21.07.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Domžale

Prva liga Telemach, 1. krog

MURA - DOMŽALE

22. julij 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov
- sezonska vstopnica

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V Murski Soboti so objokovali zaključek prejšnje sezone, saj so za las ostali brez preboja v evropska tekmovanja, kar je bil osnovni cilj črno-belih. Muri ni uspelo, so se pa maja, po zadnjem krogu Prve lige Telemach, uvrstitve v kvalifikacije UEFA Evropske konferenčne lige veselili Domžalčani. Ravno rumena zasedba v soboto gostuje v Fazaneriji, kar je lahko zgolj motiv več za gostitelje. Ekipa Dejana Grabića je med poletjem doživela precej kadrovskih sprememb, od prekmurske ravnice se je poslovil tudi najboljši strelec ekipe Mirlind Daku. Črno-belo opravo so med drugimi slekli še Amar Beganović, Martin Šroler in nazadnje še Mihael Klepač, Gregor Balažic pa je na koprski Bonifiki sklenil igralsko kariero in se kot tehnični direktor preselil v klubske pisarne.

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "Ne gledamo predaleč naprej. V prestopnem roku se nam je zgodilo nekaj sicer običajnega, veliko odhodov in nekaj prihodov. Temu smo prilagodili načrt, skušali pa bomo čim bolje vstopiti v prvenstvo."

Kdo je vroč?

Prekmurci so poleti od Sturma odkupili Dardana Shabanhaxhaja, po enoletni posoji pa se je v Fazanerijo vrnil Samsindin Ouro. Iz vrst sobotnega tekmeca se je k Muri preselil Emir Saitoski, domžalski dres pa je dolgo nosil tudi Gaber Dobrovoljc, ki je bil nazadnje član Radomelj. Almin Kurtović je po sodelovanju pri Bravu znova združil moči z Dejanom Grabićem. Če lahko Kurtović zasede več različnih položajev, ob mesto na levi strani zadnje vrste dobil Roko Jurišić. Hrvat je na generalki z Vojvodino, ki jo je Mura tesno izgubila, dokazal, da bo dobrošla poživitev igre tako v obrambi kot v napadu. Nenazadnje je na omenjeni tekmi podal za gol Kaija Cipota.

Ali ste vedeli?

Pristaši kluba zadetke pričakujejo predvsem od Amadeja Maroša, ki se je po letu in pol vrnil domov. Najboljši strelec Nogometne šole Mura je bil nazadnje član poljskega Gornika, pri katerem si je slačilnico delil z Lukasom Podolskim in Erikom Janžo, še enim bivšim članom Mure. Maroša je v preteklosti že tresel domžalsko mrežo, saj je na tekmah Prve lige Telemach največkrat zatresel prav mrežo sobotnega nasprotnika, to mu je doslej uspelo že petkrat. Bo v polno meril tudi v soboto?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Kakšne posledice bo pri domžalskih nogometaših pustilo hitro slovo od kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige? Rumeni so se po domači tekmi znašli v izgubljenem položaju, saj je Balzan ob Kamniški Bistrici slavil z izidom 1:4, Domžalčani pa na Malto niso odpotovali z bele zastavo. Abraham Nwankwo, Jošt Pišek in Franko Kovačević so moštvo vrnili v igro in izničili prednost Maltežanov, ki pa so v polurnem podaljšku dosegli gol odrešitve in Domžalam zaprli vrata do napredovanja. Evropske sezone je tako že konec, pa čeprav se je šele dodobra začela. Bodo dvakratni državni prvaki rane zacelili v Murski Soboti? Naloga po bolečem slovesu od Evrope ne bo enostavna, a so Domžalčani na Malti dokazali, da se tudi letos ne bodo kar tako predali.

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Načrti ostajajo nespremenjeni, pričakujemo pa še dva igralca, da bi bila ekipa konkurenčna. Skušal bomo razvijati potencial in kakovost, filozofijo Domžal pa poznate. Prihaja težja sezona, a se veselimo lepih izzivov."

Kdo je vroč?

Tudi četrta ekipa zadnjega prvenstva je med poletjem doživela nekaj kadrovskih sprememb, je pa ob Kamniški Bistrici ostal Franko Kovačević, ki je sezono 2022/23 zaključil z 12 ligaškimi zadetki na svojem računu. To je bilo dovolj za delitev četrtega mesta ligaške lestvice strelcev, hrvaški napadalec pa je dobro formo potrdil tudi to poletje. V že omenjenih kvalifikacijah je zadel na obeh tekmah.

Ali ste vedeli?

Lansko poletje smo bili v Fazaneriji priča pravi nogometni srhljivki, v kateri pa so krajšo potegnili Domžalčani. Črno-beli so po preobratu v drugem polčasu slavili s 4:3, pod domžalske zadetke pa se je podpisala trojica, ki je danes ni več v rumenem. Janez Pišek je zdaj član banjaluškega Borca, Mark Strajnar in Arnel Jakupović pa sta soigralca v Mariboru. Nove spremembe so se zgodile tudi poleti, ob odhodu Ajdina Mulalića velja omeniti še slovo Slobodana Vuka in Mateja Podlogarja, ki je končal kariero in postal del trenerskega štaba Simona Rožmana. Novincev v moštvu je devet, dva tudi iz vrst Mure, a tako Jan Đapo kot Vid Štefanec nikoli nista zaigrala za člansko ekipo Prekmurcev.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2023 | Prva liga Telemach
    Preobrat Domžal za zmago pri Muri
    Nogometaši Domžal so v uvodnem krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Muro s 3:2 (1:2).

DELI NA