27.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telemach, 7. krog

DOMŽALE - MURA

29. avgust 2021, ob 17:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice
- pogoj PCT

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so se v Kidričevem veselili prve ligaške zmage v letošnjem prvenstvu, v sredo pa so se morali na zaostali tekmi z Olimpijo podpisati še pod tretji poraz. Aldair Djalo in Mustafa Nukić sta poskrbela, da so točke odšle v prestolnico, dvakratni državni prvak pa ostaja pri štirih točkah. Četa Dejana Djuranovića je izgubila brez izstreljenega naboja, mreža nasprotnika je še drugič letos ostala nedotaknjena. Domžalski strateg je po tekmi odkrito priznal, da ekipi po odhodih Tamarja Svetlina in Daria Kolobarića primanjkuje kakovosti. Rumeni se z izjemo Enesa Alić niso okrepili, Djuranoviću pa tako preostane zgolj to, da vztraja pri začrtanih smernicah in skuša preobrniti krivuljo rezultatov.

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Pred nedeljsko domačo tekmo z Muro bomo težko kaj spremenili. Z igralci, ki jih imamo na razpolago, se bomo pripravili na dvoboj po najboljših močeh. V tekmo bomo krenili s podobnim pristopom, ampak potrebo bo zadeti, saj v nogometu le to šteje. Brez tega ni uspeha."

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je pred dobrim tednom odločil srečanje v Kidričevem, na sredini tekmi pa so zmaji dobro omejili njegove najmočnejše strani. To so v preteklosti dobro počeli tudi nogometaši Mure, Ibričić pa je na tekmah s črno-belimi velik dolžnik. Na 13 srečanjih še ni dosegel zadetka, Domžale pa so z njim na zelenici dobile zgolj dva medsebojna obračuna.

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici so se pred dnevi razšli s Kimom Dohyunom. Južni Korejec se je po sporazumni prekinitvi pogodbe preselil v kranjski Triglav. V rumenem dresu v 12 nastopih ni pustil globljega pečata, čeprav so Domžalčani pred letom in pol zanj plačali odškodnino. Sedemindvajsetletni vezist bo tako znova igral na zelenicah 2. SNL, na katerih se je že dokazal v dresu Krke. Na 56 tekmah je dosegel 16 zadetkov.

 

MURA

Prepoved nastopa: Jan Gorenc

Graški Sturm je v četrtkovem večeru dobil tudi drugo tekmo s slovenskim prvakom. Mura je tako ostala brez preboja v skupinski del UEFA Evropske lige, črno-bele pa kljub temu čaka zahtevna skupina UEFA Evropske konferenčne lige. Petkov žreb je odločil, da se bodo Sobočani merili z atraktivnimi tekmeci, v Slovenijo pa prihajajo Tottenham, Rennes in Vitesse. Ekipo Anteja Šimundže čaka zahtevna jesen, saj so po naslovu postali plen ligaške konkurence. To so Prekmurci spoznali že v uvodu prvenstva. Tako kot Domžalčani, so tudi Prekmurci dolgo iskali pot do prve ligaške zmage, dočakali pa so jo v šestem krogu Prve lige Telemach. Dvoboj s Celjem je v izdihljajih 90. minute odločil Kai Cipot, so pa Sobočani pred tem izgubili pordečelega Jana Gorenca.

Kdo je vroč?

Mura se bo morala tudi ob Kamniški Bistrici znajti brez Luke Bobičanca, ki se je poškodoval na prvi tekmi s Sturmom. Ob načetih Alenu Kozarju in Niku Lorbku, ki se vrača po zlomu nosu, je moral Šimundža krpati luknje v zvezni vrsti. Na tekmi s Celjem je bil zgolj Tomi Horvat edini pravi vezist na sredini igrišča, nogometaš iz Turnišča pa je v zadnjih tednih gonilna sila soboške igre.

Ali ste vedeli?

Dobrih predstav Tomija Horvata ni spregledal niti Matjaž Kek. Selektor slovenske izbrane vrste je ob razkritju seznama za septembrske tekme dejal, da bo v reprezentančni tabor naknadno povabil še dva nogometaša, med četverico kandidatov pa je izpostavil tudi mladega člana Mure. Nogometaš iz Turnišča, ki je po slovesu Nina Koutra oblekel dres s številko desest, je bil še spomladi mladi reprezentant Slovenije, bo septembra del članske selekcije?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2021 | Prva liga Telemach
    Štirje goli v mreži Mure
    Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 4:1 (2:1).

DELI NA