15.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Radomlje

Prva liga Telemach, 13. krog

MARIBOR - RADOMLJE

16. oktober 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev 

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci do 15 let: 6 evrov
- odrasli (družinski sektor): 9 evrov
- otroci do 15 let (družinski sektor): 4 evri

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Napadalno-razigranega Simona Rožmana je na klopi Maribora (vsaj začasno) zamenjal pragmatik. To je, če ni bilo že prej, jasno po zadnjem večnem derbiju. Bil je to že osmi spopad rivalov v štajerskem hramu nogometa, s katerega je Olimpija odnesla celo kožo. Tokrat so imeli vijoličasti odlično priložnost, da prekinejo niz, ki njihove privržence že leta spravlja v slabo voljo. Ljubljančani so pod Kalvarijo prišli močno oslabljeni, brez Almedina Ziljkića in Mustafe Nukića, zdaj že nekdanji strateg Savo Milošević pa se je domačinom po robu postavil z »najstniško« zasedbo. Končalo se je z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom, bo tokrat drugače?

Rudi Požeg Vancaš, napadalec NK Maribor: "Podobno velja za vsako tekmo, izhodišče se ne spreminja ne glede na nasprotnika. Moramo biti na najvišjem nivoju, če želimo kaj narediti. Igralci se v slačilnici veliko pogovarjamo med seboj, želja po boljših dosežkih je jasno izražena. Rezultat včasih ne odraža prikazanega, v Domžalah smo imeli tekmo pod nadzorom, ki pa se je potem obrnila v napačno smer in končala s 3:3... Podaljšati moramo obdobje zbranosti med tekmo, pomembno je, da izpolnjujemo vsa navodila strokovnega štaba in verjamem, da se nam bo odprlo."

Kdo je vroč?

Čeprav je imel Maribor kar nekaj priložnosti, da tekmo odloči v svojo korist, je naziv igralca srečanja romal na drugo stran igrišča. Ažbe Jug je z nekaj sijajnimi obrambami poskrbel, da je poleg ljubljanske nedotaknjena ostala tudi domača mreža. Pred koncem prvega polčasa je po poskusu Lamina Talla žogo s skrajnimi močmi potisnil mimo vratnice, po premoru je veselje preprečil Špeharju. Bo razpoložen tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Ljudski vrt med reprezentančnim premorom ni sameval. V ponedeljek je gostil kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo v Katarju med izbranima vrstama Slovenije in Rusije. Upali smo na ponovitev scenarija iz leta 2009, ko si je naša reprezentanca prav v Mariboru in prav proti Rusom priigrala nastop na mondialu, a se tokrat žal ni izšlo. Matjaža Keka in druščino sta pokopala Divejev in Džikija, mrežo gostov je zatresel Iličić.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Pred tedni so sredi Stožic zmešali štrene ljubljanski Olimpiji, zdaj pa bodo mlinarji vajo skušali ponoviti v Ljudskem vrtu. Naloga bo vse prej kot lahka, a se rumeno-črni čez Trojane odpravljajo z dobro popotnico. Tik pred reprezentančnim premorom so namreč vpisali še eno pomembno točko. Potem ko so Radomljani proti neposrednemu tekmecu za obstanek (Kidričani z dvema točkama več zasedajo predzadnje mesto na lestvici) zaostajali že z 0:2, so v drugem polčasu izid po hitrem postopku poravnali, lahko pa bi se veselili celo popolnega preobrata. Šumarji trdoživih novincev niso ugnali, bodo imeli njihovi štajerski sosedje več sreče?

Kdo je vroč?

Zdelo se je, da bo nagrado za najlepši trenutek srečanja z Aluminijem »pobral« čudovit zadetek Sache Varge, a je le nekaj minut zatem na prizorišče stopil Luka Guček. Kidričani po podaji iz kota žoge niso znali izbiti na varno, okroglo usnje je padlo pred mladega branilca, ta pa ga je s silovitim udarcem poslal v štajersko mrežo. Za prvenec na prvoligaškem odru in veliko veselje na tribunah domžalskega športnega parka.

Ali ste vedeli?

Še pred kratkim soigralci, tokrat tekmeci. Vezist Radomelj Mark Zabukovnik je med reprezentančnim premorom z mlado reprezentanco Slovenije odigral obračuna z Anglijo in Albanijo, pomagali pa so mu debitant Mirko Mutavčić, Vid Koderman in Nino Žugelj. Slednji je eno osrednjih vlog odigral na prvem srečanju: podal je za izenačujoči zadetek čete Milenka Ačimovića. Proti Albancem zaradi poškodbe ni zaigral.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.10.2021 | Prva liga Telemach
    Alvir odločil v Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (1:0).

DELI NA