10.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Bravo

Prva liga Telemach, 20. krog

DOMŽALE - BRAVO KOSTEL

10. februar 2024, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Sobotni spored Prve lige Telemach bodo nadaljevali nogometaši Domžal in Brava. Gre za tekmeca, ki pozimi nista pretirano spreminjala igralske zasedbe, ob Kamniški Bistrici so doslej potrdili le enega novinca. V rumeno družino se je vrnil Lovro Štubljar, ki ga je Domžalčanom do konca sezone posodil italijanski Empoli. Vseeno se zdi, da bo 19-letni čuvaj mreže vsaj za zdaj čuval hrbet Gašperju Tratniku. Idrijčan spada med izbrano četverico, ki jeseni ni izpustila niti minute ligaškega nogometa. Domžalsko mrežo je v aktualni sezoni branil tudi na dveh tekmah z Bravom, prva se je v Domžalah končala z delitvijo točk, bilo je 1:1, konec septembra pa so točke po domači zmagi s 3:2 ostale v Šiški. Pred nadaljevanjem sezone tako bolje kaže Ljubljančanom, kako pa bo po zadnjem krogu?

Edvin Krupić, vezist NK Domžale: "Želim si, da se s klubom uvrstimo v Evropo. To bi mi ogromno pomenilo, saj prav vsak mlad nogometaš sanja o igranju na evropskih tekmah."

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "S pripravami sem zelo zadovoljen in enako velja tudi za vse ostale v ekipi. Uspelo nam je to, kar smo želeli v tem obdobju doseči. Ekipno smo se še bolj povezali, kar je bilo očitno tudi na pripravljalnih tekmah. V soboto se začne zares in šele sedaj bomo dobili pravo povratno informacijo o opravljenem delu v pripravljalnem obdobju. Vemo, da prva tekma še ne bo pokazala vsega, saj je do konca prvenstva še 17 tekem in prav na vsaki bomo ciljali na osvojitev vseh treh točk."

Kdo je vroč?

Dušan Kosić je ekipo dvakrat odpeljal v hrvaški Umag, kjer so Domžalčani remizirali z avstrijskim Leobnom, nato pa so bili boljši od ukrajinskega Rukha, srbskega Javorja in avstrijskega Hartberga. V dvoboju s četrto ekipo avstrijske Bundeslige je blestel Jošt Pišek, ki je ob zmagi s 5:3 sodeloval pri vseh zadetkih rumenih, golu je namreč dodal kar štiri asistence. Je lahko Pišek - jesen je zaključil s tremi zadetki in tremi podajami - vlečni konj domžalske ekipe v nadaljevanju prvenstva?

Ali ste vedeli?

Domžalska jesen je bila polna vzponov in padcev. Četa Dušana Kosića je imela vse do zaključka jeseni precej težav s tem, da je povezala ligaške zmage. To je rumenim uspelo tik pred zimskim premorom, ko so sredi novembra premagali Koprčane, po pokalnem porazu v Novi Gorici pa so rane zacelili še s skalpi Rogaške, Radomelj in Aluminija. Za popoln zaključek je zmanjkal zgolj pozitiven rezultat na zadnji tekmi pred premorom, ko so Domžalčani klonili v Murski Soboti.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Si lahko Bravo spomladi prvič v zgodovini kluba priigra nastop v evropskih tekmovanjih? Moštvo trenerja Aleša Arnola ima odlično izhodišče za takšen podvig, saj Šiškarje po dobri polovici prvenstva le točka loči do tretjega Kopra. Bravo je jeseni dokazal, da se lahko kosa tudi z najboljšimi. Na severu prestolnice so se v prvem delu sezone med drugimi opekli nogometaši Olimpije in Maribora, sklonjenih glav pa so Šiško zapuščali tudi Domžalčani, ki bodo prvi tekmec v nadaljevanju sezone. Septembrski dvoboj je z golom za zmago s 3:2 odločil Lan Štravs, ki je pozimi podaljšal sodelovanje z Ljubljančani. Za podoben korak se je odločil tudi Matej Poplatnik, s sedmimi goli drugi strelec državnega prvenstva.

Aleš Arnol, trener NK Bravo: "Začenjamo z ničle. Zavedamo se, da se bo potrebno na vsaki tekmi na novo dokazovati, zahteve za ekipo bodo višje. Vsi klubi lovijo svoje rezultatske cilje in zato v ligi desetih klubov nikoli ni lahko. Ravno obratno. Sami se ne obremenjujemo s pričakovanji. Imamo ambiciozno in tekmovalno ekipo, ki želi napredovati. Edino pravo merilo bo na koncu igrišče, naša igra. Tukaj ne bomo bežali pred odgovornostjo. Iz tekme v tekmo, iz treninga v trening bomo skrbeli, da bomo v vse boljšem nastopnem stanju, da bomo vedno bolj natančni pri sami izvedbi. Rezultati so vselej posledica dobrega dela in ne sanjarjenja ter razmišljanja o pričakovanjih."

Milan Tučić, napadalec NK Bravo: "Nikoli ni težko, ko se vračaš v domače okolje. Sistem dela poznam in čeprav je v garderobi nekaj novih obrazov, smo se s fanti zelo hitro in dobro ujeli. Verjamem, da bomo dobro energijo s treningov in garderobe prenesli tudi na tekme."

Kdo je vroč?

Šiškarji so med tekmovalnim premorom zadržali vse novince igre, omeniti velja zgolj odhod Luke Štora in Nikole Janjičića. Vseeno pa se zdi, da je ekipa s povratnikom Milanom Tučićem in Janom Gorencem še močnejša kot jeseni. Obeti po pripravljalnih tekmah so dobri, saj so se Ljubljančani po uvodnem remiju z Rečani brez zmagovalca razšli še s celovško Austrio, premagali Rukh in Hartberg, izgubili pa so zgolj z avstrijskim Riedom. Za optimizem je poskrbelo tudi gostovanje v Bratislavi, kjer se je Bravo pomeril še s Slovanom. Generalka pred nadaljevanjem sezone se je končala z izidom 1:1, mrežo slovaških prvakov pa je zatresel prav Tučić.

Ali ste vedeli?

Gašper Tratnik je jeseni odigral prav vseh 1.710 minut, ob Sandiju Nuhanoviću, ki je pred dnevi dres Radomelj zamenjal za opravo Mure, pa se lahko s kar dvema članoma "popolne" četverice pohvalijo pri Bravu. Tudi Matija Orbanić in Matija Kavčič v prvem delu sezone nista izpustila niti minute in sta Bravu pomagala do petega mesta v Prvi ligi Telemach. Orbanić, ki je iz vrat izrinil Gala Lubeja Finka, je trikrat zaklenil svoja vrata, Kavčič pa je blestel z odličnimi predložki in je z desetimi asistencami najboljši podajalec Prve lige Telemach.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Brava pri Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu Kostelu z 1:3 (0:2).

DELI NA