09.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Aluminij

Prva liga Telemach, 30. krog

KOPER - ALUMINIJ

11. april 2024, ob 16.45

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ahmed Ankrah

Zadnji obračun Radomelj in Kopra v letošnji sezoni je bil deležen nekoliko več pozornosti kot prvi trije. Vse oči so bile uprte v Oliverja Bogatinova; Jeseničana je z radomeljske klopi odnesel poraz v Ljudskem vrtu, za trenersko rošado pa so se kmalu zatem odločili tudi na Obali. Zamenjavo za Aleksandra Radosavljevića so našli prav v Bogatinovu, ki pa ga je že naslednji dan čakal dvoboj z nekdanjo ekipo. Njegovi novi varovanci niso navdušili, kar je Bogatinov pripisal pokalni utrujenosti (Muri so nekaj dni poprej premoč priznali šele po enajstmetrovkah), za odtenek več časa za počitek pa bodo imeli pred četrtkovo tekmo z Aluminijem.

Kdo je vroč?

Glede na podobo obeh ekip ne bi bilo presenetljivo, če bi se tekma ob Kamniški Bistrici končala z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom. Za nekaj pravega razburjenja je šele v 73. minuti poskrbel Slavko Vinčić, ki je Koprčanom dosodil najstrožjo kazen. Odgovornost je kljub nepisanemu pravilu (Ševelj je z roko igral po njegovem strelu) prevzel Timothe Nkada in ugnal domačega čuvaja mreže. Bo razpoložen tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Med kandidati za nastop tokrat ne bo Ahmeda Ankraha. Ganec je ob Kamniški Bistrici izpolnil kvoto rumenih kartonov: na računu jih ima kar sedem. Tudi sicer prihajamo v obdobje, ko se seznami kaznovanih nogometašev običajno začnejo daljšati. Trideseti krog bo presedelo kar enajst igralcev, vsi razen enega (Urata Itsuki je pred dvema tednoma videl rdeče) pa so si prisilni počitek prislužili z rumenimi kaznimi.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Tomislav Jagić

Mariborski navijači, ki so pretekli konec tedna dodobra zapolnili tribune kidričevskega športnega objekta, so bili za visoko udeležbo nagrajeni s solidno predstavo svojih ljubljencev. Čeprav ima Maribor v šumi pogosto težave – spomnimo denimo na jesenski poraz, ki je spodnesel stolico Damirju Krznarju –, poleg tega pa se letos v gosteh znajde še posebej slabo, so vijoličasti tokrat rutinirano odpravili domače nogometaše. Četa Roberta Pevnika je tako še sedemnajstič v sezoni položila orožje, kar jo skupaj s sedmimi remiji in petimi zmagami uvršča na predzadnje mesto. Od zadnjega jo loči le točka, bo na Obali zadržala prednost pred Radomljami?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Aluminij ni bil zares nevaren za nasprotnikova vrata, zato pa velja na drugi strani igrišča izpostaviti Luko Koblarja. Kidričevski branilec je žogo dvakrat izbijal z golove črte: najprej v 3. minuti, ko je po podaji iz kota najvišje skočil Šoštarič Karič, nato pa je v 13. minuti preprečil veselje še Barišiču. Žal ne prvo ne drugo posredovanje 24-letnega branilca ni bilo dovolj, da bi preprečil poraz svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Spomnimo, Luka Koblar je produkt mariborske mladinske šole. Kot posojen nogometaš vijoličastih je dres Aluminija nosil že spomladi leta 2019, nato pa ga je pot odnesla na tuje. V sezoni 2021/22 je bil član italijanskega Frosinoneja, a je praktično vse leto preživel na posoji pri nižjeligašu Potenzi. Julija 2022 se je vrnil v domovino, natančneje v šumo, kjer je odtlej zbral 25 drugoligaških in 23 prvoligaških nastopov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2024 | Prva liga Telemach
    Preobrat Kopra za zmago proti Aluminiju
    Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij z 2:1 (0:1).

DELI NA