Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

MARIBOR - ALUMINIJ

14. september 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečni obisk: 3.825 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 13 evrov (v predprodaji 9 evrov)
- mladostniki do 15. leta: 7 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- tribuna jug: 4 evre (v predprodaji 2 evra)
- tribuna jug brez članske izkaznice: 10 evrov (v predprodaji 5 evrov)
- družinski sektor: odrasli 10, otroci 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so po izpadu iz evropskih tekmovanj trend domačih rezultatov uspeli obrniti navzgor. Četa Darka Milaniča je do nedavnega nekoliko "zapostavljenemu" prvenstvenemu tekmovanju namenila več pozornosti in hitro pobrala sadove. Zmaga proti Bravu je bila sicer precej prepričljivejša kot tista, ki so jo vijoličasti dosegli ob Kamniški Bistrici, a bo Štajerce zagotovo zanimal le končni izkupiček - osvojene tri točke, ki bodo v boju za naslov še kako pomembne. Zanimivo bo videti, kako bo strateg vijoličastih svoje varovance pripravil na sobotni obračun z Aluminijem. Trenutno vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije namreč slovi po neprepustni obrambi, na drugi strani pa Mariborčani v napadu vse pogosteje ne najdejo pravega navdiha.

Kdo je vroč?

Po poškodbi se v strelsko formo vrača Luka Zahović. Svojo statistiko je mladi napadalec oplemenitil tako proti Taboru kot tudi proti Bravu. Proti Domžalam je po dolgem času priložnost med vratnicama znova dobil Jasmin Handanović, mariborsko mrežo je poleg izkušenega vratarja prazno pomagal ohraniti Špiro Peričić, ki je bil ob Kamniški Bistrici eden najboljših na igrišču.

Ali ste vedeli?

Mariborski klub je v tednu pred reprezentančnima obračunoma s Poljsko in Izraelom znova priredil krvodajalsko akcijo "Vijol'čna kri za vse ljudi". Osma izvedba je bila tudi rekordna, zbranih je bilo namreč kar 105 litrov krvi. Pomoč je ponudilo kar 265 krvodajalcev, ki so se v Ljudskem vrtu zbrali že zgodaj zjutraj, na odvzem pa so nekateri počakali tudi po več ur.

 

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Suverena zmaga proti Muri je dokaz, da dobre predstave Kidričanov niso le poletna kaprica. Rdeče-beli po devetih krogih ostajajo prijetno presenečenje letošnje izvedbe prvoligaškega tekmovanja. Ekipa, ki je prejela vsega tri gole in se lahko pohvali z daleč najboljšo obrambo v ligi, je neusmiljeno učinkovita tudi na nasprotnikovi polovici. Varovanci Slobodana Gruborja so več kot uspešno prestali preizkuse proti ekipam kot so Olimpija, Domžale in Mura, v zadnjem krogu prve četrtine prvenstva pa jih čaka še dvoboj z aktualnim prvakom iz Maribora. "Šumari" bi v soboto z zmago vložili kandidaturo vsaj za mesta, ki vodijo v Evropo, največji optimisti, ki Aluminij že omenjajo kot slovenski Leicester, pa bi Kidričane uvrstili celo v ožji izbor za naslov prvaka.

Kdo je vroč?

Proti črno-belim je še enkrat več zablestela cela kopica kidriških nogometašev. Vlogo motorja na sredini igrišča je prevzel Matic Vrbanec, v navezi Antejem Živkovićem pa je poskrbel za enega najlepših zadetkov sezone. Steber obrambe Martinović je ob pomoči Kontka in Jakšića že petič letos ohranil t.i. "clean sheet". Sobotno tekmo si bo zagotovo zapomnil komaj 17-letni David Flakus Bosilj, ki je bil takoj po vstopu v igro neposredno vpleten v avtogol Maruška.

Ali ste vedeli?

Zgodovina je tokrat močno na strani domače ekipe. Aluminij je Mariborčane namreč nazadnje premagal pred dvema letoma, nato pa sledi dolgo obdobje vijoličaste prevlade. Od devetih obračunov sta se dva končala brez zmagovalca, ostalih sedem pa je pripadlo tokratnim gostiteljem. Bodo Kidričani v soboto prekinili slabo serijo?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor ugnal vodilnega
    Nogometaši Maribora so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:1 (0:0).

DELI NA