Pred tekmo: Rudar Velenje - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

30. JULIJ 2016, OB 20:15: RUDAR VELENJE - LUKA KOPER

Stadion: Stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 400 gledalcev)

Neposredni prenos: Siol Tvin 501

Cena vstopnic:
- enotna: 5 evrov


 

Rudar Velenje:

Prepoved nastopa: /

Le točka iz prvih dveh nastopov Velenjčane uvršča nižje, kot bi trener knapov Slobodan Krčmarević pred tretjim krogom želel. Velenjčani so na osmem mestu in medtem ko je spodrsljaj proti Mariboru v drugem krogu še nekako opravičljiv, zeleno-črni so prikazali dobro igro in si priigrali nekaj lepih priložnosti, pa knape še naprej preganja remi s Krškim na domačem igrišču. Res je, da Velenjčani doma v tej sezoni še niso izgubili, a pravi učinek promocijskih akcij, tokrat so igralci obiskali rudarje v velenjskem rudniku, bo viden takrat, ko bo domači stadion postal neosvojljiva trdnjava. Kot rečeno, prvi tekmi sta bili spodbudni, če upoštevamo dejstvo, da Velenjčani prihajajo v priložnosti, en poraz na dveh tekmah pa je tudi še daleč od tragedije. A če želijo letos v zgornji del lestvice morajo doma zmagovati.

Kdo je vroč?

Darko Zec je eden izmed mnogih novincev v velenjskem dresu, že v prvih dveh krogih pa je pokazal, da bi znal igrati pomembno vlogo v moštvu, ki ga vodi Krčmarević. Proti Mariboru je bil izjemno blizu zadetka, le malce več sreče v zaključku in žoga bi končala za hrbtom Handanovića.

Ali ste vedeli?

V igri Rudarja je veliko odvisno od zvezne linije, ki ji poveljuje Nikola Tolimir. Vezist, ki je v dresu Rudarja v 1. SNL debitiral v sezoni 2008/09, je letos odigral vseh 180 minut svojega kluba, v dveh tekmah pa zbral 32 natančnih podaj, kar ga uvršča na prvo mesto klubske lestvice.

Luka Koper:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se po uvodnem porazu v Mariboru hitro pobrali in na domači Bonifiki z golom Jake Štromajerja ugnali Aluminij. Že res, da so potrebovali kar nekaj časa, da so strli odpor novincev v ligi, a po neugodnem porazu v sami končnici tekme v prvem krogu, je bilo najbolj pomembno, da ekipa krene na zmagovalna pota. V zaključku lanske sezone so kozlički že osvojili Stadion ob jezeru, a v celi sezoni so bili v medsebojnih dvobojih uspešnejši Velenjčani. Kadrovska zasedba na Bonifiki počasi dobiva končno podobo, v naslednjih krogih neuigranost ne bo smela biti izgovor, kakor tudi ne razlog za oddajo točk.  

Kdo je vroč?

Četudi koprski dres obleče in sleče cela kopica igralcev, na Bonifiki konstantno izstopa eno ime. Jaka Štromajer letos ob Zlatanu Mislimoviču in Senijadu Ibričiču ni v prvem planu, v prvih dveh krogih je dvakrat vstopil s klopi in je letos igral le 27 minut, a vendar se lahko prav njegovemu občutku za gol kozlički zahvalijo, da imajo letos na kontu 3 točke po dveh tekmah.

Ali ste vedeli?

V sezoni 2016/17 v koprskem dresu nastopata kar dva nogometaša, ki sta pomembno zaznamovala koprsko zgodovino. Jaka Štromajer kot Matej Pučko si namreč delita drugo mesto na klubski lestvici najboljših strelcev v 1. SNL. Oba sta dosegla 23 zadetkov, zanimivo pa je, da niti enega iz enajstih metrov. Daleč najboljši klubski strelec je še vedno Saša Jakomin, ki je v Kopru nazadnje igral v sezoni 2006/07, skupno pa je dosegel kar 62 zadetkov.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar - Koper 2:0
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper z 2:0 (0:0).

DELI NA