10.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Radomlje

Prva liga Telemach, 20. krog

KOPER - KALCER RADOMLJE

10. februar 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Zadnja sobotna tekma uvodnega kroga nadaljevanja Prve lige Telemach bo odigrana na Bonifiki. Prenovljena zasedba Kopra bo ob debiju novega trenerja Aleksandra Radosaljevića gostila Radomlje, ki jih vodi Oliver Bogatinov. Ekipa nekdanjega športnega direktorja kanarčkov po jesenskem delu sezone zaseda deveto mesto, bolje pa kaže Primorcem, ki zaostajajo zgolj za Celjem in Olimpijo. Grofje sicer bežijo že za 17 točk, Olimpija pa za sedem, Koprčanom pa za ovratnik dihajo Maribor, Bravo in tudi Mura. V Kopru si po skromnem zaključku jeseni želijo boljšega vstopa v pomlad, saj so na zadnjih štirih tekmah pod taktirko Safeta Hadžića iztržili zgolj točko. Zima je znova prinesla precej kadrovskih sprememb, že sobotna tekma pa bo dala prve odgovore, če so Koprčani zadeli v polno.

Jan Koprivec, vratar FC Koper: "Želim si, da na stadion pride čim več gledalcev in nam pomagajo v čim večjem številu, saj lahko le tako pridemo do čim boljše uvrstitve in preboja v evropska tekmovanja."

Kdo je vroč?

Koprska ekipa je pozimi doživela precej sprememb, po Maksu Barišiću sta Bonifiko zapustila še Ramazan Orazov in Nardin Mulahusejnović. Seznam novincev, med katerimi je kar osem tujih nogometašev, je precej daljši. Petar Petriško in Fran Tomek sta bila nazadnje člana zagrebške Dubrave. Tim Kruljac je zaostril konkurenco med vratarji, ob Kevinu Čustoviću in Wisdomu Suleju pa je nova moč Koprčanov tudi francoski vezist Ahmed Franck Sidibe. Tina Blaža Lauša je posodil Hajduk, Denija Jurića pa Dinamo, povratnik Karlo Bručić pa je s Koprom leta 2022 že osvojil pokalno lovoriko. Je lahko prav on s svojimi izkušnjami tisti adut, ki bo kanarčke popeljal do novih uspehov?

Ali ste vedeli?

Po Zoranu Zeljkoviću in Safetu Hadžiću, ki ni uspel ponoviti rezultatov svojega predhodnika, bo Koper v nadaljevanje sezone popeljal Aleksandar Radosavljević. Nekdanji reprezentant je nazadnje deloval kot selektor mlajših selekcij Slovenije, kot pomočnik pa je izkušnje nabiral pri Celju in Olimpiji. Zdaj bo prvič deloval kot glavni trener prvoligaša, v zimskih pripravah pa je ekipo popeljal do zmage nad Sarajevom, še pred odhodom v Turčijo pa so Koprčani na Bonifiki remizirali s Hajdukom. V Antalyji so rumeno-modri izgubili z Zaglebiom in Fakelom iz Voroneža, z goloma Luke Vešnerja Tičića in Aneja Jeleniča pa so premagali Tirol.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Dejan Vokić

Radomljani se v drugi del sezone podajajo z devetega mesta lestvice Prve lige Telemach. Lahko mlinarji ponovijo lanskoletno pomlad, ko so pod vodstvom Oliverja Bogatinova izgubili zgolj z ljubljansko Olimpijo? Rumeno-črni so v pripravah zabeležili nekaj pozitivnih rezultatov, izstopa predvsem serija treh zmag v sklopu priprav v hrvaški Istri. Radomljani so najprej s 3:1 ugnali reški Orijent, nato v Pulju z 2:1 presenetili še Istro, z 2:0 pa so bili boljši še od Makedonije GP. Kasneje so v pripravah na kolena spravili še Tekstilac in Primorje, zdaj pa bodo skušali te rezultate prenesti še v prvenstvo. Poleti so v Kopru doživeli tesen poraz, srečanje ob Kamniški Bistrici pa se je končalo brez zmagovalca. Kdo bo bolje vstopil v pomlad?

Gaber Dobrovoljc, branilec NK Kalcer Radomlje: "Cilji so jasni, želimo obstati v Prvi ligi Telemach in igrati dober nogomet. Navijači so odlični na domačih tekmah, spomnim pa se tudi njihove podpore na gostovanjih, tako da komaj čakam, da se začne!"

Kdo je vroč?

Bo Oliver Bogatinov - na Bonifiki bo pogrešal Dejana Vokića - spomladi ob sedemkratnemu strelcu Madžidu Šošiću dobil še enega razigranega aduta v napadu? V pripravah je dobro formo kazal Caio da Cruz, ki se je Radomljam pridružil ob začetku letošnje sezone. Brazilec z izkušnjami iz hrvaške lige je v prvem delu sezone dosegel dva ligaška zadetka, v zimskih pripravah pa je tresel mreže Orijenta, Makedonije GP, Tekstilca in Primorja.

Ali ste vedeli?

Mlinarji se bodo morali v nadaljevanju sezone znajti brez Sandija Nuhanovića. Ljubljančan je barve rumeno-črnih branil vse od leta 2016, ko se je v Radomlje preselil še kot mladinec. V vseh tekmovanjih je v dresu zdaj že bivšega kluba odigral 154 tekem, klubu pa je leta 2021 pomagal do vrnitve med najboljše klube v državi. Vezist bo nogometno pot nadaljeval v soboški Fazaneriji, ki je bila jeseni domovanje Gabra Dobrovoljca. Izkušeni branilec se je pred dnevi vrnil med Radomljane, ki so se jim med premorom priključili še Nemanja Gavrić, Vid Koderman in Moses Zambrang Barnabas.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani presenetili v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 20. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 0:1 (0:0).

DELI NA