10.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Koper

Prva liga Telemach, 8. krog

KALCER RADOMLJE - KOPER

12. september 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Čeprav rumeno-črna rezultatska krivulja že mesec dni kaže navzdol, se novinec med elito še vedno kaže v tisti obetavni luči z začetka sezone. Tako proti Taboru kot proti Celju si varovanci Roka Hanžiča niso zaslužili poraza. O zmagovalcu sicer sila izenačenega obračuna s češnjami sta odločila strela z enajstih metrov (Radomljani so svojega pač izvedli slabše od Sežančanov), v knežjem mestu pa so domačini tri točke vpisali z veliko mero sreče. Če temu dodamo še »krstni« poraz v Ljudskem vrtu in ponesrečene zadnje pol ure zaostale tekme z Muro, je jasno, da so mlinarji trenutno v negativnem nizu. Ga bodo skupaj s koprskim pozitivnim prekinili v nedeljo?

Kdo je vroč?

Mlada reprezentanca Slovenije se je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2023 udarila z izbranima vrstama Češke (0:1) in Andore (1:0). Milenko Ačimović je imel na voljo tudi dva produkta radomeljske nogometne šole, Andreja Pogačarja in Marka Zabukovnika. Pogačar ni dočakal priložnosti, Zabukovnik pa je obe srečanji odigral v celoti. Kakšno vlogo bo imel dvajsetletni vezist ta konec tedna?

Ali ste vedeli?

Iz vrst hrvaške Istre (v dveh sezonah v Pulju je zbral 42 nastopov in dosegel 4 zadetke) se v Radomlje seli Gedeon Guzina. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine se najbolje počuti v konici napada, znajde pa se tudi na krilnem položaju. Vse do lanskega februarja se je udejstvoval zgolj v domačih logih, med drugim je branil tudi barve Sarajeva in Borca iz Banje Luke.

KOPER

Prepoved nastopa: Lamin Colley

Koprski pohod se nadaljuje. Predstava, ki so jo varovanci Zorana Zeljkovića prikazali na Krasu, sicer ni bila tako suverena kot na primer tista proti Olimpiji, a prav takšne zmage na koncu štejejo največ. Čeprav so s 16 točkami in tekmo manj od zasledovalcev trdno usidrani na prvem mestu, je morda še prezgodaj, da bi kanarčke oklicali za najboljšo ekipo prve četrtine sezone. Do tega mejnika jih loči še nekaj srečanj, prve pa so na vrsti Radomlje. Ne glede na kratek staž med elito so se mlinarji že izkazali za neugodnega nasprotnika. S Primorci so se nazadnje pomerili pred dvema letoma, takrat še kot drugoligaši, in klonili z 0:2. Bo tokrat drugače?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Tako kot vsaka bo tudi ta tekma težka. Radomljani so bili to sezono vsakokrat vsaj enakovreden, če ne boljši nasprotnik. Glede na prikazano imajo premalo točk. Gotovo bo težko, a se bomo dobro pripravili in verjamem, da lahko domov prinesemo tri točke."

Kdo je vroč?

Ivan Borna Jelić Balta se je, potem ko je Kopru v dodatnih kvalifikacijah priigral obstanek med elito, ponovno vpisal med strelce. Hrvaški branilec se je v 69. minuti srečanja s Taborom najbolje znašel v gneči ob podaji iz kota in s strelom pod prečko ugnal domačega vratarja. To je bil tudi edini zadetek na tekmi, Jelić Balta pa je tako zaslužen za peto zaporedno zmago zasedbe z Obale. Bo doprinesel še k šesti?

Ali ste vedeli?

V zadnjih urah prestopnega roka je privržence koprskega kluba vznejevoljila novica, da Obalo zapušča Nardin Mulahusejnović. Prvi strelec lanske sezone je za seboj pustil precejšnjo vrzel, a Primorci niso sedeli križem rok. Bliskovito so jo zapolnili s starim znancem prvoligaških zelenic: po enoletni epizodi v Izraelu se na sončno stran Alp vrača Bede Osuji, ki je pred časom navduševal v dresu Gorice.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.09.2021 | Prva liga Telemach
    Koper do visoke zmage pri Radomljah
    Nogometaši Kopra so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah premagali Kalcer Radomlje s 4:1 (1:0).

DELI NA