24.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Olimpija

Prva liga Telemach, 3. krog

KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA LJUBLJANA

25. november 2023, ob 17:30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji
- predpodaja vstopnic

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Jasno je, da se je Radomljanom pripisovalo več možnosti za uspeh kot Rogaški. Nenazadnje so se mlinarji nahajali v nizu neporaženosti, na drugi strani pa so Slatinčani na zadnjih petih prvenstvenih tekmah vpisali prav toliko ničel. Oliver Bogatinov je svaril, da gre za pomembno tekmo, ki lahko veliko prinese, hkrati pa tudi veliko vzame. Njegove besede očitno niso padle na plodna tla, saj so njegovi varovanci dokaj prepričljivo izgubili in jih pred nadaljevanjem sezone spet omenjamo v kontekstu bitke za obstanek. Vtis bodo skušali popraviti v soboto, ko v mestu ob Kamniški Bistrici gostuje Olimpija. Bodo rumeno-črni zmajem še drugič v sezoni odgriznili točko?

Kdo je vroč?

Na tekmi z Rogaško mlinarji niso imeli svojega junaka (še častni gol so si gostje zabili sami), zato pa sta pred dnevi v pokalu odgovornost prevzela Luka Cerar in Madžid Šošić. Radomeljski kapetan je mrežo Fužinarja zatresel ob koncu prvega polčasa, koroško barko pa je dokončno potopil prvi strelec kluba Šošić, ki je bil natančen v 81. minuti. Bosansko-hercegovski napadalec je zdaj pri 6 zadetkih na 13 tekmah v vseh tekmovanjih.

Ali ste vedeli?

Na že omenjeni pokalni tekmi s Fužinarjem je prvi nastop v rumeno-črnem vpisal Matko Babić, ki je srečanje začel celo v udarni enajsterici. Hrvaški napadalec, ki ima pri 25-ih letih že kar razgiban življenjepis, je na sončno stran Alp pred tedni prišel kot prost igralec. V lanski sezoni je branil barve romunskega Hermannstadta, še pred tem se je mudil na Cipru. V sredo je na zelenici ostal do 60. minute, ko ga je zamenjal Šošić.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Olimpijo je pred reprezentančnim premorom čakalo nekaj izredno zahtevnih srečanj. Tako celjski kot ferski izziv so zmaji prestali z odliko, tik pred odmorom pa so vse skupaj okronali še s soboškim skalpom. Stožice za Muro ostajajo zaklete, čeprav je tokrat zelo dolgo kazalo, da bo iz ljubljanskega hrama nogometa vendarle odnesla pozitiven rezultat. Spored Ljubljančanom ne bo naklonjen niti v nadaljevanju: udarili se bodo z Mariborom in Koprom, še prej pa v prestolnico prihaja francoski Lille. Bržkone najlažji obračun v naslednjem obdobju jih tako čaka v soboto, ko potujejo na sever Ljubljanske kotline. Bodo aktualni prvaki Radomlje vzeli dovolj resno?

Kdo je vroč?

Ko je težko, se lahko zmaji vselej zanesejo na svojega kapetana. Tokrat ni bilo nič drugače: zmago jim je v zadnjih sekundah pristreljal Timi Max Elšnik. Slovenski reprezentant pa ni bil edini junak ljubljansko-prekmurskega derbija. Za zmago se je moral poleg 25-letnega vezista izkazati še eden od njegovih soigralcev: tokrat je bil to Justas Lasickas, ki je s špago na golovi črti preprečil veselje Dardanu Shabanhaxhaju.

Ali ste vedeli?

Prihajajoči dvoboj z Radomljami bo zasenčila evropska tekma, ki Olimpijo čaka v četrtek. Ljubljančani gostijo Lille, favorita za osvojitev skupine A. Pred petim krogom UEFA Evropske konferenčne lige z 8 točkami zaseda prvo mesto, na drugem je Slovan iz Bratislave, ki jih je zbral 7, sledita pa Klaksvik s 4 in nazadnje slovenski predstavnik s 3. Francozi so zmaje pred svojimi gledalci ugnali z 2:0, se bosta vlogi tokrat zamenjali?

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.11.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Olimpije pri Radomljah
    Nogometaši Olimpije so v zaostali tekmi 3. kroga Prve lige Telemach v gosteh premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0).

DELI NA