10.12.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Domžale

Prva liga Telemach, 20. krog

MARIBOR - DOMŽALE

11. december 2021 , ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- družinski sektor: 9 evrov
- otroci: 4 in 6 evrov
- pogoj PCT

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Kar težko je verjeti, da se je zadnji štajerski derbi končal z minimalno zmago vijoličastih. Ne zato, ker si je serijski slovenski prvaki ne bi zaslužili. Kdor se je prejšnjo soboto usedel pred televizijski sprejemnik, ve, da bi bila razlika v zadetkih še precej višja. Kakorkoli, na koncu so kot vedno najpomembnejše tri točke in priključek s (še vedno vodilnim) Koprom, ki je nekaj ur poprej zgolj remiziral v Kidričevem. Četo Radovana Karanovića pred zimskim počitkom čaka spopad z rumeno družino. Mariborsko-domžalski dvoboji vselej poskrbijo za pestro nogometno dogajanje, najverjetneje pa nič drugače ne bo niti tokrat. Kdo bo boljši?

Ognjen Mudrinski, napadalec NK Maribor: "Osredotočeni smo samo nase. Vsak bo še izgubil nekaj točk v spomladanskem delu in pomembno bo uspešno nadaljevati. Za ozračje okoli kluba, samozavest moštva in delovno vnemo med zimskimi pripravami bi bilo zagotovo boljše, če bi bili povsem na vrhu, a se ne obremenjujemo s tem. Zanima nas le tekma proti Domžalam. Dovolj je energije za zadnji korak, od navijačev, ki so nam ves čas v veliko podporo, se želimo posloviti z zmago."

Kdo je vroč?

Nič čudnega ni, da je zadetek (svojega petega na prav toliko tekmah) za vijoličasto zmago prispeval Ognjen Mudrinski. Srbski napadalec se je v 6. minuti odlično znašel in iz zahtevnega položaja žogo v loku poslal za hrbet nemočnega Matjaža Rozmana. Osrednjo vlogo bo drugi strelec liga brez dvoma odigral tudi tokrat: domžalsko mrežo je zatresel že v 11. krogu, ko se je končalo s 3:3.

Ali ste vedeli?

Bliža se prvi rojstni dan filma Maribor vijol'čni. Gre za enourni dokumentarno-igrani film, ki so ga v mestu ob Dravi pripravili ob 60-letnici vijoličastega kluba. "Že odkar smo zaključili s produkcijo filma Maribor vijolč'ni, se pogovarjamo o idejah, kako nadaljevati to zgodbo. Kar nekaj časa trenutek ni bil pravi, bili smo preutrujeni, preveč obremenjeni s prejšnjim projektom. Zdaj je minilo eno leto in vse skupaj lahko pogledamo z malo več distance, zato smo pred kratkim začeli z bolj oprijemljivimi temami in pogovori o nadaljnjih načrtih. Lotili smo se povsem nove smeri, ki pa je kljub temu nadaljevanje že začetega, dodelali smo ideje in postavili koncept, tako da je nova produkcija že stekla," je za klubsko spletno stran ob tej priložnosti povedal režiser Jan Bilodjerič.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Rumena družina se počasi, a zagotovo približuje zgornjemu domu Prve lige Telemach. Resda v sezono ni krenila po željah, temu primerna je bila tudi uvrstitev na lestvici, nato pa je konec oktobra pohodila stopalko za plin. S šestih ligaških srečanj, ki so sledila, je odnesla 14 točk, zadnje tri je v žep pospravila pred dvema tednoma: še drugič letos je bila z 2:0 boljša od sicer borbenih, a nerazpoloženih Radomljanov. Varovanci Dejana Djuranovića torej ostajajo številka ena v svoji občini, na regionalni ravni se bodo preizkusili spomladi. Dvoboj z Olimpijo je zaradi vremena namreč odpadel, zato pa Domžalčane v tem krogu pričakuje Maribor.

Enes Alić, branilec NK Domžale: "Cilj je znan. Želimo osvojiti vse tri točke. Gre za zadnjo tekmo v letu, nato sledi dolg premor, zato bi se bilo naravnost odlično posloviti z zmago. S tem bi nadaljevali pozitiven niz in izboljšali bero točk, ki jih krvavo potrebujemo. Ne bo lahko, toda verjamemo v uspeh."

Kdo je vroč?

Najbolj vroč posameznik v domžalskih vrstah je v tem trenutku zagotovo Dejan Georgijević. Srbski napadalec, ki je ob Kamniško Bistrico prišel avgusta, je v rumenem dresu doslej zbral 11 nastopov in dosegel 4 zadetke. Po odličnem oktobrskem nizu, ko se je med strelce vpisal na treh zaporednih tekmah, je merilne naprave znova naravnal na občinskem derbiju: v 43. minuti je izkoristil lepo globinsko podajo Slobodana Vuka.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so že pred nesojenim derbijem Ljubljanske kotline prazničnem duhu lotili dobrodelne akcije: vstop na stadion v zameno za dva izdelka z daljšim rokom uporabe. Zadnja domača tekma je bila zaradi slabega vremena in posledično povsem razmočenega igrišča prestavljena na pomlad, a se ob Kamniški Bistrici niso pustili motiti. V klubskem lokalu bodo prispevke v sodelovanju z Anino zvezdico zbirali do nedelje.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.12.2021 | Prva liga Telemach
    Maribor do zmage v zadnji minuti
    Nogometaši Maribora so v tekmi 20. kroga Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0 (0:0).

DELI NA