19.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Rogaška

Prva liga Telemach, 32. krog

MARIBOR - ROGAŠKA

21. april 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- skupni ogled tekme: 5 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Blaž Vrhovec

Težko bi rekli, da je bil četrtkov večni derbi izredno pomemben za razplet letošnje izvedbe slovenskega prvenstva. To bo skoraj zagotovo pripadlo Celju, tudi druga dva potnika v Evropo pa sta že nekaj časa znana. Olimpija in Maribor imata pred zasledovalci dovolj zajetno prednost, za vodilnimi grofi pa prevelik zaostanek. Udarila sta se torej le za prestiž, a sta se naloge lotila skrajno resno. Po zgodnjem zaostanku so se vijoličasti hitro pobrali, razmerje moči počasi prevesili na svojo stran in v zaključku srečanja izpeljali popoln preobrat. Spet so odprli vprašanje o tem, kdo bo sezono sklenil na drugem mestu, odgovoru pa se lahko približajo v nedeljo, ko gostijo Rogaško.

Pijus Širvys, branilec NK Maribor:  "Rogaška je res dobra ekipa. Če pogledamo rezultate zadnjih 10 tekem, so med štirimi najboljšimi v ligi. Ob spoznanjih z našega gostovanja v Rogaški Slatini sem si ogledal tudi nekaj njihovih tekem proti drugim nasprotnikom, imajo načrt, ki mu sledijo. Čaka nas zahtevna preizkušnja in moramo odigrati tekmo na visoki ravni."

Kdo je vroč?

Prvo ime malodane zgodovinske zmage v Stožicah je zagotovo Jan Repas. Mariborski vezist je po dobri uri igre s hokejsko podajo zaposlil Josipa Iličića, ki je iz neposredne bližine nastreljal domačega vratarja, odbitek pa je nato v mrežo vendarle pospravil kdo drug kot Hilal Soudani. Slabe četrt ure pozneje se je Repas znašel v osrednji vlogi: natančno je sprožil z roba kazenskega prostora in odločil tekmo. Bo nevaren tudi za črno-bela vrata?

Ali ste vedeli?

Anteja Šimundžo in druščino bo veselilo spoznanje, da Rogaško pričakujejo v Ljudskem vrtu. Če bi štele le domače tekme, bi na vrhu prvenstvene razpredelnice namesto Celjanov namreč kraljevali Mariborčani: na 15 srečanjih pod Kalvarijo so vpisali 37 točk, skoraj enkrat več kot na 16 tekmah v gosteh (19). Jasno, pred četrtkovim kompletom je bila vijoličasta statistika še nekoliko bolj skopa – pravzaprav je imel med vsemi prvoligaši slabšo bero le Aluminij (15).

 

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: Nikša Vujčić

Rogaška je Celjane pričakala v podobnih razmerah kot teden poprej Olimpijo. Spet je pripekalo popoldansko sonce, spet je bila suha zelenica slatinškega športnega objekta. In spet so se domačini ekipi z drugega konca lestvice odlično postavili po robu. Še več: vodilni grofje, ki že nekaj časa hladijo šampanjec, so bili lahko zelo zadovoljni, da so v drugi polčas krenili s poravnanim izidom. Rogaška je bila do odmora podjetnejša, nevarnejša. Do izraza je nato kljub vsemu prišla individualna kvaliteta Celja (za zlato menjavo se je z dvema zadetkoma izkazal Gregor Bajde), črno-beli pa bodo nove točke v lovu na zagotovitev obstanka iskali pod Kalvarijo.

Di Mateo Lovrić, vezist NK Rogaška: "V Mariboru pričakujemo težko tekmo, saj so v drugem delu sezone v zelo dobri formi. Opravili smo analizo, in če se bomo držali načrta iz slačilnice, ne dvomim, da bomo domov odšli s pozitivnim rezultatom."

Kdo je vroč?

Predvsem v prvih 45 minutah bi si zasedba iz zdraviliškega mesta morala zagotoviti vodstvo. Priložnosti so zapraviljali Kregar, Kurež in Mijić. No, slednji se je v izdihljajih srečanja oddolžil: suvereno je izvedel najstrožjo kazen, ki jo je Rogaški priigral Mateo Lovrić. Mijić je zdaj že pri sedmih prvenstvenih zadetkih, s čimer je izenačil jesenski dosežek Nejca Gradišarja. Bo predhodnika prehitel v Ljudskem vrtu?

Ali ste vedeli?

Patrik Mijić je bil pred kratkim okronan za igralca meseca marca. Hrvat je v konici slatinškega napada uspešno (na tej točki to lahko zapišemo) zakrpal vrzel, ki jo je za seboj pustil Nejc Gradišar. Mladi slovenski napadalec sicer preživlja občutno manj plodno pomlad od svojega hrvaškega naslednika. Za Fehervar, ki se bori za evropska mesta, tekme sicer redno začenja v udarni enajsterici, a ne dosega zadetkov. Nazadnje se je veselil v začetku februarja, ko je zatresel mrežo Kisvarde.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).

DELI NA