23.02.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Radomlje

Prva liga Telemach, 23. krog

MURA - KALCER RADOMLJE

25. februar 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: Sandi Nuhanović in Filippo Tripi

Za črno-belimi je pester teden. Dogodek na prekmursko-štajerskem derbiju je vplival tudi na izvedbo 22. kroga Prve lige Telemach, saj Mura med tednom ni odigrala dvoboja s Koprom. V sredo, ko je bilo načrtovano gostovanje na Bonifiki, so v Fazaneriji predstavili novega trenerja. Vladimir Vermezović je po dveh bledih predstavah v nadaljevanju sezone sklenil petmesečno epizodo v Murski Soboti, na vročem stolčku pa ga je nasledil Tonči Žlogar. Primorec bo Prekmurce prvič vodil na nedeljski tekmi proti Radomljam. Kakšen bo njegov debi? Naloga ne bo enostavna, saj je igralska zasedba Mure precej zdesetkana, kljub temu pa bi dober rezultat blagodejno vplival na načeto samozavest nogometašev.

Tonči Žlogar, trener NŠ Mura: "Verjamem, da se bo to, kar bomo trenirali in kar sem prakticiral v reprezentanci, pokazalo kot dobro. Vedno pa je pri rezultatu potreben tudi kanček sreče. Želim videti kompaktno in agresivno formacijo na vseh delih igrišča."

Kdo je vroč?

Sobočani med tednom niso imeli ligaških obveznosti, a drži tudi to, da so prvi trening z novim trenerjem opravili v sredo. Bo Žlogar po prihodu v Fazanerijo premešal karte in iz rokava potegnil novega aduta? Robert Čakš na tekmi z Mariborom še ni dočakal priložnosti za uvodno predstavitev, zagotovo pa mu motiva ne manjka. Jeseni se je dokazal v 2. SNL in z devetimi goli nase opozoril tudi soboškega športnega direktorja Roberta Korena, ki ga je pred dnevi zvabil v Fazanerijo. Je lahko visokorasli napadalec skriti as črno-belih?

Ali ste vedeli?

Tonči Žlogar je zadnjih pet let deloval kot selektor mlajših reprezentančanih selekcij, nazadnje je vodil izbrano vrsto do 19 let. Izolanu, ki je kot nogometaš za Izolo, Primorje, Gorico in Olimpijo odigral 300 prvoligaških srečanj, je v reprezentanci pomagal Matjaž Kek mlajši, dosedanji strateg mladinske selekcije Mure pa se bo Žlogarju pridružil tudi v trenerskem štabu članske ekipe črno-belih. Mariborčan je v petek sicer še vodil tekmo EON Next Gen lige, a Prekmurci v pomlad niso zakorakali s pozitivno popotnico, saj so v Fazaneriji izgubili z Bravom. Ljubljančani so v drugem polčasu dosegli kar štiri zadetke.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ni skrivnost, da Radomlje na domžalski zelenici sila stežka nabirajo točke. To potrjujeta tudi obe spomladanski preizkušnji ob Kamniški Bistrici, saj so "mlinarji" po porazu z Olimpijo izgubili tudi sila pomemben dvoboj z Aluminijem. V obračunu s Kidričani sta bila za Radomljane usodna zadetka Tina Matića, ki je rdeče s Štajerske popeljal do vrnitve na osmo mesto lestvice. Klubi v spodnji polovici lestvice so sicer točkovno vse bolj skupaj, saj so zadnjeuvrščeni Slatinčani zbrali 15 točk, pet manj kot deveti Radomljani, ki jih pet točk loči tudi do Mure. Z morebitno zmago v Fazaneriji bi se razlika še bolj stopila, čeprav drži, da imajo Sobočani kar dve tekmi manj od tokratnih nasprotnikov.

Kdo je vroč?

Radomljani so tudi na tretji tekmi nadaljevanja sezone dosegli zadetek, ki pa je prišel prepozno za popoln napad na izenačenje. Nino Kukovec je namreč zadel v 91. minuti srečanja in tako zgolj omilil poraz. Gol v končnici dvoboja je več veselja prinesel na uvodni pomladanski preizkušnji, ko so se Radomljani po zadetku Gabra Dobrovoljca veselili zmage na Bonifiki. Dobrovoljc se bo v nedeljo vrnil med znane obraze, saj je z Muro opravil praktično celotne zimske priprave, tik pred nadaljevanjem prvenstva pa se je vrnil med rumeno-črne.

Ali ste vedeli?

Mura je v uvodu sezone dolgo čakala na domačo zmago, a so se nato črno-beli vseeno povzpeli po domači lestvici. Na dnu razpredelnice, ki upošteva zgolj izplen na domačih tekmah, se trenutno nahajajo prav Radomljani, ki so na 12 tekmah osvojili zgolj šest točk, dve več so vknjižili Slatinčani in Kidričani. Zasedba Oliverja Bogatinova je v vlogi gostitelja slavila zgolj eno zmago, sredi septembra se je v korist rumeno-črnih razpletel občinski derbi z Domžalami. Radomlje so ob Aluminiju, Domžalah, Kopru, Olimpiji in Muri ena od šestih ekip, ki ima boljši izkupiček na gostovanjih kot domačih tekmah.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2024 | Prva liga Telemach
    Brez zadetkov v Murski Soboti
    Nogometaši Mure in Kalcerja Radomelj so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA