajsko Austrio, kar štiri kroge pred koncem tekmovanja. Visokorasli napadalec, ki se je v mladinskem pogonu domžalskega kluba udejstvoval v sezoni 2018/19, je v k končnemu slavju prispeval pet zadetkov; zadnjega je v sredo zabil Sturmu.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Pred drugo ligo lahko Kidričane na tej točki reši le še pravi pravcati čudež. Ekipa, ki v letošnjem koledarskem letu sploh še ni vpisala zmage, bo morala v zadnjih štirih krogih najverjetneje vpisati vsaj tri, poleg tega je njena usoda bolj kot ne v rokah tekmecev s Krasa. Ti Aluminiju zaenkrat bežijo za velikanskih šest točk, a delujejo za odtenek boljše od Štajercev, ki so v ponedeljek doživeli nov boleč udarec: Celjani so v kidričevsko mrežo pospravili kar šest žog. Napovedi pred zaključkom prvenstva so tako še nekoliko bolj mračne, a bi ta konec tedna lahko posvetil žarek upanja. Vse je odvisno od razpleta srečanja ob Kamniški Bistrici ...

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič se je v ponedeljek znova znašel med rdeče-belima vratnicama, potem ko ga je v Murski Soboti in v Domžalah nadomeščal David Nwolokor. Povratek na zelenico se za kidričevskega kapetana ni odvil po željah. Prvič je klonil že v 9. minuti, nato se je moral do odmora še trikrat sprehoditi v svojo mrežo. Nadaljevanje ni bilo bistveno boljše, bo pa Robert Pevnik na svojega čuvaja mreže znova računal ta konec tedna.

Ali ste vedeli?

Štajerci so se s ponedeljkovo polomijo na vrhu lestvice najvišjih porazov izenačili – no, sami s sabo. Nogometaši iz Kidričevega v tej kategoriji zasedajo tudi tretje in četrto mesto, šestega si delijo z Muro, Bravom in Celjem. Tako kot v prejšnjem krogu se je tudi marca končalo s 6:0, pred svojimi gledalci je bila boljša Olimpija. Septembra so rdeče-beli klonili na Krasu (4:0), februarja so v šumi slavile Radomlje (0:4).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2022 | Prva liga Telemach
    Preobrat Domžal za zmago nad Aluminijem
    Nogometaši Domžal so v 33. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:1 (2:1).

DELI NA