11.08.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telemach, 3. krog

MARIBOR - BRAVO

13. avgust 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Mariborčani kljub dvema goloma zaostanka v dvoboju s Fenerbahčejem še vedno upajo na sanjski preobrat, še prej pa vijoličaste čaka domača ligaška tekma z Bravom. Šiškarji so sezono odprli z zmago in remijem, kakšno bo nadaljevanje? Nedeljska nasprotnika sta se v Ljudskem vrtu nazadnje srečala v zadnjem krogu minule sezone, razšla pa sta se z delitvijo točk. Štajerci so s tem dokončno ostali brez možnosti za preboj na drugo mesto lestvice, ki so ga z zmago v Stožicah potrdili Celjani. Maribor in Bravo bosta v Ljudskem vrtu odigrala deveto prvoligaško medsebojno tekmo, izplen pa je dokaj izenačen. Ob treh remijih so se dvakrat veselili Ljubljančani, trikrat pa so točke ostale v mestu ob Dravi.

Kdo je vroč?

Ažbe Jug na uvodnih dveh tekmah Prve lige Telemach ni imel pretirano veliko dela, je pa v sosedskem dvoboju s Kidričani vknjižil dve, tri pomembne obrambe. Rušan v golu Maribora je imel precej več dela na evropskih tekmah, nekajkrat se je izkazal že v obračunu z Differdangeom, v četrtek pa je nekajkrat odlično posredoval tudi na gostovanju pri Fenerbahčeju. Čeprav je moral trikrat po žogo v svojo mrežo, je bil verjetno najboljši mož v mariborski zasedbi. Živce je paral predvsem Edinu Džeki.

Ali ste vedeli?

Damir Krznar je pred tekmo s Fenerbahčejem ostal brez poškodovanega Marina Laušića, zato je v Carigradu v začetno enajsterico uvrstil Aleksa Pihler. Povratnik po dolgem okrevanju je bil eden ključnih, da so se Štajerci v obrambi dobro upirali gostiteljem, kmalu po tem, ko je zapustil zelenico, pa je Fenerbahče tudi povedel. Izkušeni vezist je sicer na turških tleh odigral 188. uradno tekmo v dresu Maribora, s tem pa se je na 40. mestu večne klubske lestvice izenačil z legendarnim Vojislavom Simeunovićem.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Na severu slovenske prestolnice so lahko zadovoljni z rezultatskim vstopom v sezono 2023/24. Bravo je v uvodnem krogu odbil napade Slatinčanov, Ljubljančani pa so z učinkovito igro prišli do zanesljive zmage. Šiškarji so bili v dvoboju z Domžalčani - vsaj glede na ustvarjene priložnosti - v podrejeni vlogi, a so z golom Gašperja Trdina povedli tik pred odmorom. Gostitelji so izenačili kmalu po vrnitvi na zelenico, izid pa se po prvoligaškem prvencu Jana Đapa ni več spremenil. Aleš Arnol je po osvojeni točki poudaril, da bodo morali biti nogometaši na naslednjih tekmah v napadu še bolj dosledni in še akcije še večkrat zaključevati s streli. Bodo Ljubljančani željo trenerja uresničili že v Ljudkem vrtu?

Kdo je vroč?

Šiškarji so na dveh ligaških tekmah dosegli tri zadetke. V spopadu s Slatinčani sta bila uspešna Luka Štor in Matej Poplatnik, ob Kamniški Bistrici pa je zadel že omenjeni Gašper Trdin. Trojici ljubljanskih strelcev je skupno to, da so v polno merili po podaji istega soigralca. Matija Kavčič se je v uvodu nove sezone očitno specializiral za vlogo asistenta, s tremi podajami pa je odlično zakorala v prvenstvo. Bivšemu članu Gorice z dvema podajama sledijo Martin Milec, Bede Amarachi Osuji in Jorge Silva.

Ali ste vedeli?

Matija Kavčič bi lahko ob podobnem tempu hitro ujel dosežek v prejšnji sezoni najboljšega asistenta. S 14 podajami se je na vrhu ligaške lestvice strelcev znašel Marko Tolić, z 11 pa je soigralcu iz Maribora sledil Rok Kronaveter. V sezoni 2021/22 sta si krono najboljšega asistenta s sedmimi podajami razdelila Matic Vrbanec in Mitja Lotrič, leto poprej pa so se lahko z najboljšim podajalcem lige pohvalili pri Bravu. Mustafa Nukić je v zadnji sezoni v rumenem zbral 11 podaj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor do točk proti Bravu
    Nogometaši Maribora so v 4. krogu Prve lige Telemach doma premagali Bravo z 2:1 (2:0).

DELI NA