08.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 26. krog

KOPER - CELJE

11. marec 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Ljubitelji slovenskega nogometa smo od sobotnega spopada rumenih zasedb pričakovali več. Vsaj v smislu dinamike in zadetkov – nenazadnje gre za ekipi, ki po navadi nekaj dasta tudi na umetniški vtis. Ta se je tokrat umaknil bolj pragmatičnim motivom: tako eni kot drugi so se želeli za vsako ceno izogniti porazu. Taktična bitka Simona Rožmana in Zorana Zeljkovića se je, kot se v takšnih primerih rado zgodi, končala brez zadetkov. Domžale so vpisale drugi spomladanski remi, prav tako Koper. Primorci v nadaljevanju sezone zaenkrat ne navdušujejo, nekaj podobnega pa velja za njihovega tokratnega tekmeca. Bodo niz brez zmage prekinili proti Celju?

Kdo je vroč?

Dolgo je kazalo, da bodo primorski topovi mirovali tudi sredi tedna, ko se je na Bonifiki odvila repriza zadnjega prvenstvenega srečanja. Redni del dvoboja Kopra in Domžal ni dal zadetkov, potnika v četrtfinale pa smo dobili po podaljških. V 94. minuti je izid spremenil kdo drug kot Andrej Kotnik, tik pred zadnjim žvižgom pa se je najnevarnejši nogometaš kanarčkov med strelce vpisal še drugič. Bo razpoložen tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

O Žanu Benedičiču so svojčas govorili kot o velikem talentu slovenskega nogometa, nato pa so mu načrte prekrižale poškodbe. Februarja 2018 se je po italijanski in angleški epizodi vrnil na sončno stran Alp in se ustalil v knežjem mestu. Ko je v prejšnji sezoni izpadel iz celjskih načrtov, je novega delodajalca našel na Obali. Vezist v Kopru pridno zbira minute, jeseni je dosegel tudi štiri zadetke. Bi lahko bil usoden za nekdanji klub?

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so v obračunu z zadnjo Gorico zagotovo videli priložnost, da se svojim privržencem odkupijo za boleč poraz na štajerskem derbiju. Vendar pa so varovanci Romana Pilipčuka proti Primorcem delovali vsaj tako neprepričljivo kot teden poprej proti aktualnim prvakom. Morda se med številnimi novimi igralci še ni vzpostavila prava kemija ali pa je trener ubral napačno taktiko. Dejstvo je, da so, če bodo grofje v tem slogu nadaljevali, pod vprašajem celo evropska mesta, ki so za Štajerce pred začetkom pomladi predstavljala minimalni standard. Izza hrbta se jim približujejo Domžale, Mura in Koper. S kanarčki se bo Celje pomerilo v soboto zvečer.

Gregor Bajde, napadelc NK Celje: "Glede na to, da je Koper v manjši krizi, pričakujem zelo trd obračun z malo tveganja, kjer bo že ena priložnost dovolj, da odloči tekmo. Moramo biti pripravljeni in izkoristiti že prvo priložnost, ki se nam ponudi. Zmaga bi nam pomenila izjemno veliko."

Kdo je vroč?

Tudi celjski nogometaši so bili – podobno kot korpski – za doseganje zadetkov bolj razpoloženi v pokalnem tekmovanju. V videmskem tretjeligašu so grofje videli pravega nasprotnika za dvig samozavesti, glavno vlogo pa je (kot že nekajkrat letos) odigral Denis Popović. Kapetan zasedbe iz knežjega mesta je že v 5. minuti zatresel mrežo gostov, sodeloval pa je tudi pri obeh zadetkih Lovra Bizjaka, ki sta prišla v 30. in 92. minuti.

Ali ste vedeli?

Ante Šimundža ni več trener bolgarskega Ludogorca, Žan Karničnik, ki ga je Mariborčan iz Mure s seboj pripeljal v Razgrad, pa zaenkrat ostaja član serijskih prvakov. Kot posojen nogometaš bo še do konca koledarskega leta sicer nosil dres Celja, pogodba z Bolgari pa se mu izteče mesec dni zatem. Na mizi je tudi možnost, da Karničnik postane polnopravni član grofov, če bo le prišlo do dogovora, s katerim bosta zadovoljni obe strani.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani uspešni v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 26. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).

DELI NA