20.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel

Prva liga Telemach, 32. krog

KOPER - BRAVO KOSTEL

21. april 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Mark Pabai

Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki? Tekmeca na četrtem in petem mestu lestvice loči zgolj točka razlike, v letošnji sezoni pa se lahko Koprčani vsaj za zdaj pohvalijo z boljšim izkupičkom na medsebojnih tekmah. Kanarčki so dobili poletni obračun v Šiški, naslednji dve tekmi pa sta se končali z delitvijo točk. Na Bonifiki je bilo 1:1, februarja pa se mreži v prestolnici nista zatresli. Četa Oliverja Bogatinova bo popravljala vtis po porazu v Domžalah, kjer bi lahko strele v okvir obeh golov prešteli na prste ene roke. Bodo nogometaši bolj natančni v nedeljo?

Franjo Prce, branilec FC Koper: "Smo profesionalci, do zadnjega trenutka moramo dajati vse od sebe, igrati za klub in zase ter dokazati, da si zaslužimo več od tega, kar trenutno kaže lestvica. Pozitivno gremo naprej, skušali bomo izboriti čim več do konca sezone."

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov je na tekmi z Domžalami nekoliko premešal enajsterico, priložnost je namenil tudi mlademu vratarju Timu Štrasbergerju, mesto na zelenici pa sta dobila tudi Petar Petriško in Gabriel Groznica. Prvič po 20. krogu, ko je odigral tekmo z Radomljami, pa je zaigral tudi Deni Jurić. Napadalec je po poškodbi dobil 18 minut, Hrvat pa je že tretji nogometaš Kopra, ki se je v teh dneh vrnil na nogometna igrišča. Pred njim sta prve minute po poškodbi dočakala tudi Nikola Krajinović in Omar Kočar.

Ali ste vedeli?

Matej Palčič je večino tekme z Domžalčani pospremil s strani, v igro pa je vstopil v končnici srečanja. Izkušeni branilec je tako storil nov korak do jubileja v koprskem dresu, saj ga le še dve tekmi ločita do 200. prvoligaškega nastopa v majici Koprčanov. Nekdanji up Dekanov je za člansko moštvo kanarčkov prvič nastopil v sezoni 2010/11, na tekmi s Celjem.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Bravo se v dvoboj na Bonifiki podaja s točko z zadnje preizkušnje, ekipa trenerja Aleša Arnola je pred dnevi remizirala z Mariborom. V ljubljanskem taboru po tekmi niso skrivali, da jim je remi dal dodatnega zagona za zaključek sezone, ko sicer nimajo več pravih možnosti za skok višje od četrtega mesta. Bodo pa Ljubljančani v Kopru branili prav to pozicijo, saj gostitelji nedeljskega obračuna še vedno dihajo za ovratnik Šiškarjev. Pri Bravu lahko motiv za zaključek prvenstva črpajo tudi v dejstvu, da prvoligaške sezone doslej še niso zaključili višje od petega mesta. Peti so bili v sezonah 2020/21 in 2021/22, lani so bili osmi.

Kdo je vroč?

Tekma z Mariborom bo v lepem spominu ostala Victorju Gidadu, saj se je mladi Nigerijec razveselil prvenca v Prvi ligi Telemach. Devetnajstletni vezist je v k članski ekipi debitiral na prvi tekmi nadaljevanja sezone, doslej pa je za Bravo Kostel odigral devet tekem. Si bo mladenič, ki se je Bravu pridružil lanskega novembra, pred tem pa je v domovini igral za KSM Football Academy, izboril podaljšanje sodelovanja?

Ali ste vedeli?

Bravo Kostel bo tudi v sezoni 2024/25 nastopal v Prvi ligi Telemach. To je sicer bilo jasno že nekaj časa, so si pa Ljubljančani v prejšnjem krogu tudi v teoriji zagotovili mesto med slovensko nogometno elito. Po razpletu ponedeljkove tekme med Aluminijem in Radomljami je bilo jasno, da so Šiškarji tudi matematično potrdili obstanek v Prvi ligi Telemach, letos je rumenim to uspelo rekordno hitro, že pet tekem pred koncem prvenstva.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Koprom in Bravom
    Nogometaši Kopra in Brava Kostela so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA