Pred tekmo: Rudar Velenje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

20. avgust 2016, ob 18:15: RUDAR VELENJE - GORICA

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 500 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani se v šesti krog Prve lige Telekom Slovenije podajajo z dobro popotnico, z dvema zaporednima zmagama. V sredo so knapi preskočili uvodno oviro v Pokalu Slovenije in s 4:0 ugnali Lenart, še pred tem, natančneje v nedeljo, pa je Rudar vzel mero Olimpiji in ji zadal prvi ligaški poraz v letošnji sezoni. Čeprav pošteno zdesetkani, so Velenjčani z goloma Anžeta Piška in Jeana Claudea Billonga vknjižili prestižno, a tudi potrebno zmago, s tremi točkami pa so se močno približali tudi mestom v zgornji polovici razpredelnice. Možnost za preselitev v zgornji dom državnega prvenstva bodo imeli zeleno-črni že v sobotnem dvoboju z Gorico.

Mateo Mužek, bočni branilec Rudarja: »V soboto je pred nami tekma z Gorico. Brez dvoma gre za kakovostnega nasprotnika, kar so dokazali v prejšnjem krogu, ko se premagali NK Maribor. Mi smo premagali Olimpijo, tako da pričakujem kvalitetno tekmo dveh odličnih nasprotnikov . Verjamem, da lahko na krilih nedeljske zmage premagamo tudi Gorico ter nadaljujemo z nizom dobrih predstav. Povabil bi vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu!«

Kdo je vroč?

Velenjčani so se v prestolnici izkazali s srčno predstavo, z dobro igro pa se je izkazalo lepo število Velenjčanov. Odlično je svoje naloge v fazi obrambe opravljal tudi Jean Claude Billong, ki je dobro tekmo kronal tudi s prvencem v Prvi ligi Telekom Slovenije. Robustni Francoz se je Rudarju pridružil pred začetkom sezone, 22-letnik pa ima za sabo zanimivo zgodbo, saj se je v preteklosti že dokazoval v ZDA in nazadnje še na Portugalskem.

Ali ste vedeli?

Knapi so v uvodu sezone izgubili trojico dolgoletnih igralcev, po Klemnu Bolhi in Leonu Črnčiču je v Ljubljani poškodbo staknil tudi kapetan David Kašnik. V Velenju so tako med tednom predstavili nov obraz, v Šaleško dolino se je preselil Sven Dodlek. Mladi vezist je otrok Maribora, pri katerem je nazadnje igral za B ekipo, v dresu katere je dosegel kar 19 zadetkov in bil tretji strelec 3. SNL vzhod. Nekdanji član kadetske reprezentance Slovenije, s katero je igral tudi na evropskem prvenstvu, je pred leti zaigral tudi za mladinsko izbrano vrsto Hrvaške.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Gorica je bila ena od četverice prvoligaških ekip, ki med tednom niso imele pokalnih obveznosti. Sinje-modri z lovom na pokalno lovoriko pričenjajo v osmimi finala, tekmeca v njej pa bodo izvedeli danes. Do dvoboja drugega kroga Pokala Slovenije čaka tudi Goričane še nekaj ligaških obveznosti, prva že v soboto, ko bodo varovanci trenerja Mirana Srebrniča gostovali v Velenju. Primorci se na Štajersko odpravljajo z dobro popotnico, saj so v petem krogu svoje pristaše razveselili z odmevnim skalpom Maribora, ki je v deveti tekmi letošnje sezone doživel sploh prvi poraz. Ob avtogolu Marka Šulerja se je prvega zadetka v sezone razveselil tudi Miran Burgič, ki je sredi drugega polčasa Gorici priigral še tretjo zmago sezone.

Kdo je vroč?

Miran Burgič se je v tekmi z Mariborom razveselil prvega zadetka v letošnji sezoni in skupno 37. ligaškega v dresu novogoriškega prvoligaša. Izkušeni napadalec se je tako Milošu Breznikarju, ki na večni klubski lestvici zaseda četrto mesto, približal na vsega gol zaostanka. Vrh lestvice zaseda velika trojica, Novica Nikčević je za Gorico zabil 44, Enes Demirović pa 59 zadetkov, tri manj kot Milan Osterc. Prlek, ki je še vedno peti strelec slovenskega prvenstva, je 69 od skupno 106 prvoligaških zadetkov dosegel v sinje-modrem dresu.

Ali ste vedeli?

Gorica je ob Kopru še edina ekipa lige, ki na gostujočih igriščih v letošnji sezoni še ni vknjižila točke. Goričani so v Celju in Krškem streljali s praznimi naboji, saj v dveh gostujočih tekmah še niso dosegli zadetka. Tako kot Koprčani, pa tudi zasedba s severa Primorski v petih krogih nove sezone še ni vpisala neodločenega izida. V lanski sezoni so si prav Goričani razdelili najdaljši niz brez remija, kar dvanajst tekem zapored so se mu izognili tudi Krčani in Velenjčani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani do prve gostujoče zmage
    Nogometaši Gorice so v tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali Rudar z 2:1 (1:1).

DELI NA