09.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Rogaška

Prva liga Telemach, 30. krog

DOMŽALE - ROGAŠKA

10. april 2024, ob 16:45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Za morda celo največje presenečenje prejšnjega kroga so z zmago nad Bravom poskrbele Domžale. Izid, ki bil v kakšnih drugih okoliščinah povsem običajen, je bil tokrat vse prej kot to. Če ne zaradi odlične forme Brava v letošnji sezoni, pa zaradi domžalske krize, ki je, spomnimo, z rumene klopi odnesla Dušana Kosiča. Glavno besedo je imel v Spodnji Šiški prvič Matej Podlogar in v novi vlogi debitiral z odliko. Njegovi varovanci so bili visoko motivirani, za kar so bili nagrajeni v zaključku srečanja, ko so naposled prebili ljubljanski blok. Po zasluženi zmagi tekmeca iz Rogaške Slatine pričakujejo v nekoliko bolj sproščenem vzdušju.

Filip Stuparević, napadalec NK Domžale: "Kljub zmagi nad Bravom smo še vedno v situaciji, v kateri si ne želimo biti. Treba je nadaljevati z igro, ki smo jo prikazali v Ljubljani, in nabirati točke, saj nas le te vodijo do varnih mest na prvenstveni lestvici. Rogaška je zelo dobra in borbena ekipa, moramo biti pripravljeni na boj za vsako žogo. Igramo proti neposrednemu konkurentu na lestvici in zmaga bi nam zagotovo prinesla veliko mero mirnosti za nadaljevanje prvenstva. Torej, pred nami je tekma izjemnega pomena."

Kdo je vroč?

Prvo ime pomembne zmage v prestolnici je Jošt Pišek. Nadarjeni vezist je v 70. minuti premogel dovolj individualne kvalitete, da je svojo ekipo popeljal v vodstvo: ob sijajno izvedenem prostem strelu je bil domači čuvaj mreže povsem nemočen. V 82. minuti je z razdalje zabil zadnji žebelj v šišensko krsto, vmes pa je enega od zadetkov sezone dosegel Stuparević, ki je Orbanića ugnal s svoje polovice.

Ali ste vedeli?

Prva igralca Domžal, ki sta v letošnji sezoni zbrala več kot dva tisoč minut, sta Benjamin Markuš in Luka Topalović. Ob Kamniški Bistrici so v primerjavi s preostankom lige očitno precej rotirali, saj omenjena nogometaša nista niti med prvo deseterico igralcev z najvišjo minutažo. V tem oziru vodita igralca Brava Matija Orbanić (2.610) in Mark Španring (2.606), sledi pa Vicko Ševelj z okroglimi 2.400 minutami.

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Alen Korošec in Rok Pirtovšek

Slatinčani žalujejo za točkami. Najmanj za eno, verjetno pa kar za vsemi tremi. Predvsem v luči predstave v prvem polčasu, ko so bili z naskokom boljši od gostov iz prestolnice. Prevlade niso znali dovolj dobro unovčiti, na drugi strani pa so prejeli poceni zadetek. Po odmoru so iz svoje mreže pobrali še dva, kar je zadostovalo, da je Rogaška Olimpiji premoč priznala tretjič v sezoni. Niza nepremaganosti je konec, boj za obstanek pa ostaja odprt. Aluminiju črno-beli še naprej bežijo za tri točke, v sredo pa bodo imeli priložnost, da nadoknadijo novonastali zaostanek za Domžalami, ki pod taktirko Mateja Podlogarja spet kažejo znake življenja.

Gal Kurež, napadalec NK Rogaška: "V sredo pričakujem težek obračun, saj oboji vemo, kaj nam tekma prinaša. Mislim, da bodo ključnega pomena disciplina in dobra energija ter borba do zadnjega atoma, saj je jasno, da smo v težkem ritmu tekem. Obenem se zavedamo svojih kvalitet in smo odločeni igrati na zmago v Domžalah."

Kdo je vroč?

Rogaška je terensko premoč unovčila šele tik pred koncem prvega polčasa, ko je Kurež prodrl po desni strani in zavrnil žogo do Oliverja Kregarja. Vezist, ki v zadnjem času prevzema vse več odgovornosti, se je razveselil četrtega zadetka v sezoni. Slatinčani so bili na delu tudi takoj po odmoru, le da se je na seznamu strelcev tokrat znašel Korošec, ki je rekonvalescenta Vidovška ugnal z natančnim in silovitim strelom.

Ali ste vedeli?

Ponedeljkov ples kroglic na Brdu je razkril polfinalne pare Pokala Pivovarna Union. Že zdaj je jasno, da bo v finalu zaigral vsaj en drugoligaš, saj se bosta med seboj pomerili zasedbi iz Beltincev in Nove Gorice. Na drugi strani bomo videli prvoligaški spopad črno-belih: Rogaška 24. aprila gostuje pri Muri, ki po letu 2020 spet napada pokalno slavje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do zelo pomembnih točk pri Domžalah
    Nogometaši Rogaške so v 30. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale z 1:0 (1:0).

DELI NA