02.09.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Olimpija

Prva liga Telemach, 7. krog

MURA - OLIMPIJA LJUBLJANA

3. september 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Nedelja bo ponudila še en zanimiv dvoboj, v Fazaneriji se bosta v zadnjem dvoboju sedmega kroga Prve lige Telemach udarili ekipi Mure in Olimpije. Zmaji z gostovanji v Murski Soboti nimajo pretirano dobrih izkušenj, a drži tudi to, da Sobočani to poletje doma še niso osvojili točke. Črno-beli so najprej po vodstvu z 2:0 in rezultatskem preobratu izgubili dvoboj z Domžalčani, avgusta pa so se v Prekmurju prvih točk sezone veselili še Radomljani. Bo šlo v tretjem poskusu? Obračun z Olimpijo ima med pristaši soboškega kluba posebno mesto, saj gre za enega od dvobojev, ki v Fazanerijo privabijo gledalca več. Za nameček so se Ljubljančani v petek vrnili z dolgega gostovanja v Azerbajdžanu, a domači strateg Darjan Slavic opozarja, da se pri Muri ne smejo zanašati na to.

Darjan Slavic, v.d. trenerja NŠ Mura: "Ne zanašamo se na to, da bo tekmec utrujen. Seveda pa upamo na kakšno zadevo, da bi nam lahko bilo lažje, a je že Kobie izpostavil, da imajo širok kader, v teh dneh so pripeljali še tri, štiri igralce. Imajo dovolj izkušenj, da bodo šli v tekmo pametno, pričakujem, da se bodo skušali izogniti tranzicijam. Osredotočamo se predvsem nase, jutri bomo morda obdelali še nekaj tistega, s čim lahko presenetimo nasprotnika. V prejšnjih dneh smo se osredotočali nase, na svoje zmožnosti in na elemente, v katerih lahko napredujemo."

Kobie Morris, branilec NŠ Mura: "Tudi če zamenjajo nekaj nogometašev, bodo priložnost dobili kakovostni in sveži nogometaši, nam pa ne bo nič lažje. Zaradi naših vzponov in padcev se verjetno niti našemu niti ljubljanskemu trenerju ni lahko pripraviti na tekmo. Gremo po zmago, skušali bomo pustiti dober vtis, saj smo nekaj še dolžni navijačem, s tremi točkami bi se jim vsaj nekako oddolžili. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj bo na koncu."

Kdo je vroč?

Mura se v spopad z Olimpijo podaja po petkovi zmagi v Kidričevem. Dvoboj v "šumi" je odločil mladi Niko Kasalo, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil del poletnih priprav in uvod prvenstva, v Kidričevem pa je prvič po vrnitvi na igrišče meril v polno. Najstnik iz Lipe se je razveselili drugega zadetka na tekmah Prve lige Telemach, pred tekmo z Olimpijo pa ne gre izpustiti podatka, da se je pod prvenec podpisal spomladi, ko je zatresel prav ljubljansko mrežo. Črno-beli so tedaj tudi po njegovi zaslugi z 2:1 ugnali državne prvake sezone 2022/23. Lahko Sobočani dosežek ponovijo tudi v nedeljskem večeru?

Ali ste vedeli?

V Mursko Soboto se je v tem tednu preselil Mihajlo Spasojević, ki pa v nedeljo še nima pravice nastopa. Nekdanji napadalec Čukaričkega bo tekmo z Olimpijo pospremil s tribune, na kateri bodo številni nekdanji nogometaši, ki so v Fazaneriji pustili globok pečat, v zahvalo pa bodo prejeli sezonsko vstopnico. V Fazaneriji med drugimi pričakujejo Ferija Cifra, Fabijana Cipota, Milana Koblencerja, Jožeta Horvata Didija, Štefana Černjaviča, Krala Glažarja, Denisa Žilavca, Gorana Ristića in druge, tudi Bojana Jančarja, zdaj trenerja ŽNK Mure None, ki bo v prihodnjem tednu gostila kvalifikacijski turnir UEFA Lige prvakinj.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani se v Mursko Soboto odpravljajo po petkovi vrnitvi iz Bakuja. Zmaji so v povratnem obračunu s Qarabagom iztržili remi, kar pa ni bilo dovolj, da bi si zagotovili mesto v UEFA Evropski ligi. Serijski azerbajdžanski prvak si je prednost zagotovil že na prvi tekmi v Stožicah, Ljubljančanom pa ni uspelo izničiti zaostanka. Zeleno-beli bodo jesen preživeli v UEFA Evropski konferenčni ligi, prvo tekmo v skupinskem delu evropskih tekmovanj pa bodo 20. septembra odigrali v francoskem Lillu. Državne prvake pred tem čaka veliki derbi z Mariborom, pred septembrskim reprezentančnim premorom pa še spopad z Muro. Ljubljančani so se po tem, ko so se Sobočani prebili med prvoligaše, z desetih gostovanj v Fazaneriji trikrat vrnili z zmago. Kako bo v nedeljskem večeru?

Kdo je vroč?

Misli ljubljanskih nogometašev so bile v teh dneh pri zadnji preizkušnji evropskih kvalifikacij, po tekmi v Bakuju pa so pri Olimpiji z zanimanjem pospremili tudi žreb skupin. Ob Lillu bosta tekmeca zmajev še Slovan iz Bratislave in Klasvik s Ferskih otokov. Kako visoko lahko Ljubljančani posežejo v skupini? Zdi se, da bo po odhodu Svita Sešlarja pomemben del moštva Diogo Pinto, ki je na povratni tekmi s Qarabagom že meril v polno. Štiriindvajsetletni Portugalec je nekdanji mladinec Sportinga in Benfice.

Ali ste vedeli?

Pri Olimpiji so bili pred evropsko jesenjo najbolj aktivni v izdihljajih prestopnega obdobja. Po odhodu Svita Sešlarja so se zeleno-belim po ligaškem porazu s Celjem pridružili kar štirje novinci. V sredo je pogodbo z zmaji podpisal albanski napadalec Redi Kasa, dan kasneje pa so pri Olimpiji predstavili kar trojico novincev. Slovenska javnost najbolje pozna Marka Bresta, ki je v uvodu letošnje sezone dvakrat zadel že v dresu Aluminija. Konkurenco v osrčju obrambe je zaostril Srb Marko Mijailović, Nigerijec Peter Agba pa se najbolje znajde na položaju obrambno usmerjenega vezista.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija iz Prekmurja z zmago
    Nogometaši Mure so v 7. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Olimpiji z 1:3 (1:1).

DELI NA