25.10.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Bravo

Prva liga Telemach, 14. krog

KOPER - BRAVO

28. oktober 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 6 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Ob številnih trenerskih menjavah smo na tisto na koprski klopi morda malce pozabili. Vendar so privrženci zasedba z Obale pretekli konec tedna napeto pričakovali, kako se bo v prekmurski prestolnici znašel Safet Hadžić, ki je taktirko prevzel po odhodu Zorana Zeljkovića. Koprčani so se z Muro spoprijeli tako, kot je bilo glede na lestvico tudi pričakovati. Nadzorovali so potek igre, bili bolj podjetni, a je bila njihova prevlada jalova. Konkretnost je skupaj z Zeljkovićem očitno odšla v Ljubljano, kar so izkoristili domačini. No, skoraj izkoristili. Kanarčki so na koncu izvlekli remi, tokrat pa bodo želeli do točk priti bolj suvereno. Jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Primorci so veliko pričakovali od Maksa Barišiča, ki se je v lanski sezoni vrnil po dolgotrajnem okrevanju, a 28-letni napadalec zaenkrat še ni ujel izjemnega ritma iz sezone 2021/22. Da vendarle prinaša dodano vrednost, je dokazal v Murski Soboti, ko je v 67. minuti z veliko mero spretnosti zatresel domačo mrežo in Kopru tlakoval pot do izenačenja. Delo je po podaji razigranega Jeleniča dokončal Mittendorfer.

Ali ste vedeli?

Kljub temu da je dolgo (vse do 86. minute) kazalo, da bo Safet Hadžić debitiral s porazom, so se črno-beli na koncu celo tresli za točko. Koprski niz brez poraza se onkraj Mure tako ni končal in ostaja najdaljši (9 tekem) v letošnji izvedbi prvoligaškega tekmovanja. Na drugi strani se lahko z najdaljšo serijo brez zmage pohvalijo Domžale ter Rogaška (6 tekem), remija pa že od drugega kroga ni vpisal Aluminij (11 tekem).

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Ante Šimundža je svoje varovance pred potjo v prestolnico svaril, da tamkajšnjega nasprotnika nikakor ne gre jemati zlahka. Tokrat je seveda govoril o Bravu, ne o Olimpiji, a si tudi Šiškarji te dni nedvomno zaslužijo spoštovanje mariborskega stratega. Tega v dovoljšni meri očitno niso imeli njegovi varovanci, ki so v Spodnji Šiški na lastni koži občutili, zakaj rumeno-modri letos nizajo tako dobre rezultate. Recept Aleša Arnola za nabiranje točk ostaja enak: agresivnost in smrtonosni protinapadi. Zmaga nad Štajerci bi lahko bila še višja, a se ob polnem izkupičku Ljubljančani s tem ne bodo obremenjevali. Bodo uspeh nadgradili na Obali?

Kdo je vroč?

Ko je Bojan Mertik po uvodnih 45 minutah ekipi poslal v slačilnico, so bili bolj zadovoljni Mariborčani. Kako tudi ne, ko pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno kljub številnim priložnostim Brava. Nato pa je po uri igre še enkrat več udarila naveza Kavčič – Poplatnik. Predložek prvega je našel glavo drugega, česar letos nismo videli prvič. Kavčič je statistiko izboljšal tudi pri zmagovitem zadetku svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Pod že omenjeni odločilni gol se je podpisal Matic Ivanšek in se razveselil prvenca med elito. Mladi napadalec je v Spodnjo Šiško poleti prišel izza Bežigrada, kjer se je kalil v mladinskem pogonu Olimpije. Pred tem je branil barve kranjskega Triglava, a nikoli v članski konkurenci. V sezoni 2022/23 se je Ivanšek v prvi mladinski ligi na 17 tekmah 11-krat vpisal med strelce, vendar mu zmaji vseeno niso ponudili pogodbe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 28.10.2023 | Prva liga Telemach
    Bravo vzel točko tudi v Kopru
    Nogometaši Kopra in Brava so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA