04.04.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Rogaška - Olimpija

Prva liga Telemach, 29. krog

ROGAŠKA - OLIMPIJA LJUBLJANA

6. april 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni center Rogaška Slatina, kapaciteta 1.100 sedežev 

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci od 6 do 14 let: 8 evrov

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

"Nasprotnika smo nadigrali v vseh segmentih igre. Za nas je bila to popolna tekma," je bil po zmagi nad Bravom zadovoljen Oskar Drobne. Kako tudi ne bi bil, ko pa so njegovi varovanci vpisali osmo zmago v sezoni in storili ogromen korak proti obstanku v ligi, poleg tega pa zadetka niso prejeli že več kot 450 minut. Kot zapisano, nazadnje so do polnega izkupička prišli proti Bravu, ki je pred gostovanjem v zdraviliškem mestu enostavno moral sprejeti vlogo favorita, čeprav se je je Aleš Arnol na vso moč otepal. Morda je imel prav: Rogaška je bila podjetnejša, prevlado pa je znala unovčiti z zadetki. Lahko preseneti še eno ljubljansko ekipo in nadgradi uspeh?

Kdo je vroč?

Zmago proti Bravu je Rogaški lastnoročno pristreljal Patrik Mijić, ki je po nekaj tekmah suše očitno spet ogrel topove. Tako v 23. kot tudi v 72. minuti je bil gostujoči vratar ob natančnem oziroma silovitem strelu hrvaškega napadalca povsem nemočen. Mijić je spomladi zbral že šest zadetkov in zaseda sedmo mesto na ligaški lestvici strelcev, sredi tedna pa je bil razpoložen tudi v pokalu. Kakšno vlogo bo igral v zaključku sezone?

Ali ste vedeli?

Rogaška je v sredo postala prvi polfinalist Pokala Pivovarna Union. Na gostovanju pri kranjskem Triglavu je upravičila vlogo favorita (ne le na tekmi z nekdanjim soligašem, temveč tudi za končno slavje) in zmagala z 2:3. Kot zapisano, Štajerci so prvič povedli prav prek razigranega Mijića, ki ga je s sijajnim predložkom našel Kregar, takoj po odmoru je bil natančen Korošec, končni izid pa je postavil Thalisson.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Pisali smo že, da mora biti Olimpija do konca prvenstva bolj kot ne stoodstotna, če želi še naprej sanjati o končnem slavju. Prejšnji konec tedna je v tem pogledu storila vse, kar je lahko. Na ljubljansko-koprskem derbiju je zasluženo in brez večjih zapletov zmagala, na roko pa ji je šel tudi izid tekme, ki je bila še istega dne odigrana v knežjem mestu. Celjanom je spet ponagajal Aluminij, ki si je izboril remi, varnostna razdalja pred zasledovalci iz prestolnice pa se je tako zmanjšala na 10 točk. O praksi bi se lahko pogovarjali, v teoriji pa je še vedno mogoče vse. Bodo zeleno-beli po gostovanju v Rogaški Slatini lahko še naprej upali?

Kdo je vroč?

Zmaji so roke v zrak prvič dvignili že v 7. minuti, a jim je veselje pokvaril VAR, ki mu ni ušel prepovedan položaj. Ivan Durdov je po odličnem sprejemu in obratu še bolje sprožil, vendar pa je bil za pol koraka prehiter. Visokorasli napadalec, ki se nam je lani predstavil v dresu Domžal, tako ostaja pri enem zadetku za Olimpijo. Drugega bo lovil v soboto, proti Kopru pa so morali odgovornost prevzeti Elšnik, Florucz in Brest.

Ali ste vedeli?

Prejšnji teden je lepo zgodbo spisala Olimpijina selekcija do 13 let, ki se je zelo uspešno udejstvovala na turnirju MIC Football v Španiji. V skupinskem delu je osvojila 9 točk, nato pa je v šestnajstini finala visoko premagala vrstnike iz Liverpoola. Po preobratu je v osmini finala padel Marseille, pot mladih zmajčkov pa se je končala med najboljšo osmerico – v čertfinalu, kjer je bila boljša Andorra.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

 

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).

DELI NA