Pred tekmo: Domžale - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

24. september 2016, ob 18:15: DOMŽALE - KRŠKO

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.975 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se po bolečem porazu v knežjem mestu vrnili na tlakovano pot zmag. Varovanci trenerja Simona Rožmana so jezo po ničli v Celju stresli nad sosede Radomljani, ki so v šestem občinskem derbiju vknjižili še šesti poraz. Rožman je pred tekmo desetega kroga znova nekoliko premešal začetno enajsterico, vendar z izbiro zadel v polno, saj je njegovo moštvo že v uvodne pol ure srečanja zabilo tri zadetke. Mreža Radomelj se je v 90 minutah dvoboja zatresla petkrat, Domžalčani pa so z učinkovito predstavo vknjižili še peto zmago sezone, s katero so se znova povzpeli na tretje mesto lestvice. Zdaj v goste prihajajo Krčani, ki bodo nasprotnik rumenih tudi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja.

Simon Rožman, trener Domžal: »Od igralcev zahtevam le to, da iz tekme v tekmo ponavljajo dobro vsebino. Gledalci morajo začutiti našo energijo na igrišču. Ne glede na nasprotnika bomo na vsaki tekmi poizkušali prikazati atraktivno vsebino. Če bo vse to nagrajeno z rezultatom in točkami, bomo na koncu še toliko bolj veseli.«

Jure Matjašič, vezist Domžal: »Visoko zmago moramo potrditi s tremi točkami v soboto. Če ponovimo pristop, predvsem borbenost in količino teka s tekme proti Radomljam, rezultat proti Krškemu ne bo izostal.«

Kdo je vroč?

Marko Alvir je eno od odkritij letošnje sezone. 22-letni Zagrebčan, ki se lahko pohvali s stažem v mladinskih kategorijah Dinama in igranju v rdeče-belem dresu madridskega Atletica, se je v uvodu sezone že dokazal kot vsestranski igralec, saj je pogosto zaigral tudi na položajih bočnih branilcev, a je v zadnjih tednih pokazal, da je izjemno koristen tudi na »naravni« poziciji v zvezni vrsti. To je nekdanji mladinski reprezentant Hrvaške nazadnje potrdil v sredo, ko je Radomljam zabil dva zadetka, izkazal pa se je tudi v vlogi asistenta, saj je podal za zadnji zadetek na tekmi, pod katerega se je podpisal Matija Širok.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so se v občinskem derbiju izkazali z učinkovito in razigrano predstavo. S petimi zadetki so razpihali tudi prah s skrinje o zgodovini domžalskih dvobojev. Alvir in soigralci dosegli najvišjo prvenstveno zmago 297 tekmah oziroma po 31. maju 2008, ko so na Ptuju s 6:0 premagali domačo Dravo in slavili drugi naslov državnega prvaka. Za nameček je visoka zmaga prinesla 250. zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Rane po bolečem sobotnem porazu so med tednom celili tudi Krčani. Posavci so v sobotnem obračunu z Mariborom v sodniškem dodatku po golu Marwana Kabhe ostali brez točke, tokrat pa se je boginja Fortuna v izdihljajih dvoboja z velenjskim Rudarjem nasmehnila zasedbi trenerja Tomaža Petroviča. V vlogi osrednjega junaka je bil znova Filip Dangubić, ki se je v 86. minuti izkazal z mojstrskim udarcem in Krškemu priigral še tretjo zmago sezone. Eno od 12 točk so zeleni vknjižili tudi v dvoboju z Domžalami, ko so povedli z golom Davida Bučarja, a je gostujoče moštvo izid poravnalo po najstrožji kazni Slobodana Vuka. Ob tem pa Posavci v lepem spominu nosijo tudi zadnje gostovanje ob Kamniški Bistrici, saj so spomladi tam vknjižili eno od petih gostujočih zmag.

Kdo je vroč?

Filip Dangubić bo močno orožje Krškega tudi v Domžalah. Nekdanji mladinec Rijeke v posavskem prvoligašu igra kot prerojen, saj je v desetih krogih Prve lige Telekom Slovenije že presegel dosežek z lanske sezone, ko je igral za Krko. Tehnično odlično podkovani napadalec je v novomeškem dresu dosegel dva ligaška zadetka, v Krškem je že pri treh, vključno s pokalnim tekmovanjem pa je v letošnji sezoni zabil že šest zadetkov.

Ali ste vedeli?

Krški strateg Tomaž Petrovič bo ob prihodu v Krško morda še nekoliko bolj pozoren na predstavo dveh nogometašev v rumeni opravi. Soimenjaka, Luka Volarič in Luka Žinko sta si v pretekli sezoni z uspešnimi predstavami priigrala selitev ob Kamniško Bistrico. Volarič si s štirimi zadetki, enega je pospravil tudi v domžalski gol, še vedno deli prvo mesto klubske lestvice strelcev, Žinko pa je v zeleno-beli opravi dosegel dva gola.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani očitno ujeli strelsko formo
    Nogometaši Domžal so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 5:0 (3:0).

DELI NA