16.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Tabor

Prva liga Telemach, 1. krog

MURA - CB24 TABOR SEŽANA

17. julij 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 3.782 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 10 evrov
- ostale tribune: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

 

MURA

Prepoved nastopa: /

V Prekmurju so pred tedni slavili prvi naslov državnega prvaka, v Murski Soboti pa so rajali tudi v torkovem večeru, ko je Mura s petimi zadetki povozila severnomakedonsko Shkëndijo. Že v sredo v Fazanerijo prihaja Ludogorec, še prej pa je pred četo Anteja Šimundže uvodno dejanje Prve lige Telemach. Sežanci so bili pogosto trd oreh za črno-belo zasedbo, ki pa na domačih tekmah s Kraševci še ne pozna poraza. Dvoboj s Taborom bo uvodni na misiji ubranitve lovorike, v zgodovino našega nogometa pa se bo vpisal kot prvi, na katerem so sodniki uporabljali sistem VAR. Mateju Jugu bosta s pozornim spremljanjem ekranov asistirala Jure Praprotnik in Slavko Vinčić, ki je sodeloval na nedavno končanem evropskem prvenstvu. Bomo sistem že na sobotni tekmi videli v uporabi?

Ante Šimundža, trener Mure: "Zdaj smo mi plen. Sezona bo, potem ko smo osvojili naslov državnega prvaka, zagotovo malo drugačna. Ne bo pa se spremenilo naše razmišljanje in pristop pred vsako tekmo."

Kdo je vroč?

Soboški kader po osvojitvi naslova, vsaj za zdaj, ni doživel pretiranih sprememb. V Fazaneriji so doslej predstavili zgolj enega novinca, a Azur Mahmić na uvodni ligaški preizkušnji še nima pravice nastopa. Bo Šimundža pred novim evropskim obračunom premešal enajsterico? Na torkovi tekmi je z dvema goloma blestel Mihael Klepač, ki je že v Ljudskem vrtu pomembno vplival na razplet bitke za vrh lestvice. Bo Hrvat udaril tudi v uvodnem krogu Prve lige Telemach?

Ali ste vedeli?

Šimundža je v napovedi sobotnega srečanja dejal, da v Fazaneriji pričakuje obrambno naravnega tekmeca. Tako bo na dodatni preizkušnji tudi domača zadnja vrsta, ki na  obeh evropskih tekmah ni nasprotniku ni dovolila zadetka. Matko Obradović je še nepremagan, blestel pa je tudi v pretekli sezoni, ko je svoja vrata zaklenil na več kot polovici vseh odigranih tekmah. Na 16 od skupno 30 ligaških tekmah ni klonil.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Sežanci z gostovanjem na levem bregu reke Mure vstopajo v tretjo zaporedno prvoligaško sezono. V prvem letu po povratku v elitni razred so zasedli sedmo mesto, v minuli sezoni so bili še mesto višje. Za nameček pa so prav Kraševci ob koncu sezone znova ponagajali Olimpiji in Ljubljančane izločili iz igre za prvo mesto. Prav zmaji so pred dnevi v svoje vrste speljali Aldairja Djaloja, ki je lani nekajkrat opozoril nase. Glede na poletni prestopni rok lahko sklepamo, da bodo Sežanci v prihajajočem prvenstvu še več stavili na mlajše slovenske nogometaše. V Sežani so pred uvodno tekmo potrdili šesterico novih moči, rdeče-črnim so se pridružili Filip Kosi, Adrian Zeljković, Tom Kljun, Robert Čakš, Blaž Urh in Aaron Kačinari. Kateri od njih bo pokazal največ?

Kdo je vroč?

Tabor je v pripravljalnem obdobju odigral štiri srečanja, na katerih je bil polovično uspešen. Kraševci so izgubili s TSC-jem iz Bačke Topole in Radničkim, premagali pa so madžarski ZTE in Gorico. S štirimi zadetki se je izkazal Fahd Ndzengue, ki je bil dvakrat uspešen na tekmah z ZTE-jem in Radničkim iz Niša. Reprezentant Gabona je Taboru zvest že več kot dve leti, na 21 prvoligaških tekmah pa se je trikrat vpisal med strelce.

Ali ste vedeli?

Moštvo Tabora je v primerjavi z lansko sezono doživelo nekaj kadrovskih sprememb. Christos Rovas je Sežano zapustil še pred zaključkom prvenstva, Grk pa je bil z devetimi goli najboljši strelec ekipe. Kdo bo njegov učinek nadomestil v sezoni 2021/22? Ob Stančiču in Ndzengueju velja omeniti še mlada prišleka. Celjski up Tom Kljun je v Prvi ligi Telemach debitiral že kot 16-letnik, Robert Čakš pa še čaka na ta trenutek. Šmarčan je zanimiv tudi zaradi svoje višine, s 199 centimetri pa bo morda najvišji nogometaš letošnje izdaje državnega prvenstva.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.07.2021 | Prva liga Telemach
    Visoka zmaga Tabora pri Muri
    Nogometaši Mure so v 1. krogu Prve lige Telemach izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:3 (0:1).

DELI NA