12.12.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Aluminij

Prva liga Telemach, 17. krog

ROGAŠKA - ALUMINIJ

14. december 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Rogaška in Aluminij bi se morala srečati že pred tedni, pa jima je načrte pokvarilo vreme. Udarila se bosta v sredo, kontekst pa bo tudi v nadomestnem terminu popolnoma enak: Rogaška predzadnje šumarje pričakuje na dnu lestvice, kjer se je minulo nedeljo še dodatno utrdila. V Spodnji Šiški je kljub domači pobudi v določenem trenutku prišla celo do preobrata in vodstvo uspešno branila vse do zadnjih minut srečanja, nato pa so Ljubljančani dvakrat zabili in Slatinčanom zadali nov poraz. Zasedba iz zdraviliškega mesta se mora ničli za vsako ceno izogniti v Kidričevem, saj se bo za točke borila s tekmecem za obstanek. Bo šumarje ugnala še drugič v sezoni?

Kdo je vroč?

Edina svetla točka poraza v prestolnici je Nejc Gradišar. Mladi napadalec s sedmimi zadetki zaseda drugo mesto na ligaški lestvici strelcev, kamor se je vzpel prav prejšnji konec tedna. Po dobri uri igre ga je z odlično podajo zaposlil Oliver Kregar, Gradišar pa je dobil dvoboj z Orbanićem. Le tri minute pozneje je ljubljanskega čuvaja premagal še z bele točke. Bo mladi reprezentant pri strelu tudi v sredo?

Ali ste vedeli?

Za Nejca Gradišarja je imela tekma proti Bravu poseben pomen. V rumeno-modrem dresu je leta 2021 namreč stopil na svojo karierno pot, ki ga je kot posojenega nogometaša že takoj ponesla v Brežice, nato pa v zdraviliško mesto. V dresu Rogaške se je Gradišar namreč udejstvoval že v drugi polovici lanske sezone, uradno pa je k Slatinčanom prestopil v začetku julija. V članski konkurenci Brava je v tistem obdobju vpisal le 60 minut.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Celje je v Kidričevem do treh točk prišlo težje, kot morda daje misliti končni rezultat. Preden sta domačine pokopala dva "poceni" prejeta zadetka, so imeli šumarji nekaj priložnosti, da prvi zatresejo nasprotnikovo mrežo. Žal jih niso izkoristili, grofje pa kot vodilna ekipa lige premorejo dovolj kvalitete, da te za neučinkovitost kaznujejo. Aluminij s 15 točkami tako ostaja na devetem mestu, ki, kot vemo, ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije, Radomlje pa mu na osmem bežijo le za točko. Se bodo šumarji Rogaški maščevali za septembrski poraz in splezali na varno ali si bodo pred zimskim premorom nakopali dodatne skrbi?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, če bi imeli rdeče-beli malce več sreče, bi se lahko tekma s Celjem razpletla tudi drugače. Tomislav Jagić je stresel vratnico, Sandru Jovanoviću je veselje preprečil vratar Rozman. Šele v izdihljajih srečanja se je pod tolažilni zadetek podpisal Tin Martić, ki se je najbolje znašel v gneči pred celjskimi vrati. Kapetan se je med strelce vpisal tretjič v sezoni, kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Damirju Krznarju je po zmagi v Kidričevem vidno odleglo. Nenazadnje je bil prav poraz v šumi tisto, kar mu je pred meseci dokončno spodneslo trenerski stolček in končalo njegovo epizodo pod Kalvarijo. Nič bolje se ni proti Aluminiju znašel Krznarjev predhodnik na celjski klopi: Riera je v Kidričevem vpisal remi, doma pa je rdeče-belim celo priznal premoč.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.12.2023 | Prva liga Telemach
    Susso zadel za zmago Aluminija
    Nogometaši Rogaške so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0).

DELI NA