10.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 20. krog 

KOPER - MURA

12. december 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ivan Borna Jelić Balta

Trenutno vodilni ekipi Prve lige Telemach in aktualnemu državnemu prvaku pripada čast, da zapreta jesenski del prvenstva. Koprčani v večernem nedeljskem pričakujejo nogometaše Muro, ki so med tednom zaključili uspešno evropsko sezono. Glede svežine bi morali biti v prednosti Primorci, ki bodo na svoji zelenici storili vse, da se v zimski premor odpravijo s popotnico petih tekem neporaženosti. Serijo štirih zaporednih zmago so pred dobrim tednom preprečili Kidričani, ki so še tretjič to sezono ponagajali zasedbi Zorana Zeljkovića. Koprski strateg ni bil nezadovoljen s točko, saj so rumeno-modri zadnjo tretjino tekme odigrali brez izključenega Ivana Borne Jelića Balte. Če so Kidričani nočna mora Kopra, pa velja zapisati, da je Mura na dveh letošnjih tekmah s kanarčki iztržila zgolj točko.

Kdo je vroč?

Septembrski dvoboj v Fazaneriji ni ponudil zadetkov, julija sta se mreži na Primorskem tresli kar petkrat. Koprčani so se veselili zmage z izidom 3:2, točke pa je z golom v 62. minuti potrdil Maks Barišić. Napadalcu Kopra se nasmiha naslov zimskega kralja strelcev Prve lige Telemach, saj ima pred Ognjenom Mudrinskim kar štiri zadetke prednosti.

Ali ste vedeli?

Če bo Barišić tudi po zimskem prestopnem obdobju ostal v matičnem klubu, bo tudi spomladi eden od prvih favoritov za strelsko krono. Primorca le še trije zadetki ločijo do tega, da izenači izkupiček Jana Mlakarja in Nardina Mulahusejnovića, s 14 goli najboljših strelcev minule sezone. Zanimivo je, da se lahko pri koprskem klubu pohvalijo tudi z najboljšim strelcem mladinskega prvenstva. Tai Matea Panić, ki je jeseni že debitiral za člansko ekipo, je na 15 tekmah dosegel kar 21 zadetkov, devet več kot Nejc Močnik, up Brinja Grosuplje.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura zgodovinsko leto 2021, v katerem je najprej osvojila prvi naslov državnega prvaka, nato pa se je po Mariboru kot drugi slovenski klub prebila do skupinskega dela evropskih tekmovanj, zaključuje v Kopru. Črno-beli se na najdaljše ligaško gostovanje sezone podajajo s popotnico dveh prvenstvenih zmag, po Mariborčanih so v Fazaneriji klonili še Sežanci. Kraševce je po odlični akciji Žana Karničnika pokopal Nardin Mulahusejnović, ki je na poletni tekmi Kopra in Mure zatresel mrežo zdajšnjega delodajalca. Visokorasli napadalec je v dvoboju s Taborom prekinil štirimesečni strelski post, Sobočanom pa priigral pomembno zmago, s katero ostajajo blizu vrha lestvice. Če bodo Prekmurci uspešni tudi v Kopru, bo zimski premor še nekoliko lepši, ob tekmi manj jih do Kopra loči devet točk.

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Pričakujem izredno zahtevno tekmo, Koper je prvi na lestvici in favorit. Ne glede na to, pa imamo svoje želje in cilje, biti moramo zelo tekmovalni, ambiciozni in hrabri, če želimo iskati pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Nardin Mulahusejnović praviloma pričenja tekme, a se mu vsaj za zdaj še ni odprlo. Gre pa v zadnjih tednih vse po maslu Amadeju Marošu, ki se je specializiral za zadetke po vstopu v igro. Dolgoletni član Mure je v Ljudskem vrtu na kolena spravil sloviti Tottenham, nekaj dni zatem potrdil zmago v prekmursko-štajerskem spopadu, v četrtek pa je, potem ko je pred drugim polčasom zamenjal prav Mulahusejnović, zatresel še mrežo Vitesseja.

Ali ste vedeli?

Gostovanje v nizozemskem Arnhemu ni obogatilo evropskega točkovnega izplena Mure, ki je skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige sklenila s tremi točkami. Sobočani so s tem izpolnili eno od ambicij, v obračunu z Vitessejem pa jih je pokopal slab prvi polčas. Boljša podoba v nadaljevanju tekme ni prinesla preobrata, kljub temu pa so imeli pristaši črno-belih nekaj razlogov za zadovoljstvo. Po štirimesečni odsotnosti zaradi poletne poškodbe se je na zelenice vrnil Luka Bobičanec. Bo Medžimurec zaigral tudi v Kopru?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.12.2021 | Prva liga Telemach
    Mura do točke v Kopru
    Nogometaši Kopra in Mure so se v 20. krogu Prve lige Telemach razšli z izidom 2:2 (0:0).

DELI NA