Pred tekmo: Olimpija - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

OLIMPIJA - CB24 TABOR SEŽANA

12. december 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Miral Samardžić

Zmaga na večnem derbiju za Ljubljančane kakopak pomeni več kot le tri točke, a morajo ob zaostrovanju dirke za naslov na vijoličasti skalp gledati bolj pragmatično. S tega vidika bo imel remi v dvoboju s Celjem grenak priokus, četudi so lahko zmaji s točko, ki so jo osvojili v knežjem mestu, še kako zadovoljni. Sveži domačini so žogo praktično »skrili«, a bili premalo domiselni v napadalnih akcijah, zeleno-belo mreža pa  se je tako zatresla le enkrat. Zapravljeno bodo (tokrat od tekmeca bolj spočiti) zmaji skušali nadoknaditi v soboto, ko v goste prihaja sežanski Tabor. Kraševci so jim na prvem srečanju v letošnji sezoni že odčitali nogometno lekcijo, bo tokrat drugače?

Timi Elšnik, vezist NK Olimpija: "Tabor je ekipa, ki zna povzročati težave. Moramo se optimalno pripraviti. Zagotovo nam bo pomagalo, da smo imeli pet dni počitka, medtem ko so Sežančani igrali tudi med tednom. To moramo izkoristiti."

Kdo je vroč?

Đorđe Ivanović ostaja najuspešnejši napadalec moštva iz prestolnice, laskavi naziv pa je v zadnjem času, kot kaže, zadišal tudi Andresu Vombergarju. Argentinski Slovenec se je med strelce vpisal na šestih od zadnjih osmih tekem in se znašel na drugem mestu prvenstvene (in klubske) lestvice strelcev. Statistiko je nazadnje izboljšal v Celju, ko Matjažu Rozmanu z neposredne bližine ni pustil pravih možnosti.

Ali ste vedeli?

Dino Skender je v četrtek praznoval 37. rojstni dan. Hrvat je po trenerskih začetkih v domačem Osijeku zeleno-belo trenersko palico v roke prevzel junija letos in zmaje po dramatičnem zadnjem krogu popeljal do tretjega mesta na prvenstveni razpredelnici, kvalifikacije za UEFA Evropsko ligo pa je z varovanci končal v drugem krogu tekmovanja. Kakšno zgodbo bo spisal v tej sezoni?

TABOR

Prepoved nastopa: Dominik Mihaljević

Tudi Sežančani so se, tako kot njihov tokratni tekmec, nazadnje udarili s Celjani. Med tednom so z aktualnimi prvaki odigrali zaostalo srečanje 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki ga je zaznamovalo živce parajoče dogajanje v končnici. Kljub temu da so bili gostje v prvih šestdesetih minutah boljši tekmec, se je tehtnica v zadnji tretjini obračuna prevesila na stran domačinov. Ti so bili za svojo vztrajnost nagrajeni tik pred koncem, ko je za eksplozijo navdušenja in konec kraškega niza brez zmage poskrbel Mihael Briški. Hkrati je nedotaknjen ostal tudi sloves sežanskega stadiona, na katerem češnje v dosedanjem delu sezone še niso klonile. Se bodo ta konec tedna znašle tudi brez prednosti domačega igrišča?

Kdo je vroč?

Mihael Briški se je v 91. minuti dvoboja s Celjani ob pravem času znašel na pravem mestu. Komaj 21-letnemu branilcu je okroglo usnje po posredovanju Žana Zaletela priletelo naravnost na nogo, iz ugodnega položaja pa ni imel težkega dela. Za Hrvata je to sicer že drugi zadetek v tej sezoni, debitantskega v dresu Tabora je ob tisti opevani zmagi nad Mariborom dosegel že septembra.

Ali ste vedeli?

V sredo je priložnost med vratnicama po dolgem času znova dobil Arian Rener, ki je zadnji nastop za Tabor vpisal ob koncu pretekle sezone. Enaindvajsetletnik je z dobro predstavo upravičil trenerjevo zaupanje, sežanska mreža je ostala nedotaknjena. Po prihodu v Sežano je vratarski primat prevzel precej izkušenejši Jan Koprivec, ki pa je sredi tedna zaradi slabega počutja ostal doma. Kdo si bo rokavice nataknil v Stožicah?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija v finišu do pomembne zmage
    Nogometaši Olimpije so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 2:1 (1:0) premagala CB24 Tabor Sežana.

DELI NA